søndag den 13. januar 2013

EN STOLT HAVENØRD...

Blogmagasinet HAVEFOLKET spurgte mig for lidt tid siden, om ikke jeg ville svare på 5 hurtige havespørgsmål til deres side.

En dejlig forespørgsel, som jeg pænt takkede ja til. Holder af denne sides sprudlende skrivelyst og tilgang til formidling af havestof, så naturligvis ville jeg gerne bidrage.

Jeg var som den første ”på” igår lørdag til denne nye feature "Fem hurtige til havenørden" - stolt over sådan at få lov til at lægge ud...havenørd eller ej...


Du kan læse indlæg på HAVEFOLKET her


Karina fra HAVEFOLKET  (og ikke mindst HAVERUMMET) bad mig samtidigt om nogle fotos fra haven, og sikke jeg rev mig i håret – haven er stadigt så ny i sin etablering af mine idéer, at fotos af de store linjer oftest forplumres af ufærdige områder. Men jeg fandt dog nogle fotos frem fra i sommer, som giver et spagt indblik i mit haveunivers.

Nedenfor har jeg lavet lidt collager af alt det fremsendte+, så du her kan få en fornemmelse af haven som den tog sig ud i sommeren, når da det hele var grønt og frodigt. 

Ellers er det jo mere eller mindre blot efterårs og vinterbilleder, som præger denne haveblog på nuværende tidspunkt. Men sådan må det nu engang være, da den først blev født i efteråret.

Men du er velkommen til at tage et kig indenfor – og naturligvis læse mere om haven og mig på HAVEFOLKET.


Dejlig søndag fra
Katinka


31 kommentarer:

 1. Ja, til lykke med udvælgelsen :-) - Som du ved så jeg faktisk allerede indlægget i går. Og det var sjovt at læse. God søndag, Katinka!

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder og gode svar i indlægget.
  Det at være en nørd, kan i visse tilfælde have et lidt negativt præg, men for mig er det en person, der går meget op i sin hobby og det kan da kun være positivt.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK, og ja Lene en nørd har jeg aldrig været og ville nok blive fornærmet, hvis det havde været betegnelsen, men havenørd (eller havetosse som min mand kalder mig) dét anser jeg for et kompliment - udtryk der dækker over havepassion og glødende havelyst!

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka
  Jeg så godt indlægget i går, men orkede ikke at kommentere. Du ved jo, at du har en spændende blog, så derfor var du den første, der fik 5 hurtige. Dejlige billeder fra din have, her ser man ikke, at den er nystartet.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord Lisbeth!

   Kunne snildt forstå om du ikke orkede kommentere i en måned;0)

   Kh Katinka

   Slet
  2. Jeg synes, at skriftstørrelsen her på din side er fin, jeg har ingen problemer med den, bare lige så du ved det.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  3. Det er dejligt at vide;0) - men du er altså nok også en ret skarp kvinde med skarpe øjne også, så har valgt fra imorgen af, at sætte den lidt op. Så håber jeg endnu flere kan læse med:0)

   Kh og hyggelig sneaften fra
   Katinka

   Slet
 4. Jeg læste hele indlægget på Havefolket i går, det er bestemt ikke unaturligt at bruge ordet havenørd om dig, absolut kun mest på den positive og engagerede måde. Dine billeder er nu skønne om sommeren også, og vi glæder os til en masse indlæg fra din hånd i den kommende havesæson.

  Masser af sne-søndags-hilsner herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. "absolut kun ment"... skulle der jo stå.

   Slet
  2. TAK -og ment og mest gørn nu lidt af en forskel;0)

   Du kan tro jeg også glæder mig til at tage hul på forårsformidlingen fra min have...kan næsten ikke vente og idéer og havekriller kribler i hale kroppen:0)

   Dejlig iskold søndag fra
   Katinka

   Slet
 5. som altid meget velskrevet og smukke billeder :) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord Anne Gine:0)

   Dejlig søndag fra
   Katinka - nu officielt havenørd;0)

   Slet
 6. Tillykke med den fine artikel i HAVEFOLKET. Og udnævnelsen til havenørd - jeg har det som Lene med det udtryk, så det vil jeg såmænd også gerne kaldes :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja ikke! Havenørd klinger ikke dårligt, men er fyldt med passion, havegejst og -glæde. Og du er da klart med i klubben;0)

   Mange søndagshilsner fra
   Katinka

   Slet
 7. Kære Katinka

  Jeg har både læst og kommenteret på Havefolket. Måtte le lidt da jeg læste, at du fandt det var svært at finde billeder, fordi din have er nyetableret. Det er nok dit fag som blander sig. For en have bliver jo aldrig færdig. Man kan ikke aflevere projektet til en konkurrence og sige: SÅDAN skal det være. Helt nøjagtigt. Det er netop det, som gør haveri spændende. Man ved aldrig præcist, hvordan det kommer til at tage sig ud. Haven ændrer sig dagligt det meste af året. Selv har jeg en lillebitte have, og jeg undrer mig over - alvorligt talt - hvordan jeg kan blive ved med at lave om og tilføje. Jeg har haft min have i længere tid, end jeg har "arbejdet" med den. Det startede i 2009, og haven er slet, slet, slet ikke færdig. Den er også i etableringsfasen. Helt ærligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette.
   Helt ærligt, ja så fejltolker du vist min tekst. Jeg er vitterligt klar over (og hylder om nogen) at haven altid er i proces, udvikler sig og aldrig bliver færdig, så det var på ingen måde det jeg hentydede til. Jeg nyder netop haven som legeplads, da den modsat byggeprocesser altid kan ændres, tilføjes og idéer poppe op og udforskes fra tid til anden.
   Det jeg hentydede til er bl.a., at min have pga honningsvamp totalt blev ryddet for 3 år siden (med undtagelse af forhave, hækken, et blommetræ, laurbærkirsebær og en pibeved). Alle planer, alt arbejde og alle træer og buske blev gravet op – men rod – og vi måtte fuldstændig ændre vores drømme, da vi intet måtte plante i 2 år i ½-delen af haven. Øv ja og derfor er en del på spædbarnestadiet (småt, sart og omsorgskrævende)!
   Og så skelner jeg derudover til 2 typer havesager, som jeg har vidt forskelligt tidsforhold til: De byggede projekter, som jeg netop ikke kan udholde står halvfærdige hen, og så det groende, som jeg ved skal have tid og som jeg bare synger for i håb om det sætter grohastigheden op ;0).

   Så nej haven bliver aldrig stationær og ”færdig” (heldigvis, for så måtte jeg jo flytte til nye udfordringer fra tid til anden), men de byggeprojekter der påbegyndes skal bare gøre færdige, når de er påbegyndt, ellers skærer de mig i øjnene!
   Det var dem jeg ikke gad forevige…

   Mht skriftstørrelse som du skriver om nedenfor, ja så fremmer overdrivelse selvfølgelig forståelsen:0)
   Jeg har faktisk overvejet at sætte skriftstørrelsen lidt op, da den i min optik er lidt lille læst på Ipad’en, men ellers helt ok (jeg har det nemlig umådeligt svært ved for store skriftstørrelser!). Har dog ikke én gang tidligere fået kommentar om dette, så derfor har jeg intet gjort ved det, men man ved jo aldrig hvad jeg finder på…men tidligere indlæg bliver garanteret ikke ændret.

   Mange havehilsner og dejlig søndag fra
   Katinka

   Slet
  2. Jeg har aldrig hørt om honningsvamp. Det lyder rædselsfuldt. Må lige google det. Det med at alt er nyt, kan jeg så godt forstå. Der står kun 2 træer og 2 buske i min lille have, som overlevede min "laven om", som startede i 2009.

   Du beholder da bare skriftstørrelsen. Jeg kører med 1600 x 900 skræmopløsning. Jeg kan jo bare ændre det....... eller bruge briller :-))

   Slet
  3. Jeg har nu tænkt at lytte lidt og gå lidt op til en pkt 11 fra nuværende 10 fra i overmorgen af (når det ikke til imorgen...men tænkte, at måske har andre det på samme måde som dig).

   Og ja honningsvamp er helvede i haven! Virkeligt! Min naturelskende far orienterede os om, at der var gået honningsvamp i de gamle æbletræer (plus alt omkring viste det sig!)- og at man kunne lave en dejlig suppe på dem!
   Det er så absolut også det ENESTE positive man kan sige om de svampe. Går på levende ved og slår ihjel, hvorefter de skyder sig videre eller drøner med svampespore gennem luften til nye svækkede. Fik fat i en seniorforsker fra KU, der kunne hjælpe mig (ellers kun opgivende, medlidende suk og bedemandsminer på planteskolen mm!). 2 år skulle intet plantes af træer og buske i området (+ 4 meters sikkerjedsradius, hvilket er voldsomt i en lille have).
   Så vupti stod vi med den rene brakmark og der gik det virkeligt op for mig hvor berørt jeg var...og vild med haven:0).

   Så ja honningsvampe er en pest, så vær du glad for du ikke kender den....selvom den kan bruges til en god suppe;0)

   Dejlig aften herfra

   Slet
  4. Pyh har lige læst om honningsvamp. Det er da en helt forfærdelig destruktiv tingest. Lige til at få mareridt af.

   Slet
 8. Flot indlæg på Havefolket. Skønne sommerbilleder, helt fantastiske stemninger i din have.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette.

   Blev også helt sommersentimental over at rode i sommerfotos og finde fotos frem af haven som rum:0). Tænker at det ikke var så værst alligevel;0)

   Kh og dejlig eftermiddag fra
   Katinka

   Slet
 9. PS: Katinka, ved ikke om du er klar over, at skriftstørrelsen på din blog, får tissemyrer til at ligne elefanter i sammenligning. Måske skal jeg et smut om Synoptik meeeen..... :0)

  SvarSlet
 10. Ahhhh, sommer. Det er dejligt :-) - og smukt ser der ud.

  Apropos dit sidste indlæg, så er jeg også ret vild med lammeøre. Dog har jeg oplevet, at den kan være ret grådig og derfor ikke er velegnet overalt. Buksbom og forsythia er særlig sårbare, så der er den fjernet igen.

  God søndag
  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte:0)

   Ja du har sikkert ret mht lammeøre. Kender dog ikke til problemet selv. Har en forsythia som er tussegammel, at den sikkert ville kunne klare selv en istid, så der ville lammeøre nok komme til kort;0). Boxbom holder jeg lidt afstand til:0)

   Jeg holder dem også lidt fra de engelske roser, men synes de bløde tæpper er lækre...og tætte! Og lette at dele:0)

   Dejlig søndag fra Katinka

   Slet
 11. Du kan godt være stolt:)
  Jeg vil glæde mig til at se flere billeder af de store linier af din have for dine bede som ovenover står sløret i baggrunden ser spændende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.

   Jamen jeg håber da du bliver begejstret når mit store plænebed igen giver den gas - og linjerne igen trækkes tydeligere op...

   Mange søndagshilsner fra
   Katinka

   Slet
 12. Godaften Katinka.Jeg ville da også være stolt hvis det var mig de havde spurgt.
  Og rigtig skønne billeder du viser.Godt gået.
  Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette!

   Ja jeg blev rigtig glad - dejligt med sådanne tilkendegivelser...det varmer og giver arbejdsenergi oveni!

   Knus og dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 13. Jeg er glad for at du blev glad for at blive spurgt, Katinka.

  Skriftstørrelse.... Ja tak. Gerne en tak op for min skyld også. For jeg synes den er lille selv om jeg allerede bruger briller. ;

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeres bønner er blevet hørt - fra i morgen af skruer jeg lidt op for skriftstørrelsen og håber så flere kan læse med (uden at meromsætningen i brillebikse øges, for der synes jeg selv jeg lægger så rigeligt med moneter;0).

   Dejlig aften fra "ende havenørden"

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka