LINKS OG BØGER

NYTTIGE LINKS

TOP TI OVER MINE HAVEBØGER


Jeg ejer ganske meget litteratur om haver, men har her udvalgt 10 titler, der hver især har noget særligt at byde ind med:
(De er listet alfabetisk efter titel, ikke efter relevans)


"Arkitektens Trädgård" af Patric Johansson, Kenneth Kauppi & Marja Pennanen, Arena
Dette er blevet en vaskeægte favorit i min bogsamling. Denne bog har nemlig SÅ meget at byde på - besøg i de lækreste, nordiske haver, personlige haveplaner og en forståelse for tankerne bag haverne. Det er en bog jeg kan tage frem igen og igen og bare gå på opdagelse i, for den er virkelig vidunderlig og klart at anbefale. 


”De Engelske Roser” af David Austin, Nyt Nordisk Forlag
En vidunderlig bog til at gøre forelskelsen i de engelske roser om muligt mere blussende. Der er kommet flere sorter til siden bogens udgivelse, men det er en bog, der virkelig rammer mit bløde rosen-punkt i mit havehjerte.


”Den Engelske Have” af Ursula Buchan, Nyt Nordisk Forlag
Fotografier i topklasse. En indføring i den engelske havetradition på fornem vis. En smuk og lærerig bog om dette lands impronerende havehistorie. Inddelt i stilarter.


”Den Levende Have” af Claus Dalby, Klematis
Endelig blev den genoptrykt. Har ellers nærmest fast haft den på bibliotekets låneliste siden jeg i 2008 fik øjnene op for denne mands havekompetence, viden og smittende havebegejstring. Denne bog fra 2004 formår at kombinere det ekstravagante med det uformelle. En skøn bog som har sin klare berettigelse - også selvom forfatteren siden har udgivet en større og mere omfattende bog om sin have (Mit Haveliv). Fuld af nyttige råd og interessante betragtninger. En rigtig vinterlæsningsbog som sætter drømmene i gang... og svær ikke at lave understregninger i...


"Dream plants for the natural garden" af Piet Oudolf & Henk Gerritsen.
Over 1200 planter der kan klare sig i den naturlige have, er valgt ud af havemesteren himself. Bogen er mere en plantebog end en havebog og gennemgår de enkelte planters betingelser. En god inspirationskilde til at vælge planter med rigtige dna, udtryk og livsvillighed til haver med naturligt look.


"Fourteen Gardens" af Ulf Nordfjell, fotos af Jerry Harpur
14 udvalgte og drømmeskønne haver af Ulf Nordfjell. En af de mest talentfulde havearkitekter, som både viser store haveanlæg og mindre private haver - alle med berusende smukke beplantninger med naturligt twist. 
Bogen indeholder de mest æggende fotos, interessante beskrivelser, situationsplaner og plantelister fra de forskellige haver.

”Hvilken Plante Hvor” af Jane Schul, Politikens Forlag
Genial bog – simpelthen! Har du den ikke allerede bør du omgående anskaffe dig ef eksemplar. Dens skemaer er måske tørre som en gartners hænder efter en dag i våd lerjord, men den er nyttig og resultatskabende som den lækreste kompost. En bog man bare altid skal have indenfor rækkevidde!


”Planting: A new perspective” af Piet Oudolf & Noel Kingsbury, Timber Press

Skønneste bog af en sand mester. Spækket med lækre fotos, forklaringer og systematisk gennemgang af planteprincipper. Så er du også (og hvem er egentlig ikke det?) betaget af Piet Oudolfs planteunivers med naturlige udtryk og storsslåede oplevelser, ja så gå på jagt efter denne skønne bog.


”Politikens store havebog” afJane Schul og Laila Sølager, Politikens Forlag
Uundværlig som opslagsværk og inspirationskilde. Sådan en bog man ikke kan have et haveliv uden!


”Spis din have” af Signe Wenneberg, Gyldendal

Dette er jo ikke en rigtig havebog, men mit anker til et meningsfyldt og miljømæssigt korrekt haveliv, hvis udtrykket løsner mig fra jorden, og får mig til at glemme, at haven ved gud også er en del af den jord vi skal passe på. Det var den bog der endegyldigt fik mig til at træffe beslutningen om hønsehold, og som får mig til at prioritere det spiselige fremfor det showstoppende. Ikke at haven her skal omlægges til køkkenhave alene, men Signe Wenneberg formår at få mig til at huske på, at haven er så meget mere end et udtryk, og havelivet er mere end blot en behag af synssansen. En skøn og inspirerende bog til dig der gerne vil gøre havelivet mere afslappet og meningsfuldt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka