lørdag den 5. juli 2014

STATUS PÅ HØNSEHUS:


Det går fremad, så man nu kan få fornemmelse af de boligforhold, som venter de 4 dværghøns. Vi bygger lidt hver dag og tanken om snart at være dyreejere bliver mere og mere nærværende for hver dag der går. Vi har dog aftalt at vente til den anden side af sommerferien, så vi har god tid til at få gjort tingene ordentlig. 


Gården bliver også tidskrævende at bygge, da den skal sikres ordentligt mod ræve, mårdyr og rotter. Hellere gøre arbejdet nu end ærgre sig senere...


Men nu kan man efterhånden ret klart se opbygningen af selve hønsehuset.


Opbygning af hønsehus i haven

Byggeriet (hønsehuset længst til højre) set fra gavlhaven af. Gården kommer til at ligge på modsatte side af konstruktionen


Så lidt fotos herfra...så kan I projektet langsomt begynder at tage form.Hønsehus hævet over jordenHønsehuset er hævet 65 cm over jorden, så hønsene også vil kunne gå ind under det. Mod gavlhaven bliver låge ind til huset. På siden mod pibeved kommer der vindue i og en låge til ægudtag


Kærlig hilsen fra Katinka

6 kommentarer:

 1. Sikke en flot og gennemtænkt bolig hønsene får. Jeg kunne også godt tænke mig høns på et tidspunkt, og vi har jo rigeligt med plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne. Ja vi glæder os også sådan til at blive færdige og få fingrene i fire fjerkræ. Nu hvor indretning er ved at være på plads i huset, ja så virker det hele nu meget virkeligt:0)
   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hvor er det spændende. I kan godt glæde jer til hønsene flytter ind. Det er så hyggeligt med høns i haven, og nylagte æg. Jeg har jo lige selv fået høns, og jeg er så glad for dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro vi glæder os. Ungerne leger allerede de henter æg gennem den nu færdige "æglåge" og vi diskuterer navne (og kommer vist ikke til at spise dyrene en gang...) og hygger os sammen om at bygge en skøn bolig til vores nye venner;0)
   Skøn aften fra Katinka

   Slet
 3. Det ser ud til at blive et fornemt hjem dine hønsebørn får. Jeg synes det er en alletiders ide med høns i haven, og kunne sagtens drømme om noget lignende. Har jo smagt de fantastiske æg, som SLET ikke smager som dem man køber. Held og lykke med projektet Katinka, - tror det blir superflot. Viser du ikke lidt flere pix når det er klart?
  kh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert at jeg gør:0) Faktisk er det virkelig ved at tage form, selvom det hårdeste gravearbejde af voilernet ned i 60 cm's dybde stadig ligger forude. Samtidig skal huset males og have de skønne detaljer på plads, men det er simpelthen sjovt:0)...for de skal jo have det godt, de hønsebasser...
   KH og dejlig sommeraften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka