lørdag den 15. juni 2019

SPRING UD I LIDT KONTROLTAB


Skab overskud i dit haveliv ved at give slip på lidt af kontrollen med haven. Så tør jeg næsten garantere for, at eventyret indfinde sig.


Giv slip på kontrollen i haven. Skab en vil have


Istedet for at ville kontrollere alle hjørner af din have og styre den hele, så slap af en smule. Du vil garanteret blive overrasket over små “havegaver” som pludselig titter frem steder du aldrig selv ville have fundet på, og som bringer noget helt nyt til haven - nemlig lidt eventyr og uforudsigelighed.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan blive fascineret af haver, der står knivskarpt og præcist, og hvor hver en blomst er placeret på det helt korrekte sted. Bortset fra, at det helt korrekte sted vil ret beset ikke findes…

Men forskellen er nok, at disse haver ikke er nogle, som jeg står bag, og jeg derfor kan blive overrasket og overrumplet. Det kan jeg altså ikke i haverum, hvor jeg selv har plantet og planlagt. Der vil en sådan kontrolleret have kun kunne leve op til mine forventninger - eller skuffe.

Derfor er jeg en stor tilhænger af haver, hvor der er plads til lidt vildskab. Haver hvor de store linjer er klare, men hvor lidt selvsåede planter ikke ødelægger helheden, men derimod gør det hele lidt ekstra interessant.

Slip vildskaben løs i haven og skab poetiske oplevelser


Her i haven får især lægebaldrian, akelejer og valmuer lov til at dukke op, hvor de nu kan finde plads. Ikke to somre får derved det samme udtryk og jeg kan gå rundt i min egen have og blive overrasket. Jeg kan få en sær følelse af, at haven har sit eget liv, som jeg er en væsentlig del af, men ikke som nådesløs diktator. Haven har sin egen agenda, som jeg må spille sammen med.

Lægebaldrian i haven


Nuvel, jeg hiver planter op, som jeg ikke bryder mig om, eller som står et sted, der får kompositionerne til at vælte, men det sker fredeligt og uden stress og jag. 

Denne type have passer også fint til livet med børn og aktivt arbejdsliv, for jeg behøver slet ikke konstant være over haven, men blot pusle om den, når jeg selv har tiden til det.

På den måde er der ingen dårlig samvittighed, men en nydelse af det eventyr, som havelivet kan byde på. Indimellem også betragtet fra en havestol.Kærlig hilsen

KatinkaHaveliv i den vilde og poetiske have2 kommentarer:

 1. Hej Katinka
  Godt med lidt nyt fra dig. Jeg er sikker på, du vil kunne lide min have, der er rigtig meget vildskab i den :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth,

   Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil kunne lide din have:0)

   Kh Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka