fredag den 18. januar 2013

NORSK TREND – ISLYGTER I BALLONER.
Jeg har erfaret, at det norske broderfolk for tiden alle må hamstre balloner i foruroligende grad. Det lader nemlig til, at en ny og helt igennem ismagisk trend har lagt landet ned med sin skønhed opnået med begrænset indsats.

Her taler jeg nemlig om islygter lavet i balloner.Sådan laver du runde islygter i balloner

Hvilken skøn og lettilgængelig idé! Lige til at give sig i kast med, nu hvor kulden har pustet sin glitrende ånde over landet.

I forgårs aftes fyldte jeg husets (på daværende tidspunkt) eneste ballon med koldt vand. Pustede lidt ekstra luft i, bandt knude på og satte den så udenfor i en skål. Sådan så den ud allerede et lille døgn efter....er den ikke helt skøn?Sådan laver du runde islygter i ballonerSådan laver du runde islygter i balloner
Er du blevet nysgerrig og har du ikke allerede opsnappet de norske tendenser, ja så se klip om hvordan man laver disse islygter her

Det er (skriver jeg uden helt at have lavet tilbundsgående research) den skønne norke blog Moseplassen, der har fået sat gang i denne iskolde, runde bølge. 

Tak for det deroppe, jeg er begejstret!

Så koseligt!Sådan laver du runde islygter

27 kommentarer:

 1. Hvor smukt, det skal jeg da prøve, må have nogle balloner i en kasse et sted :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da det du skal;0)

   Let - kræver så lidt tålmodighed - og uden at bære tynge spande ud og ind. Jeg synes det er en virkelig dejlig og praktisk idé:0)

   Kh fra Katinka

   Slet
 2. Nydelig lykt! Veldig morsomt at mine ballongideer får spre seg også til Danmark, så tusen takk for lenken :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er SÅ begejstret.

   Sidste år ødelagde jeg mange spande i min produktion af islygter, samt fik våde bukser når jeg bar spandene udenfor. Denne idé er let, praktisk og interessant, så selvfølgelig skal vi have danskerne til at lave runde, norske islygter;0)!

   Er hjemme idag, så der står nu to nye og holder den første med selskab. Fornøjeligt at man ikke kan regne resultaterne ud på forhånd:0)

   Så tak igen og dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 3. Hvor sjovt altså - er selv ved at lave nogle der blev sat ud i sneen i aftes. Jeg har dog fundet ideen i min nye og helt fantastiske bog magiske måneder.....gode ideer og let tilgængelige tips der lige er til at gribe er lige hvad vi har brug for i en travl hverdag. SMUKT ser det ud glæder mig til at mine fryser lidt mere til end de er på nuværende.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Simpelthen sådan en herlig idé!

   Har lige lavet 2 til og er vild med ikke at skulle slæbe rundt på tunge spande!
   Og den bog der, den er jeg altså ret nysgerrig på...tror der er guldkorn i!
   Går dog og grubler på andre oplagte muligheder - det er jo ofte dem der er lige foran næsen på en, som man ikke bemærker overhovedet!

   Dejlig weekend og knus fra
   Katinka

   Slet
 4. Hvor er de fine, det skal da helt sikkert prøves. Må straks ud og købe store balloner :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sendte min mand afsted så snart den første var lavet (og kælderen trevlet igennem for at finde flere). Har købt de helt almindeligt (dog blandet pakke, men tror nu ikke hverken de hjerteformede eller de lange dur;0) og jeg synes det er vældig sjovt... Kan jo ikke gennemskue resultatet før end vandet er løbet fra og isskålen står tilbage...

   Men held og lykke og dejlig vinterweekend!

   Kh Katinka

   Slet
 5. Tjek! De står nu på terrassen, hvad sku man ellers lave på en fridag? Håber de bliver fine til i aften og at den mindste ikke bliver fornærmet over anvendelsen af ballonerne...
  Mvh Diana, der kan se lavendlerne fra sofaen men midlertidig har mister lugtesansen og derfor ikke behøver at gå hele vejen derud for at afprøve om de virkelig dufter på denne årstid, ahhh, men tak for gode tanker

  SvarSlet
 6. Nej, hvad skulle man ellers;0)

  Åh nej ikke forkølelse (det er grotesk dårlig kombination med småbørn!). Har læst at timiante (timian + kogendevand -> trække 10 min -> smag til med sukker evt) virker slimopløsende. Jo jo jeg er komplet DIY-kæk idag;0).

  Jeg inddrog vores den yngste (2½ præcis) i den første lygte, og han var pavestolt igår, da den kom ud at stå, så ja....tror faktisk is og vand er det der kan toppe balloner;0).

  Men dejlig weekend og god bedring fra
  Katinka

  SvarSlet
 7. Så smuk og lys en ide! Jeg har en hel pose balloner liggende fra sidste års mærkning af lupiner ( for at vide farven når de er gået i frø)
  Jeg må straks i gang!
  Skøn fredag til dig,
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt Rose:0)
   Og glad for at du skriver præcist om din lupinmærkning, for ellers havde jeg nok lignet et spørgsmålstegn en ½ times tid endnu.....;0).

   Men skøn weekend med islygter ønsker jeg dig!

   Kh Katinka

   Slet
  2. Th hi, ja, det ku ellers have været et sjovt syn ;-)

   Slet
 8. Det lyder som en god idé, balloner kommer på indkøbssedlen. Men Roses idé lyder nu også godt :)
  Kh og god weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så håber du fik købt balloner ind i stor stil:0). Mon der ligger flere oppustelige idéer og venter??

   Dejlig aften herfra.

   Kh fra Katinka

   Slet
 9. Så flott at Annes gode idéer sprer seg til Danmark! I morgen skal jeg kjøpe en pakke med ballonger og prøve selv. Klem, og ha en god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror der er sket en del hen over denne helg...

   Netop vendt hjem fra Sverige, hvor vi også lavede dem (men helt ude i skoven) og tror, at hvis jeg søger lidt rundt, ja så er mange runde islygter blevet født i disse dage... Hvordan mon det gik hos dig?

   Knus og dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 10. Ja, det er sjovt! Her bor vi kun voksne, så vi har ikke lige nogen balloner liggende, men jeg bliver vist snart nødt til at købe en pose :-) Din lygte er meget fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0). Her smider jeg normalt balloner ud, da jeg de er smækfyldt med alverdens stoffer (og er begyndt at holde evigt!), men her MÅTTE vi bare ud og hamstre efter jeg fandt en enlig i skuffen...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 11. Jeg er ikke så fiks på fingrene, men her tror jeg nok, at jeg kan være med. Lige det med ballonerne. De må skaffes først.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kræver altså kun en god vandhane og at man kan tåle et skvat vand i øjet, når ballonen tages af, så du kan vist uden problemer gå igang;0).

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 12. Det er bare en super trend, som breder sig som en steppebrand. Er det nu, vi hepper på solidt frostvejr resten af januar? (og mon jeg kan finde ud af det...) Vi får se :)

  Lysende hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er herlig, omend ret sæsonbetonet;0). Kan dog se, at du sagtens klarede den lille våde opgave...

   Vågnede imorges i Sverige til minus 15 grader, så der blev der også lagt balloner ud i sneen;0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 13. Ja det er vist den nye dille, og det forstår man jo godt :o)
  Skøn idé som skal afprøves... gad vide hvor mange balloner der blir solgt i disse dage ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mon der nogle steder nåede at blive meldt udsolgt;0)

   Håber du fik sat gang i produktionen...de er altså smukke i deres forgængelighed:0)

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 14. Efter at have set de fine lyslygter på tv i aften i den danke blomsterdekoratør Claus Dalbys program, googlede jeg efter vejledningen - som jeg fandt på din fine blog. Har allerede delt på min Facebook og vil spørge, om jeg må lægge et link og et foto på min egen blog?

  God Jul!

  Hilsen
  Karin

  Min seneste opdatering på Missesskovs Universe: http://missesskov.blogspot.dk/2013/12/store-julebagedag-big-christmas-baking.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karin.

   Dejligt min vejleding toner frem ved søgning:0) Du er velkommen til at lægge link om islygterne på blog og også foto, når du husker at skrive hvor det kommer fra. Intet problem. Har faktisk et par indlæg mere om samme tema, hvis du er blevet nysgerrig:0)

   Dejlig decemberdag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka