onsdag den 24. oktober 2012

MÅSKE JEG SKAL BLIVE MODIG OG TILFØRE GRÆS?
Græsser i haven
 Poetisk lette, vilde græsser der får mig til at overveje græsser i haven...


Tror jeg er ved at være moden til græsser! Har altid haft et lettere anstrengt forhold til denne plantegruppe grundet udtalt græsallergi, men hvor er de smukke i deres lethed og graciøse sitren i vinden.

Overvejer nogle høje, lette græsser til det store plænebed. Det skal være nogle, der suger efterårslyset til sig, giver højde og ikke bliver for voldsomme i udtrykket. Må nok kører en tur til Overdam Planteskole ved Hørsholm for at hente inspiration… har aldrig været der, men det skulle være en rigtig øjenåbner for græssers berigende verden.

Har du andre råd om græsser?

8 kommentarer:

 1. Hej Katinka
  Ja Overdam bliver meget rost i blogge land så afsted med dig.
  Tusind tak for rådet om manifold papir.
  kan da godt forstå du har tøvet når du har græsallergi, djævleskab, ahr ondt af dem som har denne allegi form, for der er ikke noget som græs især nyklippet.Men også græsser er dejlige.
  mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Helle, græsallergi er skrækkeligt - eneste plus er, at jeg slipper for at skulle slå det;0)

   Ja må snart en tur på planteskolen, som faktisk ligger meget tæt på, så pinligt jeg endnu ikke har udforsket denne (som ellers alle andre i Nordsjælland, sukker min mand!).

   Og velbekommen med manifold-råd - det er vidunderligt med sådan en indenfor rækkevidde...og vanedannende, så godt der er mange meter på!

   God aften og mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg kan helt klart anbefale Overdam. Jeg var virkelig begejstret og gør dig selv den tjeneste, at tage en kande kaffe med og giv dig god tid. På den anden side af vejen, er der opstillet borde og bænke, så man kan gøre det til en skovtur. Det er jo ikke forbudt at medbringe et tæppe at vikle om sig!
  Zebragræs vil jeg anbefale, den er SÅ smuk. Jeg har den i en lille udgave, men overvejer om jeg ikke kan finde plads til den, i en lidt større også. For uhhh den er smuk. Men, men der er så mange fine græsser, så der er nok at gå ombord i.
  Så en rigtig god fornøjelse og glæd dig over den søde modtagelse du får.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente!

   Noteret! både zebragræs, kaffe, tæpper og forventninger!

   Er jo mere end på gyngende grund her, så håber på en øjenåbner, som vil synliggøre græssers fortræffeligheder:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 3. Hej Græsser er helt klart et must for mig i haven. De er flotte hele året og mange af dem kan stå det meste af vinteren. Jeg er meget glad for den store Stipa, men der er som de andre nævner rigtig mange. Der er dog en meget vigtig ting inden man planter en græs, vær sikker på at den ikke breder sig voldsomt, nogle gør det ved rodskud og andre spreder frø helt vild, jeg snakker af bitter erfaring.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.

   TAK for råd, skulle gerne undgå unødige kampe i haven fremover...

   Stipa ryger med på undersøgelseslisten, så må jeg gå på opdagelse i denne græsverden, som netop vil kunne give højde, struktur og poesi til vinterhaven også, håber jeg.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Hej Katinka
  Jeg er også vild med græsser, men som Lene siger, så skal man passe på ikke at købe dem, som breder sig helt vildt. Den første græs jeg fik i haven var helt forfærdelig, mine drenge gravede hele klumpen op for mig, men stadig finder jeg den visse steder i haven.
  Siden har jeg fået andre skønne græsser og vil ikke undvære nogen af dem. Min mand Bent har også græspollenallergi, så han var ikke meget for det til at begynde med, men det er ikke dem, der generer ham. Det er det vilde græs i grøftekanterne, og så hvis vores eget ikke bliver holdt nede i græsplænen.
  God tur til Overdam, jeg har aldrig været der, men jeg tænker, man skal have den store pung med :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Uha, det vil give min mand nervøse trækninger;0)- altså hvad angår øgede udgifter til haven.

  Skal vist have min checkliste parat til planteskoleturen:
  1. Smuk - også når vinteren hærger
  2. Høj og rumskabende
  3. Elegant i modlys
  4. Naturligt udseende
  5. Blid af natur uden invasive tendenser
  6. Tja, alt det andet jeg endnu ikke er kommet på...

  Dejligt med gode råd, så vi ikke alle behøver gennemgå de samme problemområder! Tak!

  Kh Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka