tirsdag den 30. oktober 2012

EN LØVHYTTE I SKOVKANTEN


I den svenske have er der masser af plads! Kun den store græsplæne om huset bliver nu slået, mens områder langs kanterne får lov at gro mere til, dog med græsstier lagt fast rundt i kanten af bede og til bevægelse i de vildere områder.

Der er også blevet plads til en stor løvhytte af grene– over 2 meter i diameter er den og knapt 3 meter høj, så det tager tid at bygge den op, og langt er vi ikke kommet! Tror den bliver fortryllende skøn der i kanten af haven, omgivet at letløvede træer og buske, når den engang er flettet færdig og kaprifolien muligvis kommer og slynger sig omkring. Jeg elsker når der skabes på stedet og installationer opføres og får sin  tid på jorden. Er ikke så meget til færdigkøbte løsninger og sådan et sted som dette, er det mere end oplagt at lave tingene selv i et uambitiøst tempo, som alle kan deltage i.
Hytten er bygget af hasselkæppe som selve skellettet. Også fletværk er hasselgrene på nuværende tidspunkt - men når vi når op mod toppen bliver det nok pil, der skal flettes med i stedet, da den er lettere at bøje.


Ungerne kommer givetvis til at leve derude de næste mange somre, hvis altså bare vildsvinene holder sig på afstand! Jeg krydser fingre!4 kommentarer:

 1. Hei!
  Tusen takk for en varmende kommentar hos meg, og så koselig at du vil følge bloggen min! Jeg legger meg gjerne til som følger hos deg også. Her kan jeg helt sikkert både lære nye ting og bli inspirert.
  Den løvhytta blir nok en favoritt hos ungene :-)

  SvarSlet
 2. Velkommen til her også - håber du vil blive begejstret her, så jeg kan give dig noget igen:0).
  Kan dog ikke prale at smukke snefotos som dine, men så må jeg jo vise noget andet.... Hervarer det nok længe inden det hvide drys falder over landskabet.

  Mange hilsner og god dag
  Katinka

  SvarSlet
 3. Smuk hytte i er ved at lave. Vi lavede også en i pil da drengene var små, nu står der et drivhus.:O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men jøsses det tager tid. Pilehytter kan være sjove, også hvis de gror og skyder, men hvor denne står vil det være dejligt om den blot gror til af andre vækster...

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka