tirsdag den 9. oktober 2012

LØG-LYKKE OG TOUR DE TULIPAN.Jeg skulle bare lige supplere løgbestanden – egentligt har det hele måneden været min evige dårlige havesamvittighed, altså manglende indkøb og løglægning af alle de vidunderlige løgplanter, som gør foråret så fortryllende.
Men jeg har svært ved at nå det hele. Den tid jeg normalt kan afsætte til haven, bliver for tiden spist af bloggen. Knapt 1½ måned har jeg haft bloggen her og jeg må indrømme, at haven har fået stedmoderlig behandling i denne opstartsfase, hvor hvert et minut "indimellem ALT det andet" går med at skrive. Men jeg nyder det og må naturligvis stå fast - trods havens bebrejdende blikke - på, at lige nu har førsteprioriteten været, at få bloggen gjort levedygtig.

Men jeg kan jo ikke skrive om haven, hvis jeg ikke også husker at tage mig lidt af den...tiden er bare knap! 
Men i eftermiddag fik jeg afsat tid til den store Tour de Tulipan. 3 steder måtte jeg entrere, før jeg nogenlunde var tilfreds med udbyttet (stadigt to af ynglingene mangler og er nok opgivet for i år – håber løgene der allerede er i jorden, forstår hvor højt jeg værdsætter dem, så de kommer igen til foråret). Desværre var det ønskede antal for flere af løgne ikke til at få, men det går nok…

Nå, men mig som bare skulle have fyldt diverse noterede huller og mangler ud, endte endnu et år med løg i tossede mængder. De fleste er jo blot for at holde bestanden ved lige, men en enkelt ny botanisk tulipan skulle jeg nu prøve (Lady Jane), cremegule krokus har jeg heller ikke tidligere haft og nogle små grønne skilla-agtige løgplanter kom også med, nu hvor jeg var i gang (og det regnede så frygteligt udenfor og noget skulle jeg jo bruge tiden på, hm…). Og så hapsede jeg samtlige løg af Don Quichotte’ fra to af planteskolerne, så er du ude i samme ærinde i Nordsjælland, beklager jeg.
Men min liste over de indkøbte ser således ud:

TIL DE ROSA/LILLA-ZONER:

Maytime, 25
Queens Night, 50

Doll’s Minuet, 20
Don Ouichotte’, 50

Lady Jane (Botanisk), 15
Allium Purple sensation, 20


TIL DE HVIDE ZONER:

Mount Tacoma, 25
Spring Green, 20

Tulipa Turkestanica, Botanisk 25
White Triumphator, 10

Purrissima, 25
Ornithogalum Nutan, 25

Hyacinth Carnegie, 3
Minnow Botanisk narcis, 10

Crocus Snowbunting. 50
Crocus Crème Beauty, 50

Allium Mont Blanc, 3
Narcis Spellbinder, 10

Narcis – helt almindelig påskeliljer – en papirspose fuld for 0,- kan hovedet ikke sige nej til selvom armen brøler ”Stop NU!”


Ca 500 løg der skal i jorden…. Mindre end halvdelen af sidste år, men der havde jeg også hånd- og armsmerter i uger bagefter…men håber det hele bliver så smukt til foråret, at det er det hele værd - og mere til!4 kommentarer:

 1. Det lyder som om du får et fantastisk blomstrende forår - lige netop på det tidspunkt hvor vi igen hungrer efter haven og blomster.

  Håber du klarer det i år uden smerter i hånd og arm. Jeg har en løglægger, som aflaster betragteligt i forhold til at bruge en lille håndskovl. Den kan anbefales, hvis du ikke allerede kender den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har faktisk sådan en sag, men måtte sidste år skifte mellem håndskovl og løglæggeren, så vabler kunne fordeles lidt.

   Håber det bliver knapt så slemt i år, da antal er mindre. Ellers må spaden i brug, hvilket ryggen ikke muliggjorde sidste år.

   Men ja jeg håber på, at arbejdet giver et pragtfuldt forår.

   God aften fra Katinka

   Slet
 2. Det bliver et fantastisk forår i din have, mange spændende sorter, du har fået købt. Hvor er det nemt at gå amok i løg, udvalget er nogle steder så stort at man ender med næsten ingenting, fordi man ikke kan bestemme sig.

  Jeg har dog også fået købt en pæn stak...

  God arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, får vist netop brug for arbejdslysten;0).

   Fik ikke fat i Concerto som jeg anbefalede dig, da de desværre var udsolgt alle steder. Håber der alligevel kommer en masse op fra tidligere år, for de er så skønne i deres tidlige blomstring. Håber du fik købt nogle.

   God aften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka