lørdag den 22. september 2012

HOSTA OG DRÆBERSNEGLENE. LISTE OVER SNEGLESIKRE HOSTA

NÆSTEN, I HVERT FALD...

...var et ankepunkt jeg havde mod hosta i haven, for hvad er fidusen ved at plante hosta for bladenes skyld, hvis de ibiriske skovsnegle havde fortæret dem på en regnfuld eftermiddag?

I min søgen fandt jeg denne liste over hvilke hosta’er, som de glubske snegle ikke har stående på deres slimede top-10 liste:

Aspen Gold
Big Daddy
Black Hills
Blue Moon
Blue Umbrellas
Blue Shadow
Bright Lights
Camelot 
Frances Williams
Love Pat
Lucy Vitols
June
Just So
Krossa Regal
Leather Sheen
Midas Touch
Samurai
Sea Lotus Leaf
Spilt Milk
Sultana
Sum and Substance

Pinligt jeg ikke aner hvilken bog denne grundige oversigt kommer fra. Lånte bogen om de ibiriske grovædere på biblioteket for et par år siden, men bogen findes ikke der længere.
Så hvis nogle kender til denne lille bogs titel, må de usandsynligt gerne give mig en litteraturhenvisning at skrive her... Tak.


Disse hosta går tilsyneladende nogenlunde fri (har selv blandt andet Big Daddy i haven og de bliver ikke synderligt skambidte), men sneglene får altså også kamp til stregen her! Godt med Ferramol strøs i bede og omkring salat og grønsager. Desuden kommer dræberinstinktet op i mig nogle sommeraftener, hvor jeg bevæbnet med strikkepind og plastikpose går på jagt. Det har givet et tåleligt antal af de slimede kræ.

Desuden har det vilde hjørne i haven nu givet bolig til en pindsvinefamilie og de er effektive hjælpere i sneglekampen!
Jeg vil ikke undvære frodigheden, selvom det giver sneglene mulighed for at gemme sig, for ligeledes giver det plads til deres naturlige fjender…og biodiversitet også i haverum er for mig et primært parameter at arbejde udfra.

3 kommentarer:

 1. Hej - læste hos Fru Friis om din nye blog. Velkommen i haveblog-universet - her er altid nogen der har lyst til at høre om alle detaljer i din have. Glæder mig til at kigge på alle de indlæg du allerede har fået lavet.
  Jeg startede her på indlægget om dræbersneglene - sådan en overskrift trigger mig altid. Jeg har dem også at kæmpe med og mod i sommerhushaven. Jeg bruger også Ferromol hele sæsonen og har samlerunder et par gange hver weekend - det holder det nede på et rimeligt niveau.
  Dette med "snegle-sikre" hosta er nyt for mig og meget interessant.
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 2. Hej Berit.

  Med de slimede bæster ved man aldrig, men disse er ikke magnetisk tiltrækkende på dem. Mange er blålige, hvilket tilsyneladende virker mindre sultstimulerende...

  Hader dem oprigtigt og bekæmper dem med Ferramol, dødspatruljer, pindvin og vinbjergsnegle og i år har været mindre hidsigt end de sidste 3 år.

  Men denne liste er en god rettesnor til os der, godt kan lide hosta-bladenes frodighed, men ikke ønsker at være sneglevenlig.

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 3. Godt med sådan en liste, det med dræbersneglene fangede også mig. Jeg har nogen af de hostaer, du nævner her, og jeg tror, du har ret, der er ingen sneglebid i dem.
  Tak for listen og fortsat god søndag.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka