lørdag den 27. oktober 2012

KÅL KÅL KÅL – JEG MÅ HA’ KÅL (MEN HVAD SIGER DU?)

Rosenkål - efter min overbevisning dejligere at skue end at smage...Min fars svenske køkkenhave var ved at slynge mig bagover af begejstring denne weekend. Ikke stor og markant, men hvilke strukturer, former og farver? Om jeg kan lide at spise dem kommer an på opskriften, men sikkert er det, at synet var uden mage og jeg bare må arbejde med at integrere disse former i staudebedene til næste år. Rosenkål, palmekål, rødkål, grønkål og mørk grønkål – hvor var de smukke! Savoykålen var desværre plukket, for den har usvigeligt sikkert også været interessant at fotografere…

Så her er lidt nærbilleder af køkkenhaven – håber også du kan se skønheden…det skulle jo være så sundt!


6 kommentarer:

 1. Åh ja kål er godt overvejer også og intergrere dem i staudebedene, for jeg er ikke til køkkenhave, kan ikke holde til at passe den.
  Smukt og smager godt lige med undtagelse af rosenkål den er for stærk.
  p.s arkitkten på mit kursus sælger manifold til billige penge og jeg måtte gerne vente ,da de andre på kurset først skal til og måle haven op og det har jeg jo kæmpet med.:O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt - både billig manifold og allerede lægge sig i spidsen - dét kan kun blive en god oplevelse:0)

   Og kål i bede - det skal prøves - ELSKER at afprøve, blive klogere og gradbøje grænser:0)

   God søndagsmorgen fra Katinka

   Slet
 2. Kål er dejlige, både at spise, men bestemt også i staudebedet. Jeg er specielt vild med palmekål, men har desværre lidt svært ved at have dem selv pga snegle.Flotte billeder.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene.

   Ja vidunderlige strukturer! Faktisk har sneglene her haft rimelige frit spil, da huset kun bebos i weekender og der er så meget andet at tage sig til, men de svenske skovsnegle er måske ikke med p den sunde kål-bølg;0)

   Godmorgenhilsner fra Katinka

   Slet
 3. Tak for vitamintilskuddet - kål er godt for øjnene.... eller hvordan er det nu det er :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kogte er de i hvert fald ikke gode for meget, er min holdning. Men rå og sprøde i haven er de nu lækre:0)

   Mange søndagshilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka