onsdag den 10. oktober 2012

PINDE I JORDEN. STAUDESYSTEMATIK VED DELING OG FLYTNINGMarker planterne med diskrete ispinde og hold styr på hvad du har hvor i haven
Kan købes forholdsvis billigt på diverse planteskoler, hvis din mave ikke kan overkomme at spise så mange is...
Når planter skal flyttes og deles, kan det til tider være svært for mig, at huske hvilken plante der nu var hvad - og hvordan de små strå-tynde og blomsterforladte stauder egentligt så ud. Derfor stikker jeg små ispindelignende træpinde ned ved stauderne, inden de klippes ned (især geranier, som jeg ofte svinger saksen over i løbet af sommeren, kan være svære at huske).
På den måde er det meget lettere for mig at navigere rundt i de plantedelinger og –flytninger, som jeg altid jonglerer med her i efteråret. Pindene skæmmer ikke og kan sættes diskret ned bag stauder – og de kan nedbrydes, men ikke inden flytteprocessen går i gang…


Jeg sætter også skiltene her i efteråret ved de planter, som jeg har en formodning om endnu ikke er helt på plads. Jeg er nemlig så skrækkeligt spontan, at jeg hvert forår lige må rokerer lidt igen - og så er huskehjælpen i form af ispindene en god krykke at have.

Og måske tænker du: ”Hvorfor beholder hun ikke bare de plastikskilte fra planteskolepotten?” Svaret er: Fordi sådanne skilte er forbudt i mit haverum! Kan bare ikke forlige mig med dem, så de bliver forvist til skraldespand, eller hvis de er heldige til fjernarkivet

3 kommentarer:

 1. hmmmm.... måske jeg skulle prøve samme metode. Jeg bryder mig bestemt heller ikke om plastikskilte i min have, men når man samtidig har en hukommelse som en havesi er der jo et dilemma... Træskiltene giver god mening fordi de ikke "larmer" så meget.

  Jeg er begyndt at lægge en lille musling eller flad sten med påskrevet navn, ved mine roser og clematis i håb om at jeg kan lære navnene eller ihvertfald skele derned hvis jeg bliver spurgt om navnet... Alle tricks gælder. :oD

  SvarSlet
 2. Ja, når man har 100 projekter om ørerne, kan det være temmelig svært at huske navne – og når der så kun er en bunke visne pinde om efteråret at dømme ud fra, er det den rene gættekonkurrence. Jeg kan notere rosennavne, klematis-navne og diverse stauder i min havejournal, men hvor lige præcist den enkelte storkenæb eller hvad det nu kan være står, ja det er jo det… Så er det de små pinde kan hjælpe.

  Tror stenene til rosennavne kan kopieres til min have, hvis ikke ungerne får nallerne i dem, for så bliver det for alvor morsomt.

  God aften herfra

  SvarSlet
 3. Synes nu også de fine træpinde er gode at bruge , kan efterhånden heller ikke huske alle navnene på mine planter, så det vil være en rigtig god ting at sætte ved sine planter.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka