søndag den 7. oktober 2012

HAVESTEMNINGER I OKTOBER – EN TUR RUNDT I MIN HAVE

Der er stadigt blomsteroplevelser at hente udendørs, om end efterårets forfald sætter sine tydelige spor. Buketter kan jeg fortsat plukke til indendørs glæde og muligvis er det min ivrige saksehånd, der får dem derude til selv her i oktober at sætte blomster.

Og jeg må indrømme, at jeg misunder alle jer, der begejstrede skriver om efteråret. Selv mærker jeg, at humøret falder i takt med bladene. Jeg ved med min fornuft, at haveåret skal slutte før end et nyt kan starte op, men det smerter mig lidt, selvom jeg hårdt arbejder på argumenterne for, hvad der gør efteråret så særligt og skønt (varm te, æblekage, gode bøger, varme sokker, kolde næser, isblomster på vinduer, hoppe i blade, samle svampe og ellers slappe helt af...).

Min buket-afhængighed spiller sikkert ind her i min efterårs-muthed. Håber, at denne vinter kan gøre sidste vinter efter – der var roser at plukke indtil juleaften og allerede 1 uge inde i januar tittede de første erantisser frem. Balsam for en blomster-begejstret som jeg!

Men her er en håndfuld fotos fra haven i dag – håber du vil tage en vandring rundt i min have…


 
Bladene er der (i modsætning til gæssene) endnu og holder så smukt på fugten.


Der er jo smukt derude når duggen glinser, formerne langsomt nedbrydes og vitaliteten står for fald...
Glinsende bær og drøn på farverne! 


Nogle af havens primadommaer nægter at forlade scenen mens tid er...
4 kommentarer:

 1. Jeg har også blandede følelser nu hvor efteråret lægger sin farverige kåbe udover have og landskab. At der skulle kunne komme frost sidst på ugen, er stadig næsten utænkeligt! Fornøjelserne er der jo alligevel, netop de du nævner, og også at jeg er i fuld gang både i hovedet og i haven med at forberede næste sæsons frodighed og forandringer.
  Og meget er der at fryde øjet og sjælen med som dine dejlige billeder fra haven viser. Det bliver et skønt efterår :-)
  God aften
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh Rose, dét håber jeg!!!
   Stadigt et hav af ting jeg gerne liiige ville have klaret derude, om måske det kan nås??? Håber det, men finder altid 20 ekstra ting oveni!

   Så frosten må gerne vente, for hverken haven eller mit hoved er parat til vintertoner nu...

   Mange hilsner og god dag fra Katinka

   Slet
 2. Sikke smukke og stemningfulde fotos!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. STORT tak herfra - må jo se lyset og farverne i "mørket";0).

   Mange hilsner og god dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka