torsdag den 24. januar 2013

GRÆS GØR HAVEN GODT.
I efteråret flyttede de første græsser ind i min have – lampepudsergræs og marehalm blev plantet i gavlbedet og til foråret skal elefantgræs "Kleine Fontäne" plantes i grupper det store plænebed.

Men allerede nu nyder jeg græssernes struktur, filtervirkning og vinterherlighed.


Dette er fotos af marehalmen – jeg er betaget!
16 kommentarer:

 1. Tillykke med indkøbet det bliver du glad for. Jeg fik også udvidet min bestand af græs i efteråret. Der er sådan en dejlig lethed over græs, og når vinden får græsset til at synge, så er målet fuldt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret Bente. Netop lidt foranderlighed, lethed og vindfortolkning, så bede ikke bliver bastante.

   Glæder mig sådan til det store bed kan byde deres nye indbyggere velkommen...

   Dejlig aften herfra

   Slet
 2. Hej Katinka
  Glææææææd dig - det vil du ikke fortryde!
  Hvert år, specielt i september og oktober, går det op for mig hvorfor jeg efterhånden har så mange. Flere af dem jeg har skal deles nu, fordi de ganske enkelt har stået der i nogle år og er blevet for store.
  De er begyndt at virke som indre vægfragmenter i haven.

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld!

   Du kan tro jeg glæder mig!
   Tog til Overdams Planteskole en grå novemberdag og blev helt forelsket (og når man bliver det i sådan et vejr, ja så er der noget at komme efter er min tro). Især Kleine Fontäne i efterårsgylden strådragt fik mig til at måbe! Så dem fik jeg talt med ejeren om skal hentes til foråret. 100% graciøs og elegant græs, også som fint modspil til marehalmens mere stride væsen.

   Og dine fotos har så sandelig også pustet til modet og lysten i at tilføre haven græsser. Elsker det naturlige og vævende som de kan - og filtervirkningen ikke mindst. Så med begejstring, beundring og lidt betuttet begiver jeg mig ud på nyt hav...

   Og sjovt du skriver det med, at dine græsser næsten danner oplevelse af væg i bedene (og derfor skal deles) - så i denne uge skønne fotos af haverum hvor græsser netop skulle danne hækkene - det havde potentiale vil jeg sige.
   Fint tankeflugt med massive hække kombineret med de svajende....

   Mange havehilsner med græsbegejstring fra
   Katinka


   Slet
 3. Også jeg får flere og flere græsser i haven, de er skønne at tage billeder af sammen med den lave vintersol. Det bliver godt i din have.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg virkeligt også. Dine fotos af glødende græs i den lave janursol giver mig næsten hjertebanken i bar forventning. Så smukke, lette og skulpturelle!
   Kh og lun aften fra
   Katinka

   Slet
 4. hej Katinka.Ja! jeg er også blevet rigtig glad for græsser i min have.Sidste år købte jeg
  5 forskellige til mine bede......og er rigtig spændt på hvordan de klarer vinteren.
  De tilfører bedene lidt ekstra lethed.
  God aften til dig Jette  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de gør virkeligt noget - både lethed, filtervirkning, solstrålemagnetisme og krop i de kolde måneder. Jeg har plantet mine nær huset her i efteråret, så de står lidt lunt. Elefantgræsset venter til foråret, både fordi planterne der var til salg der i november på Overdam Planteskole ikke var så store og for at undgå vinterpinsler i egen have her...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 5. Gress er utrolig dekorativt i hagen hele året : ) jeg er spesielt glad i silkekinagress, miscanthus (?) Store flotte tuer : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kender jeg ikke, men må søge lidt på denne elegantgræs på norsk og se om den kan oversættes. Men ja de store, smukke og "her skal der være plads til mig"-græsser er fascinerende....og smukke:0)

   Mange hilsner og god aften fra
   Katinka

   Slet
 6. Vakre gress!
  jeg har bitt glad i gress i hagen selv...så her blir det flere sorter hos meg også:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Så du er heller ikke så vant til græsser, eller? For jeg er ganske ny på dette område - græsallergi gjorde, at jeg slet ikke kunne lide dem, før end jeg så nogle vidunderlige haver med græsser og naturligt præg - så poetiske og smukke:0)

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 7. Väldigt vacker bild! Många gräs är ju nästan som finast på vintern.
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, om vinteren er der ikke så meget andet til at tage opmærksomheden, så der kan græsserne næsten alene få alle blikkene. Og så er de dejligt lette og fine i vinterens haver...

   Skøn aften herfra

   Slet
 8. Smukke foto's med en dejlig glød....
  Jeg har egentlig altid haft det lidt ambivalent med græsser. Mest af alt tror jeg, fordi de ikke har været placeret "i det rette element". På vores store plæne, slår vi kun en mindre del af græsset. I resten slår vi kun stier og dette efterlader små og store områder, hvor "eng-græs" gror. Det ser smukt ud med "det vilde" indrammet af nyslået græs.... Jo mere jeg tænker efter, tror jeg, at forskellige græsser vil gøre sig godt i mit forsøg på "en naturlig have"
  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Kære Mette.

  Det lyder som et skønt græskoncept I har i haven - kun noget slået - andet højt og svajende. Får mig til at tænke på mine forældres naturlige, svenske have, som har det samme udgangspunkt. Overgangen mellem det holdte og det vilde klares af store ovale bede (ligger link til indlæg ude til højre. "Den naturlige have" hedder det). Elsker denne havestil i landlige haver hvor have og natur glider sammen!!!

  Her har jeg ikke før nu været parat til græs, da jeg altid har haft græsallergi og derfor har et lettere anstrængt forhold til denne gruppe. Vi gravede også en omgang elefantgræs op da vi flyttede ind, men jeg ærger mig nu ikke, det det stod som en tosset og komplet fejlplaceret sag midt på græsplænen. Sådan bryder jeg mig ikke om græsser - de skal indplaceres i kompositioner før vi nærmer os noget interessant synes jeg...
  Men spændt på om du også begynder at udfordre dette område i din have med tilførsel af græsser - det kan blive vidunderligt poetisk og (næsten) naturligt;0).

  Mange havehilsner og skøn weekend fra
  Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka