OM MIG

Min baggrund
Jeg er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og har altid interesseret mig for rums påvirkning af mennesker. Arkitektur er for mig mere end blot glamourøs  forsidestof - det er de fysiske rammer hvori vi lever vores liv. Rum påvirker vores sanser, humør og tryghed.
Dette har jeg altid efterstræbt at skabe arkitektur ud fra humanistiske, poetiske og pragmatiske synspunkter. Men ikke før jeg i 2007, hvor jeg for første gang stod med egen have, overvejede jeg, at overføre mine idéer til haverum.

Meget af min viden om arkitekturen kan jeg bruge i skabelsen af haverum - og den manglende praktiske viden om planter og dyrkning er langsomt blevet erstattet af indsigt og erfaring gennem både praktisk arbejde og teoretisk læsning.

Min havetilgang
For mig er haven og huset en del af samme verden og kan ikke opleves hver for sig. Husets logik, regelsæt og rytme påvirker haverummet, som igen giver en sanselighed og foranderlighed tilbage, som bygninger higer efter. Jo tættere forbundet et haverum er på en bygning, jo mere påvirket bliver den og jo mere må man være bevidst om forholdet.

Haven er levende. Haven har puls og haven har sin egen mening om sagerne. Måske er det i virkeligheden, som jeg er allermest duperet af. Haven er både ens med- og modspiller, man kan tænke store tanker og have lysende klare ideer til resultater, men intet er statisk, intet endeligt (jo jo, fælde træer, lægge fliser og sådanne sager naturligvis), alting er i udvikling. Planter gror, lever og dør for øjnene af os, og intet bliver helt som man havde forstillet sig i længden. Det er da en vidunderlig – og til tider nådesløs – udfordring!

Rene linjer, klare greb og talentfulde og modige planer drager mig. Jeg kan falde i svime over strengt komponerede haverum, men må samtidigt også erkende, at for at mine sanser skal stimuleres og glædesboblerne i maven få frit spillerum, ja så er det haver med frodighed, kontraster og et pust af eventyr, der berører mig mest.

Min havepassion ligger altså i spændingsfeltet mellem det stramme og det sanselige, mellem alvor og leg, det formelle og uformelle, det romantiske og det stramme, mellem show off og øjebliksnærvær.

Denne blog ønsker jeg skal give andre haveinteresserede et indblik i mine overvejelser, indfald, utallige strøm af ideer og videregive lysten og modet til at udfolde sin skabertrang i haverummet.

Så velkommen indenfor i min haveverden. Håber du vil finde dig tilrette.

Kærlig hilsen
Katinka Raabymagle16 kommentarer:

 1. Hej Katinka
  Velkommen til blogland.
  Din baggrund begejstre mig.

  K

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg da rigtig glad for!
   Velkommen til min blog - håber den vil begejstre dig også:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hej

  Velkommen til!
  Spændende med alle de forskellige baggrunde vi alle har i blogland. Glæder mig til at følge bloggen

  Deneksperimenterendehave

  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Og velkommen til min blog.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka
  Du har allerede mange spændende indlæg. Jeg glæder mig til at hænge på.
  ;)
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva.

   Velkommen til - glæder mig til at skrive endnu mere:0).

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Hej Katinka
  Også jeg vil byde dig velkommen her. Du har mange indlæg, uden du har fået kommentarer, jeg må sige, at du har været flittig, og det er gode indlæg, du har lavet.
  En af måderne at få kommentarer på, er at kommentere hos andre, sådan er vi kommet med i blogverdenen. Heldigvis har fru Friis lagt et godt ord ind for dig, ellers kunne det have blevet ved sådan længe.
  Havehilsener
  Lisbeth Samsø

  SvarSlet
 5. Skøøøn blog!
  Glæder mig til at følge med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Signe - håber du vil føle dig til rette:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 6. Hej Katinka,
  Min mindste søn er syg og ser dvd, jeg har imens gået din blog igennem. Det ser dejligt ud - især dine intermistiske løsninger (hasselgrenene fx, som du har bygget lidt af, der adskiller to bed, din midlidertidige køkkenhave af krukker, kasser og kurve ... synes jeg er så 'sympatiske' og hyggelige).
  Har også spidset ører, da du fortæller, om de forskellige nyancer af rosa - og hvor svære de er at sætte sammen.
  Men jeg vil også sige, at jeg savner nogle billeder, der viser de store linier, fotos taget med afstand. Ved ikke helt, hvad jeg skal kalde dem. Generelt på haveblogs ser jeg en tendens til at fotograferre meget tæt på. Hvilket også er skønt, men har man ikke set helheden, er det svært helt at drømme med. Du har taget nogle billeder af din store plænebed, hvor jeg kan se det i en helhed. Det var virkeligt rart. En opfordring fra mig er derfor, at du vil tage flere fotos i den nye sæson, hvor man kan se helheden.
  Mange havehilsner Suzette Larsen
  Suzette

  SvarSlet
 7. Tak for din lange kommentar Suzette, som jeg virkeligt nærlæste. Jeg vil give dig helt ret og er opmærksom på dette. Jeg vil dog forklare det her med, at bloggen her er en efterårs-fødsel, så alle fotos taget til den er fra en tid, hvor man må skære godt til for at få skønhed ud af det. Mine sommerfotos var på ingen måde taget med offentliggørelse i tankerne (og er derfor ikke blevet det for langt de flestes vedkommende). Jeg synes at det er væsentligt, at meningen med et foto tydeligt kan aflæses og at forstyrrende elementer så vidt det er muligt sorteres fra...både i de store linjer og i det nære.

  Men jeg glæder mig til at få fat på den havesæson der ligger og venter. Den skal formidles både med det bredere perspektiv og med detaljen, for den vil jeg til stadighed også holde fast ved. Synes variationen og zoom-skift vil være berigende.

  Så tusind tak for dit input...og god bedring til din søn (uha, denne vinter har haft mange sygedage på samvittigheden!).

  Mange store havehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 8. ihh tak for dejligt indlæg her,det var da godt du fik egen have så din passion kunne komme til rette.
  super smukke fotos osse.
  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
 9. Hej Katinka.
  Du har en fantastisk have. Vil du ikke sende mig en mail på lenette555@hotmail.com
  Jeg kunne rigtig god tænke mig at hære nærmere om din have hvis det kan lade sig gøre.
  Venlig hilsen Lenette.

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Hej

  Efter flytning og tilhørende opdatering af vores hjemmeside/blog vil vi høre om du/I har lyst til at (gen)optage vores link på jeres side.

  Jeres link er allerede at finde på vores. Vi har bare fået en ny adresse:

  www.havebloggen.com

  ​Med venlig hilsen
  Morten Albek

  SvarSlet
 12. Kære Katinka
  Jeg har lige fundet din dejlige blog, som jeg glæder mig til at følge. Jeg har linket til dig fra min blog. Måske du også vil lægge et link til mig? Bloggen hedder Lisbeths Haveblog og linket er: blog.byhaveniebeltoft.dk
  Jeg vil også tillade mig at foreslå, at du fjerner dit link til Danske Havebloggere, for den liste viser kun hvilke blogs, der fandtes i 2014. Listen opdateres ganske vist automatisk med nye indlæg for de 'gamle' bloggere, der stadig er aktive, således at man tror, den viser en oversigt over alle danske haveblogs. Vi er desværre mange, der ikke er på listen, og Jesper ønsker hverken at opdatere eller at fjerne den forældede liste, som der uheldigvis er mange, der linker til.
  Nå, men jeg glæder mig til at følge dig :-)
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka