onsdag den 2. juli 2014

KIRSEBÆRÅR – MAVEPINE OG LANGSPYT


Er det ikke sådan en sommer skal være? Bugnende frugttræer og mæske sig til man næsten får ondt i maven... Sådan tænker jeg det, og derfor har vi for år tilbage plantet et kirsebærtræ ved legehuset. Så skal man kunne kravle op på taget og spise frugten direkte fra grenene, sådan som jeg kunne i min barndoms have.


Tror ikke jeg er den eneste, som bare synes at sommerliv og frugttræer harmonerer overordentligt godt...og passer så fint til en rigtig børne-sommer.


Kirsebærtræ med stor frugthøstAlligevel havde jeg betænkeligheder mht kirsebærdrømmens realitetsniveau, for erfaringen sagde mig, at man bare aldrig helt får så mange krisebær, som man drømmer om – medmindre man er solsort!

Men i år det lille træ tynget af de skønneste kirsebær. 


Faktisk er træet ikke så klejnt længere. Det kan man virkelig mærke, når man ikke har en chance for at nå de allerbedste grene højt mod himlen. Virkelig store mængder skøn frugt, der også hænger deroppe. Og bedst af alt – fuglene har endnu ikke (7-9-13) kastet sig over disse lækre røde bær, da de tilsyneladende er helt hypnotiserede af bærmisplens bær. 


Forrygende!


Kirsebærtræ i haven fyldt med røde frugterHerligt nu at kunne spise store håndfulde af kirsebær – og spytter langspyt med stenene. Ja, det er jo en drengehave, når alt kommer til alt:0)SKØN dag fra Katinka (som snart henter stigen...)


13 kommentarer:

 1. Åhh.. ja, husker som var det i går - at jeg lå på ryggen på legehusets tag, med fødderne støttet mod gyngestativet for ikke at falde ned og åd mirabella, hvis grene var lige i den rigtige højde.
  Vi har et stort kirsebærtræ af mærket Stella, det har desværre ikke mange bær i år, men ellers nyder vi dem vi kan få inden stærene plyndrer træet i løbet af få minutter....

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke skønne minder - kan kun give smil og varme i maven:0)
   Her håber jeg idyllen holder til i morgen, så vi der alle kan plukke på livet løs...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Ja moreller i haven kan man ikke undvære, jeg har 5 træer, men i år er der kun det ene som giver noget. Det har fuglene desværre fundet vej til.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, de fugle!!! Men kirsebær og moreller skal være der - og får man selv mere end en håndfuld (det har vi allerede stort overgået i år), ja så er det bare fantastisk:0)
   Kh Katinka

   Slet
 3. Langspyt med kirsebærsten er en fornøjelse. De appellerer jo ligefrem til det :-). Vi har desværre ikke så mange at vi kan få ondt i maven, men lidt har jo også ret. God fornøjelse med kirsebærene. Både dem i børne- og voksenhøjde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - vi er helt målløse over hvor meget det træ bærer i år...virkelig store sager som bare nydes og gør sommeren endnu bedre;0)

   Skøn sommerdag fra Katinka

   Slet
 4. Hvor skønne billeder af kirsebær - vi har også et dejligt træ de er dog ikke modne endnu. Der er heldigvis nogle tilbage. Duerne elsker at flå dem af r de er grønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stride duer - her er det underligt som alle ser og basker rundt i vores lille bærmispel, mens kirsebærtræet bliver overset...for os en super opdeling;0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hold da op, I får da vist mavepine :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0) - I morgen har vi planer om det helt store plukkearbejde, så der er vist mavepine-garanti:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 7. wow sikke mange bær, og så herligt at det står ved legehuset:-) Vores træ giver endnu ingen. Så vi går i skoven hvor der ligger en forhøjning, når vi klatre op på den, kan vi sidde og æde dem der er i toppen af træerne;-) om ikke så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da helt fortryllende det sted:0) Ja, her har en fuldstændig overvældende blomstring i foråret givet bonus, og jeg er virkelig overrasket over hvor meget det træ kan give - står som en rund klump i havens hjørne:0)
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka