onsdag den 10. oktober 2012

RØDGLØDENDE EFTERÅR
Farven rød er muligvis den farve jeg reagerer stærkest på. Voldsomt betaget af dens vitalitet, insisteren og kraft synes jeg, at rød er så vidunderlig og stærk. Jeg mærker oprigtigt hjertet slå lidt hårdere, når jeg støder på denne farve fuld af råstyrke og selvværd.

Men rød er ikke en farve, som jeg arbejder med i min egen have – i hvert fald ikke den rene blodrøde (har fået to roser forærende, som jeg faktisk synes er skønne, men som stadigt står i potter, for jeg aner ikke hvor jeg tør placere dem endeligt!). For mig er den i netop mit eget haverum for dominerende til, at jeg ønsker, at arbejde med den. Men fascinerende er rød – og så følelses-pågående!

Så den intense røde farve er normalt ikke at finde i min have, men her i efterårets gyldne, varme lys sker forvandlingen. Blade tones røde, frugterne modnes og jeg kan ikke få rød nok. Den energi den røde farve indeholder, giver et tiltrængt energi-kick til mit efterår og jeg elsker de glødende farver i efterårslyset. Lyset som i sin efterårstone får alt til at gløde med en særlig varme og glans. Lyset er ikke så stærkt som sommerens, hvilket giver en blidere oplysning og mindre kontrast i de røde farver, som jeg synes klæder dem smukt.

Så om efteråret er jeg til rød i haven – rød, rød, rød – nu er farven virkeligt inviteret indenfor i haven og bifaldes af mine betagende blikke! Hvor er det skønt når havevariationen i beplantningen spiller sammen med årstidernes forcer!

6 kommentarer:

 1. En dejlig hyldest til efteråret. Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv :)

  Ulla

  SvarSlet
 2. Åja...så sant..den røde farge gir glød og energi til høst-hagen.
  Jeg har heller ikke rødt i sommer-sortementet,men på høsten gleder jeg meg over de varme og sterke fargene:)
  Takk for hyggelig kommentar:))

  SvarSlet
 3. Jeg har det på nøjagtig samme måde, jeg elsker efterårsfarverne, men vil ellers ikke have rødt i min have, i hvert fald ikke postkasserød.

  SvarSlet
 4. Har det også på den måde med rødt! Om efteråret er det pludselig en farve man elsker, set sammen med okker og vissengrøn og det hele går op i en højere enhed! Enig......:0)))

  SvarSlet
 5. Jeg elsker rød og røde blomster. Men det skal også være i anden halvdel af havesæsonen. De røde appeldorn tulipaner skal man lede længe efter i min have ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 6. Kære jer!

  Tak for kommentarer - hvor er det sjovt når man finder ud af, at man ikke er alene med sin "farve-fascisme";0)...
  Rød er jo en helt vidunderlig farve, men pludseligt slog det mig, at jeg ikke magtede den i sommerhaven, hvorimod efteråret uden bliver så tamt og fattigt!

  Kommer meget i mine forældres gård i småland hvor meget af beplantningen ikke tones rød. Det gør efteråret lidt barskt set med mine øjne, men støder jeg på den glødende røde, ja så hopper hjertet i glædesspagat inden i mig.

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka