fredag den 4. januar 2013

SØVAND SOM SØLV


Dramatisk skue.Vi er som nævnt før så heldige, at have en lille sø for enden af bakken hvorpå vi bor. Et smukt åndehul med rigt fugleliv, som blandt andet huser en altid sulten flok ænder. Også hejre og en masse andre fugle bor her, da disse fjerede venner uforstyrret kan leve på de små utilgængelige og kratlignende øer derude i dammen.

400 meter er der på turen rundt, hvilket er ideelt til barnevognsturen og gåture med småbørnsskridt. Hele små eventyrer kan man især fra børnehøjde opleve og krattet langs søbreden giver også oplevelsen af, at komme væk fra den øvrige verden og blive lidt væk (på den trygge måde).

Aldrig to ture er ens. Altid nyt at opleve og falde i staver over.

De enorme træer giver en voldsom scenografi på søens ene bred, mens siv, kornel og andre mindre buske gør øvrige områder af søbreden mindre dramatisk i udtrykket.
Men igår spillede lyset også en væsentlig rolle i den dramatiske udfoldelse – hvid himmel, sorte træer og vand som sølv...sikke et skue! Køligt, ufrugtbart men også dragende elegant...selvom den yngste mand nu blot ville have blikket fæstet på sine andevenner!

Men er det ikke også netop det naturen kan - fremvise noget interessant hvor end man kigger hen - uanset øjenhøjde og skala?
8 kommentarer:

 1. Dejligt at have en sø tæt på, hvor I kan opleve forskellige ting. Vandspejlet er altid smukt at kigge på især når der er gode spejlinger. Og når man er en lille mand, er ænderne altid spændende at kigge på.
  God dag til jer her er ingen sol hos os i dag.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har det hele dagen været skumring tror jeg, så batterier trænger til opladning;0)
   Ja vand er vidunderligt og med fugle er underholdningen hjemme. De kække ænder kommer buldrende så snart de bare ser en snip af en pose, så Sophus synes de er så sjove at fodre (men kommer en måge bliver den skældt ud så det brager;0)).

   Dejlig aften og kh fra
   Katinka

   Slet
 2. Sikke flotte magiske billeder. Dejligt med et så smukt naturområde i gåafstand.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og ja det gør meget. Vi har den lille sø 150 meter væk og 1 km til den store Sjælsø, så det er skønt med disse områder til tankefulgt og ro i krop & øje.

   Kh og nyd aftenen fra
   Katinka

   Slet
 3. Flotte fotos, vand er superdejligt og aldrig ens, altid nye oplevelser hver dag, da jeg boede i Danmark lå mit gamle hus direkte ud til byens store gadekær, hvor der til stadighed skete en masse med de fugle som færdes der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret! Vand giver liv, foranderlighed og bevægelse...jeg tror man bliver et roligere menneske af indimellem af dvæle lidt ved et vandspejl;0).

   Mange hilsner og dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 4. Dejlige billeder - som sædvanlig :-)

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka