fredag den 11. december 2015

SÅDAN LAVER DU SMUKKE, FORGYLDTE BLADEI år har jeg valgt at svælge i mørke toner og gyldne blade, og jeg giver her opskriften på, hvordan du også kan skabe smukke, forgyldte blade til dine juledekorationer.

Opskrift på hvodan du laver smukke forgyldte blade


Jeg har i år primært valgt at koncentrerer mig om ranker af efeu. De kan nemlig dreje og sno sig således at resultatet får et lidt tilfældigt look, og dét sætter pris på.

Jeg har derfor plukket ranker og ladet dem tørre en smule i kælderen et par dage inden brug.

Herefter har jeg - udendørs og på god afstand af alt - først givet dem en guldspray. Jeg har valgt en spray med relativ høj glans, for rigtig at få spil i bladene. 

Bladene er blevet sprøjtet af to omgange med tørring imellem. Du kan også vælge at male bladene med guldmaling, men dette vil jeg mest anbefale, hvis du blot skal bruge enkelte blade - med ranker bliver arbejdet med pensel forholdsvis tidskrævende.

Umiddelbart efter anden omgang guldspray har jeg sprøjtet bladene en smule med kobberspray. Dette har jeg valgt at gøre for at få mere varme i udtrykket og gøre bladene mere interessante. Jeg har sprayet inden guldet tørrede, så farverne bedre har kunnet glide sammen.

Til sidst har jeg enkelte steder drysset lidt guldglimmer på den endnu våde maling, så glimmeret limede fast.

Og ja, så er det blot at vente på at bladene tørrer og dunster af - så er de herefter klar til brug som du lyster. Herunder vises bladene brugt om lysekrone (se her), i adventskrans (se her) og på gaveindpakning

God fornøjelse.

Kærlig hilsen

Katinka

Brug gyldne blade på julens pakker og dekorationer for eksklusivt look


Sådan sprayer du dig til smukke forgyldte blade

2 kommentarer:

  1. Kære Katinka Hvilken god ide, de blade ser virkelig smukke ud! Jeg tror jeg vil bruge ideen til mig julebord. Rigtig god søndag aften. Kh Tina

    SvarSlet
  2. Tak Tina...det vil da være skønt, hvis indlæg inspirerer til julebord:0)
    Kærlige julehilsner fra Katinka

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka