fredag den 12. oktober 2012

UPS’ER – LISTEN OVER ÅRETS 5 VÆRSTE HAVEKIKS

Og så er dahlierne slet ikke medregnet. Er nemlig så komplet fornærmet på de knolde jeg gennem foråret har passet, vandet og gødet i krukker og som med undtagelse af én eneste plante (pyha - her glemmer jeg, at dens knold blot blev gravet ned i jorden i maj) alle har undladt at blomstre. Er så knotten, at jeg fortrænger dem, selvom de egentligt burde få en skamfuld andenplads på listen!
Og nej året er ikke slut, men haveåret nærmer sig sin sidste kraftudladning inden kulden sætter trumf på. Så hvorfor ikke fundere over haveåret med en ups-liste? Så kan der altid komme en ih-liste til senere!


Min UPS-liste for haveåret 2012 ser således ud :5. PLADSEN
Min smukke Duchess de Montebello-rose. Eller nærmere det der skulle have været Duchess de Montebello. Aner nu ikke hvad der i stedet er tale om, men sommerens besøg i rosenhaver har tydeliggjort for mig, hvad jeg nok godt inderst inde vidste – dette er ikke hvad jeg købte! Men smuk er den og bud modtages gerne (pt omkring 1½ meter høj, men hvad den kan blive, har jeg ingen idé om..)

4. PLADSEN
Mine liljer der burde have været rosa (Chikanøse liljer – hvad stiller man op?)
3. PLADSEN
Alle de frø jeg såede og som ikke kom, samt alle de frø jeg aldrig fik i jorden. Fik seriøse pladsproblemer i vindueskarmene i foråret (har desværre intet drivhus) og måtte opgive diverse plejeprojekter… Tør ikke tænke på alt det der ikke blev til noget…

2. PLADSEN
Min solsikke ”Ice Creme” som skulle have været råhvid. Dén – lige netop den – blev forspiret inde og fik masser af opmærksomhed, kærlighed, ompotninger og omsorg, men…viste sig at ligne en helt almindelig solsikke til forveksling (dog uden kerner, men farven er så solgul at selv mælkebøtterne måbede overvældede).


1. PLADSEN
Og så den rædselsfulde rotte, som havde slået sig ned i vores garage, ødelagde vores pose med græsfrø og endte med at undslippe vores ellers ihærdige drabsforsøg. Sådan et bæst kan da om nogle tage den gode stemning ud af en ellers dejlig havedag og give garagen så dårlig karma, at selv haveredskaberne ser ud til at lide. Møg-dyr!
Fik efterfølgende at vide, at græsfrø bør opbevares i beholdere af metal eller glas(!) - tror mit alternativ bliver den ødsle form - at smide resterende frø ud fremover og købe ind til brug præcis når behovet er der.

6 kommentarer:

 1. Det syntes jeg altså ikke er så galt endda...!

  5. Rosen er skøn og når den har fået et navn og måske en plads hvor den kan rende i vejret, ryger den direkte ind på Ihhh... listen.

  4. Forærer dem til en som har et flammefarvet bed, og så ellers ud og købe en ny portion af de prinsessefarvede.

  3. Tro endelig ikke at alle os med drivhus når at så, prikle og få alt til at lykkedes til det fuldendte. Noget kan forøvrigt genbruges næste år.

  2. he-he... ja, det er så bare en ommer!!

  1. Fy for pokker, - mus kan tilgives men rotter!! Den skal dø!

  Glæder mig til at se din Ihhh..liste, den skal nok være flot :o)

  PS Hvordan bærer du dig ad med at have dahlia uden en eneste blomst, det er til gengæld mystisk... c".)

  SvarSlet
 2. Føler mig en smule maskulin med alle disse løsningsforslag, - ved godt at det ikke var det du bad om, kunne bare ikke lige styre mig... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Står og griner midt i fredagskaos, for synes din kommentar er skøn!! Og ja løsninger er der heldigvis, men nogle gange er det så befriende at smile af de tossede kiks...fejl er til at lære af, grine af, blive klogere af samt lære, at det hele set i større helhed er ubetydelige bagateller:0).
   Nyd fredagen...eller det der er tilbage...

   Slet
  2. Står og griner midt i fredagskaos, for synes din kommentar er skøn!! Og ja løsninger er der heldigvis, men nogle gange er det så befriende at smile af de tossede kiks...fejl er til at lære af, grine af, blive klogere af samt lære, at det hele set i større helhed er ubetydelige bagateller:0).
   Nyd fredagen...eller det der er tilbage...

   Slet
  3. Står og griner midt i fredagskaos, for synes din kommentar er skøn!! Og ja løsninger er der heldigvis, men nogle gange er det så befriende at smile af de tossede kiks...fejl er til at lære af, grine af, blive klogere af samt lære, at det hele set i større helhed er ubetydelige bagateller:0).
   Nyd fredagen...eller det der er tilbage...

   Slet
  4. Nu bestemt! Aldrig mere kommentar fra min telefon, for den sender jo byger af gentagelser afsted...

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka