mandag den 1. oktober 2012

CHIKANØSE LILJER – HVAD STILLER MAN OP?


 
  
Liljer og løvet fra frøstjerne - juli 2012Jeg aner ingenting om liljer – det vedstår jeg mig. Købte denne lilje i foråret og den skulle have været dyb rosa og derved passe perfekt ind i det store plænebed.

Derfor var overraskelsen stor, da jeg hjemvendt fra sommerferien kunne konstatere, at de var mere orange end orange! Heldigvis havde frøstjernen Elin betænksomt og venligt nok ladet sine underste blade farve så de matchede, men det var ikke lige drømmen, der udfoldede sig for mine øjne som en gulerodsfarvet plamage midt i det rosa.

Nu er spørgsmålet så om liljer kan drille (satte 3 som alle var orange)? Er de voldsomt påvirkelige af jordbunden (har altså god muldjord der hverken er sur eller kalkrig)? Eller har de været fejlpakkede?

Jeg ved det ikke, men tænkte at andre måske kender til liljer, deres særheder og ved om de er forbistrede farvedrilske?

Ved ikke lige om jeg har mod på at forsøge mig med denne kategori igen lige foreløbig…10 kommentarer:

 1. hej Katinka
  Ja, de har været fejlpakkede - "mislabeled". Blomsten er allerede skabt i det løg du køber.

  Det ligner iøvrigt asiatiske liljer - og de er meget lidt sarte overfor jordbundsforhold.

  mvh

  Karsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten.

   Håber du har ret, så der er et håb forude for liljer & jeg.

   Men pokkers til orange liljer - kan læse i øvrige kommentarer, at de øjensynligt sniger sig ind over alt! Også lidt besynderligt at købe 3 pakker - alle med samme farve (som desværre ikke hos mig var den rigtige...)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hej Katinka
  Jeg tror også du har fået "forkerte" løg i pakken.
  Skøn blog du har
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annette, det er jeg glad for du skriver!

   Og ja sikkert forkert pakket, men 3 ud af 3 pakker er da en skrækkelig statestik...

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 3. Desværre sker det ofte, at man får en fejlpakket plante, ærgerligt med liljen, men det skal ikke holde dig tilbage, der findes rigtig mange smukke liljer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.

   Måske jeg alligevel skal forsøge igen! Og ja fejlpakkede planter er noget jeg kender til (har en meget lang liste over "hovsa, du er da kommet forkert"-planter - som regel har familier og venner glade taget imod og få gange har afvigelsen skab ikke-tiltænkt skønhed (men ærligt talt er der langt mellem gaverne...).

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Jeg købte 18 såkaldte lyserøde liljer..... de var alle ORANGE.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad er der med de orange!!!

   Overproduktion der skal siges ind hist og pist - mon det egentligt sker den anden vej, at købere af orange liljer pludseligt står med lyserøde??
   Et eller andet siger mig, at sådan er det ikke fat! Måske medlem af "Udbredelse af Orange i haverum" arbejder på lije-pakkeri? En strøtanke...

   Mange hilsner fra Katinka


   Slet
 5. hmmmm... så var det måske også det der skete for mig, orange lilje dukkede op hvor jeg ventede en sart rosa! Ikke den helt rette kombi, men den står nu stadig samme sted, så må jeg tage "balladen" i næste sæson... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Igen samme farvesnyd!

   Ja man står og kigger forundret på blomsten, checker label endnu en gang, overvejer om en lettere farveforstyrelse er under opsang i øjnene eller om planten i en kemisk forbindelse går egne veje.
   Og så derefter føler man sig lidt taget ved næsen (sådan har jeg det altså! Og nej mine er endnu heller ikke gravet op...

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka