søndag den 6. januar 2013

SPÆDE, SAFTIGE TEGN PÅ FORÅR...OM ET PAR MÅNEDER!

Nu med billeder - håber jeg!


Hvis man virkelig går på opdagelse med lup og tålmodighed i min have begynder man at kunne finde tegn på, at foråret nok en dag vil komme. Sankthansurt har små bladrosetter ved jorden, dagliljer hilsner morgendovent med hovedet akkurat over basis, rosernes knopper er nu til at se (selv for os nærsynede) og ja kvan, julerose og syren er nogle af de mere kække og optimistiske derude.

Hjælper en hel del på humøret med disse hviskende, syrliggrønne hilsner!
Kvan,og syren. Rose herunder.17 kommentarer:

 1. Kan det virkelig passe... :) Jeg må ud og rode i min have og se efter lignende forårs-spæde-tegn. Jeg har kun lagt mærke til den lille nye stjerne magnolie lige uden for min hoveddør måske har tendens til knopdannelse. Tak for et strålende indlæg MED billeder. (har også lige haft samme problem på nyt indlæg, måtte over i Crome for at få billeder på.)

  Skøn søndag ønskes af Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.
   Og du må ud at snuse så snart du får tid, for det er altså gået igang derude (ses især med lup;0))

   Mange hilsner og hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 2. Hej Katinka.Dejligt at du fik løst dit problem med billederne.Jeg bruger kun google chrom,og det fungerer perfekt.
  Dejlig syn af alle de knopper på træer og buske....kan næsten ikke vente på det forår.Rigtig god søndag til dig og din familie knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.

   Nej dagen startede lettere febrilsk, men heldigvis blev tingene klaret og lysegrønne forårsbebudere sendt ud på nettet. For nej jeg er så forårutålmodig:0)

   Dejlig aften herfra
   Knus fra Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka
  Ja planterne gør klar til deres nye sæson og forhåbentlig holder januartemperaturen sig nede i normalområdet så vi kan glæde os til festen begynder om et par måneder:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth du har ret. Og ikke noget med varme nu og så en gang dødelig kulde om en måned eller to...uha! Så hellere lidt sne nu, hvis det skal være...

   Skø aften og mange hilsner herfra

   Slet
 4. Ja der er heldigvis meget derude som kan give os en hint om forårets komme, det kan vi lide. Jeg tog også billeder af syrenknopper i går, men satte ikke billedet ind :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Men jeg kunne ikke dy mig;0). Jeg er jo allerede nu fyldt med forårstrang, men ved der er lang vej igen og sikkert en del vinterkulde også. Men drømme, dét gør jeg:0)

   Kh og nyd aftenen fra
   Katinka

   Slet
 5. Hej Katinka. Tak for din kommentar på min blog. Apropos "stikke næsen helt tæt på" - jeg er meget begejstret for billederne i dit indlæg. Macrofotos kan noget helt specielt. Fortsat god søndag. Mvh Søren, Dybet 27

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Søren (selvom det nu er blevet mandag). Og hjertelig velkommen til bloggen.
   Og for tiden må mine haveindbyggere finde sig i nærstudier, da jeg har fået en ret effektiv linse til jul - og den skal udforskes...

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 6. Der er masser af knopper at se på her i vintermånederne, jeg elsker at gå og se på dem og tænke på, at inden længe har knopperne foldet sig ud til fine blade :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt og livsbekræftende at mærke al den energi og vitalitet der ligger og summer i hver en knop:0)

   Mange hilsner og skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Å-ja det er ikke til at komme udenom, selvom kalenderen kun skriver 6. januar! De små tegn der gør, at et vinterkoldt-hjerte begynder at svulme af forventnings-glæde - og at vi kan holde ud... lidt endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har HELT ret. Uden de tegn på at foråret venter forude ville det være umuligt at få fødderne ud over sengekanten om morgenen. Har brug for at blive husket på hvilke mirakler der venter om nogle måneder!

   Dejlig aften og gavehilsner fra
   Katinka

   Slet
  2. Ville nu have skrevet havehilsner;0)

   Slet
 8. Godmorgen Katinka. Hold da op. Jeg må vist også ud og kigge nærmere på min have. Syntes altså den er laaaangt bagefter din. Skønne billeder. Dejligt og tænke på, at foråret er lige rundt om hjørnet.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Et varmt godaften herfra Lise Lotte.

   Fik du nået at se efter i din have idag? Tegnene er der sikkert, men de er nemme at overse, hvia man ikke målrettet går after dem...men når de så titter frem giver de glæde helt ud i fingerspidserne!

   Kh fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka