torsdag den 3. januar 2013

DUFTEN AF FORÅR.
Hvid hyacint.
Julen har forladt stuen og min krop fyldes med en blanding af nydelse over luften, enkelheden og det rene udtryk, samt stikkende vemod over, at julen nu er forbi dette år, og at den helt magiske julefølelse, som jeg som barn oplevede, vist heller ikke i år ramte mig tonstung i solar plexus. Mon jeg nogensinde lærer at acceptere, at den altoverskyggende julemagi vist aldrig bliver helt det samme, som da jeg var 5 år? Jeg tvivler... og håber jeg gør følelsen uret ved denne antagelse!


Men nu er nisserne puttet til forårshvile, juletræet klippet til rosenbeskyttelse og julen blot et minde om en fortryllende hyggelig måned.


Så nu er jeg parat til forår, også selvom jeg erfaringsmæssigt ved, at der er lang vej igen! Jeg stikker næsen i jorden for at se tegn på erantis og krokus, men ikke meget titter endnu frem derude. Min mand og ældste søn sukker på sne og skiferie, mens jeg bare ønsker et flueben udfor ”vinter” ...ja så forskellige er vi her.


En ting som jeg dog kan gøre for forårsstemningen er, at tage grene ind i vaser og hente hyacinter frem fra kælderens mørke. Her har jeg de seneste uger hamstret løg og lavet et lille lager.
Jeg er nemlig – modsat mange – ikke til hyacinter i julen, men ved at de vidunderlige duftdronninger kan være nok så svære at erhverve sig på denne side af jul. Derfor er de blevet bragt til huse, men først nu båret op i stuerne. Jeg elsker deres sprødhed og duft, som for mig er indbegrebet af det spæde forår.


Smukke, hvide og enkle blomster i overdådige klaser omkranset af de lækreste, lysegrønne blade.


Åh hvor jeg drømmer om forår nu...16 kommentarer:

 1. Ja, vi er forårsklar, er vi! Jeg har overvejet at sætte nogle hyacinter på trappen foran hoveddøren. Det kunne man jo godt så mildt det er lige nu, men det er jo nok naivt at forestille sig at frosten er slut for i år. Jeg leger lige med tanken lidt endnu ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej frostfrie er vi vist ikke endnu, men med hyacinter ved hoevdøren kan du hurtigt redde de sprøde, hvis kulden kommer...

   Dejlig aften og (næsten)forårshilsner fra
   Katinka

   Slet
 2. Jeg er med på drømmen om forår, men hyacinterne må blive udenfor hos os. Bent kan ikke tåle lugten af dem i huset, jeg dristede mig til en enkelt i bryggerset i julen.
  Men i går købte jeg en julebuket til nedsat pris med de smukkeste roser i og et par nelliker, det var dejligt.
  God dag til dig
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder skønt med buketten, men ærgeligt med de forviste hyacinter. Dog er det bare om at respektere duftgener, for det kan være en pinsel... Håber Bent kan overskue, at bryggerset dufter lidt:0)

   Håber I har en dejlig aften - her blæser det helt tosset!

   Kh fra Katinka

   Slet
 3. Ja forårsdrømmene presser sig på og grene og løg indendøre får også lov at minde mig om sæsonen der venter.
  Dine smukke billeder giver drømmene frit løb og fejer efter-jul-melankolien bort.
  Det er morsomt at du holder hyacinterne væk i julemåneden, sådan har jeg det med tulipaner - nogle år er jeg blevet fristet af en buket dyb mørkerød tulipaner selve juleaften, men ellers køber jeg først hvide tulipaner ind i januar, hvor blomsterhandlerne har de skønneste knitrende af slagsen;))
  Der er noget særligt over at holde sæsoner og traditioner for blomsterne - man har noget at glæde sig til ligesom til julen. Jeg holder stærkt på det fordi det for mig berettiger hver årstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig - blomster-, frugt- og grønsagssæsoner er værd at holde fast i, for at året bliver mere meningsrigt og ikke sammenflydende.
   Tulipaner til jul kan jeg godt acceptere:0), men ikke de lyse farver, for så blusser min forårslængsel for voldsomt! Men det er først i januar, at jeg selv køber tulipaner - og ja de helt lyse, sprøde. Jeg elsker dem og deres svage, grønne duft!

   Dejlig aften og lysegrønne hilsner fra
   Katinka

   Slet
 4. Jeg venter også efter forår.
  Hyacinter dufter dejlig og vi har haft en dejlig duft i hele huset i julen. Hyacinten, blå, blev vi foræret af vor yngste datter, da vi holdt julefrokost for familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blomster i gaver er vidunderligt! Søde, duftende hilsner som kan stikke til vores forårslængsel.

   Mange hilsner og forårstanker fra
   Katinka

   Slet
 5. Der er bare ikke noget som hyacinter på denne årstid :-)
  Helt vildt lækre billeder du har taget.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette.
   De er jo smukke i deres blanding af det svulstige og enkle - og så de lækreste blade...uha;0)

   Kh og skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 6. Hej Katinka.ÅH! sikke smukke billeder af de hvide hyacinter.Jeg elsker hvide blomster,og køber tulipaner hver uge her i det nye år.Rigtig god dag til dig.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder vidunderligt og lokkende med de indkøb:0) Men også SÅ nødvenligt mens vi venter på foråret!

   Dejlig aften og knus fra
   Katinka

   Slet
 7. De er skønne de hyacinter og dejlige at dufte til på denne tid af året...

  Jo der er forår lige om lidt og du skal jo bare blinke, vupti og det er... Nå ja ok nok ik' helt men man har jo lov at drømme ;)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Og du kan tro jeg drømmer:0)

   Gid du havde ret Annette! Lige nu blæser det stygt udenfor og jeg har vinterdækket planterne...åh, havde mere lyst til at grave spirre frem istedet...

   Haveknus tilbage herfra
   Katinka

   Slet
 8. Smukke billeder af forårsbebuderen! Ja, nu må det gerne snart komme udendørs også! Det er da set før at erantisserne og vintergækken kommer i januar :)
  Hilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ligget med næsen i jordhøjde, men ikke en eneste erantis så meget som titter frem, øv! Sidste år hilste jeg på den første gule ven første uge i januar, men i år må jeg udvise mere tålmodighed...pokkers;0)

   Dejlig aften og mange forårsutålmodige hilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka