mandag den 1. oktober 2012

GØR-DET-SELV SKRUB TIL HÅRDTPRØVEDE HAVEHÆNDERNår jorden bliver våd og tung her om efteråret, bliver den endnu mere ødelæggende for hænderne at arbejde med end ellers. Der graves løg ned, deles stauder og flyttes planter – jo der er rigeligt at gøre, faktisk så meget, at jeg slet ikke har tid til at bekymre mig om mine hænders tilstand.
Men det er så lige indtil jeg kommer indenfor igen!

Hvor kan de se ud – tørre og triste! "Du kan da bare bruge havehandsker," vil nogle læsere sikkert tænke, men det gør jeg altså også! For det meste i hvert fald! Men hænderne bliver ødelagt alligevel, for jeg er verdensmester i at slide havehandsker igennem på fingerspidserne og mange par holder ikke vand ude. Tror nærmest jeg har prøvet alverdens handsker - har kurve fulde - men skal de være til at holde ud at arbejde med (for mig er det lig med, at de ikke er så tykke, at fingrene skal overanstrenge sig for at bukke, plus al føling med det man arbejder med fordufter), ja så er der ret hurtig god udluftning i fingerspidserne…
Derfor elsker jeg efter en dag i haven at få ordnet hænderne. Man kan købe gode skubcreme og fugtighedsmasker, men noget som jeg synes virker, er denne skrub, som øjeblikkeligt giver hænderne deres blødhed tilbage. Og så med ingredienser de fleste mennesker har indenfor rækkevidde.


Opskriften er:
 • Hæld kaffegrums fra morgenens kaffe op i en skål
 • Tilsæt en godt drys sukker (fint)
 • Hæld olivenolie over
 • Tilsæt eventuelt lidt citronsaft eller et par dryp lavendelolie.

Rør det hele sammen og skrub så ellers hænderne grundigt.
Når du ikke har tålmodighed til mere skrubben og gniden skylles blandingen af i lunkent vand.

Tør hænderne (køkkenrulle er godt valg, da olien danner en film på hænderne)
Gnid hænderne til olien er optaget i huden

Voila – du har nu meget lykkelige og tilfredse hænder…


11 kommentarer:

 1. Stinker hænderne så ikke af kaffe? Jeg hader nemlig kaffe ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah Lene, slet ikke hvis du tilsætter citron, men har du så overhovedet kaffegrums i huset:0)?

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Er lige kommet ind fra en større staudeflytning, selvfølgelig iført havehandsker af de pt bedste. Havde ikke opdaget at handskefingrene var tyndslidte.... av-av... hader det altså!! Og så kommer du lige med en hjemmeplejeopskrift jeg fluks vil afprøve, dog minus citron... tror bare det gør mere ondt (på nogle områder må man gerne være lidt pjevset... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det hjalp med lidt håndpleje!

   Mht havehandsker, så burde man sende en samlet opfordring til samtlige handskefabrikker, om de ikke nok vil lave produkter, der rent faktisk kan holde til haveslidet! Og gerne mere end 2 gange...

   Mange hilsner fra Katinka, der tror jeg måske skal begynde at arbejde med fingerbøl på pegefinger og langemand - altid her jeg prompte skaber gennemtræk!

   Slet
 3. Noe så bra!..dette er noe for meg...mine hender er ikke pene etter en lang sesong med fingrene i jorden...med handsker:)
  Dette skal jeg prøve!
  Takk for flott tips:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inger Marie.

   Håber det hjalp, for ja ens hænder er ikke for kønne efter en lang havesæson - og efterårsfugtigheden i jorden sætter ligesom trumf på!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Kender godt det med de tyndslidte handsker, det sker hurtigt. Og du har ret, handskerne skal ikke være for tykke, så kan vi ikke arbejde med dem.
  Den kur må afprøves, tak for opskriften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej er der nogle der opfinder handsker der holder, er rimeligt vandtætte og bibevarer bare en tålelig føling med arbejdet køber jeg fluks 10 par!!!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
  2. Jeg må tilstå, at de handsker jeg bedst kan bruge er de billige fra Netto, de koster 15 kr. men holder heller ikke længe. Til gengæld synes jeg, man bibevarer en tålelig føling med arbejdet. Dvs til den pris holder de rimeligt længe, men der kommer alligevel jord ind i dem, så man får sorte negle :)

   Slet
  3. Måske de sorte, flossede negle slet ikke er til at undgå:)

   Problemet med de billige som hurtigt går i stykker er for mig, at jeg lynhurtigt har tusind par(+/-) i en stor forvirring - hele venstrehandsker og hullede højre! Aldrig til at finde et helt ENS par til begge hænder! Burde bare løbende kyle de hullede ud, men tankerne er allerede på vej i jorden igen inden jeg når skraldespanden - og så ender de i en stor, hullet pulje...

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 5. Jeg bruger citronsaft fra den lille flaske man kan få , og så putter jeg det på neglebørsten.. Det er efektivt .. Man kan også lave en lille blanding med citronsaft og sukker eller salt og så lidt mandelolie f.eks.. Og putte fingrene i 3 min og så skrubbe

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka