lørdag den 13. oktober 2012

DET EVENTYRLIGE FORFALD

Denne titel slog mig i går morges, da jordens for første gang i dette efterår her var dækket af rim. Blomsterne, hvor mange ellers hører sommeren til, stod der ramte af kulden. Det var her eventyr som Isdronningen prikkede til min erindring.

Hvor var det smukt derude, men også med et strejf af grusomhed og sørgmodighed. Disse sommerskønheder ramt af frostens dræbende pile, stod derude forsvarsløse og forsøgte at få mig til at gøre dem uundværlige og udødelige…men jeg kunne ikke. Desværre og heldigvis.

Haven fik sit helt eget liv denne morgen. Som ramte magien den. Jeg kunne ikke genkende dens farver og planternes kompositioner, som de stod der i deres dødsdans. Det var som haven fik sit eget liv, skabte sin egen scenografi, som jeg ikke kunne påvirke.

Sådanne små øjeblikke hvor forfaldet og døden bliver nærværende har sin særegne ro, men heldigvis kom også tankerne om gensynet, der venter forude på den anden side af vinteren.

Det var som om haven sagde til mig: ”Se jeg kan selv, så giv mig nu tid og fred til vi ses igen til foråret”.
Det kan jeg ikke love den, men jeg skal forsøge at respektere dens værdige forfald.6 kommentarer:

 1. Du får mig til at tænke på snedronningen fra Narnia...; Grusomt smukt, ja! Det tror jeg så også på, at vi har brug for - kontrasterne, forandringerne og fastfrosne stillebeb... Tak.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du kan følge mine tanker! Og det gælder jo om at se skønheden hvor den er:0)

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 2. Det er så vakkert med frost!! Og du viser de nydligste bilder:)
  her hos meg er det ennå ingen frostnatt,men kaldt er det:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine fine ord. Her er kulden nu afløst af regnen, hvilket for alvor sætter planterne på prøve. Stakler - og i det vejr er det svært at tage sig sammen til at hjælpe dem.

   Mange hilsner
   Katinka

   Slet
 3. Jeg synes det er så smukt med frost og forfald mod de hyggelige lange vinteraftner. Vil så gerne beholde sommerens pragt og farver men vil heller ikke undvære de hyggelige stunder der er lige rundt om hjørnet.
  God søndag til dig – havehilsner Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annette.

   Håber vinteren bliver kold og rensende, for ellers må jeg indrømme at hele denne efterårs/vinterperiode i mine øjne snildt kunne klares på et par måneder eller tre!

   Jeg er sådan en rigtig varme-elsker som allerede savner forår og sommer, men forsøger at se formålet med de to øvrige årstider som jeg efterhånden har lært at værdsætte dele af...synes bare de er lidt for lange:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka