søndag den 21. oktober 2012

BLUE MOOD?


Hjulkrone blomstre i haven endnu. Selvom mange frygter dens selvsående væsen, synes jeg den er mageløs skøn med sine renblå, enkle blomster og hårede, grålige stængler, der ofte vrider sig i alternative former.

Denne buket måtte jeg have ind i stuen, som en sidste rest af sommerens blå himmel, havets kolde dukkerter og sommerens lækre salater med de blå blomsters flabede pift til det grønne.

Ved aldrig hvor hjulkronen dukker op næste år, men sikkert er, at den gør det! Mange steder byder jeg den hjerteligt velkommen, men holder et vågent øje med min gæst og lader den ikke føle sig så meget hjemme, at den får lov at så frø (Det gør den alligevel, så jeg fjerner det jeg kan). Skulle den inviterer sig selv indenfor i bede, hvor den blå farve ikke er velkommen, ja så er den heldigvis let at fjerne med hænderne...

Jeg er så betaget af de rigtigt blå blomster!!!
4 kommentarer:

 1. Skønt med en sidste buket, men mon ikke vi kan nå et par stykker inden frosten sætter ind i den kommende weekend? Jeg satser ihvertfald på det :-)

  Jeg har den hvide hjulkrone og den er lige så slem til at selv så sig. Men den får lov her og så bliver "frølingerne" hevet op med hård hånd, hvor jeg ikke synes den passer ind.

  Nu jeg ser din den blå, så kunne det da godt være, at jeg skulle overveje den i mit blå bed - de himmelblå blomster ville passe så fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de rigtigt blå er helt specielle synes jeg og de man ikke vil se på kan man spise - dét er da smart;0)!
   Desuden har de et twist af vildhed samt noget råt i deres vækst som jeg synes giver en masse til bedene, så du må da have fat i de blå også, synes jeg!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg synes at det lyder rigtig godt at den selvsår sig - det er lige noget for mig som har svært ved at nå at forspire sommerblomster. Hvis de selv kan klare sagen med at sprede sig i bedene så må jeg gøre alvor af at få den ind i haven.
  Jeg har også en svaghed for de blå blomster og nu ryger den hjulkrone lige ind på min "huskeliste" på PC´en.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den skal du endeligt huske, for den er så let at have med at gøre!
   Og så er dens blomster noget af det smukkeste i min optik - enkle, blå blå blå og eventyrligt smukke i salat, på kager og i isvandet for bare at tage nogle eksempler. Synes deres vilde personlighed er skøn og til tider dukker de op hvor man ikke havde forventet det, men hvor man bliver glad helt ned i maven over hvor geniale de netop også er på det sted...

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka