onsdag den 30. januar 2013

BILLEDER AF EN STÆRKT IDÉ.Et super smukt, stiligt og meget frodigt haverum, der fik mig til at spærre øjnene op.

Kompromisløst haverum vi vist har med at gøre her...formelt, stringent men også sanseligt grønt.

Lige som i fredags er disse fotos hentet fra Anouska Hempel Design’s hjemmeside, et London-firma, der udmærker sig med skarpt, enkelt og gennemført design på mange felter

Jeg må sige det er modige og skønne rum, der her vises...ikke mindst haverummene.

Se lige her – det er da gennemført!


Padehatsformede buksbum i massevis, der raffineret linker til vinduespartiernes buer. Runde blomsterhoveder på syrlige hortensiaer og afrundede blade på muligvis kæmpestenbræk. 

Og så går de ellers hele vejen med den runde form. Stærkt, særpræget og fascinerende... Et gennemført rundt træk.

Jeg ville nok ikke selv ønske at bo med denne have (uha kan blive angst ved tanken om sådan en færdig have - hvad med alle mine idéer så?), men nikker anerkendende til grebet, viljen og deres insisteren. Her er ikke rysten på håneden eller spor af tvivlen...

Det ser forrygende ud, synes jeg!

Fotos lånt fra Anouska Hempel Design’s hjemmeside, klik her25 kommentarer:

 1. Flot er det da, men bestemt heller ikke lige mig.
  Kh og god regnvejrsdag
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel. Jeg er begejstret over idéen og udførslen, men jeg ville ikke selv have sådan en have, men interessant synes jeg grebet er...

   Kh og dejlig blæsende aften fra
   Katinka

   Slet
 2. I seriously love your blog.. Pleasant colors & theme.
  Did you build this amazing site yourself? Please reply
  back as I'm trying to create my own personal blog and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Cheers!
  Have a look at my page Www.31Dayfatlosscurereview.org

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you for your nice words, and good luck with your own. This blog is actually createt in Blogger, with the”Simple” template. 1100 pixels for the whole blog, and 330 for the right sidebar(?).

   The blog is made quite simple, because I like to have focus on the fotos. Because of that, I chose the fotos to be as big as it's possible in the Blogger set-up, but still they are only 558 pixels wide.

   Hope my words bring you help.

   The best regards
   Katinka

   Slet
 3. Det var flott ja, men jeg hadde nok aldri klart å gjennomføre det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg ville ikke selv hellere ønske at gennemføre den (for ikke at tale om klippe den!!!), men synes idéen er gennemført:0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 4. Det ser fuldstændig fantastisk ud. Dyb respekt for mennesker der kan skabe noget så stilsikkert... det vil aldrig komme til at ske hos mig, men eneste stil er at jeg ingen har...!! ;o)

  Jeg får dog en smule klaustrofobisk fornemmelse over spisebordet, hvordan kommer man derind og ikke mindst ud igen.... he-he... der er vist noget i min underbevidsthed der "larmer"...!!!

  Tak for kigget :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt som om de grønne planter om bordet kunne rykke tættere på, hver gang man kiggede væk, ik;0)!

   Men flot og stilfuldt, men ikke rigtig plads til leg og nye idéer...jeg ville nok kede mig ret hurtigt, men synes udførslen er sikker og effektiv:0)

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 5. Nå Katinka - Må man provokere lidt, sådan en våd onsdag?
  for når jeg ser disse billeder kan jeg ikke lade være med at tænke på hvem der dog måtte bo i en sådan massiv stiløvelse? Hvordan ser de ud indeni? - Hvis ikke det hele bare er en salgsopstilling?

  Det pinligt symmetriske, den tvangsagtige gentagelse at temaer, former og farver, det konforme beroligende "point du vue" - Ja, jeg får indtrykket af et menneske der lader sig styre af andre behov end dem folk normalt har.
  Jeg ser ingen leg, ingen sprudlen, ingen glæde, kun skarp ensretning og tristesse - og det hele så ja, lige på denne våde onsdag ;-)

  Du har så mange indslag der faktisk viser netop glæde, eksperimenteren og leg. Så jeg kan godt forstå at du heller ikke selv vil føle dig hjemme i Anouska Hempel Design’s præfabrikerende løsning.

  Det var egentlig velgørende at blive sådan provokeret. Tak ;-)


  SvarSlet
  Svar
  1. He he, når der steg blodtrykket vist en smule;0)

   Jeg synes din kommentar er vældig fornøjelig og jeg er både enig og ikke.

   Jeg ser dette som ja et greb, en stiløvelse en idé der går hele vejen. Det synes jeg er imponerende. Men bo i det kunne jeg på ingen vis, men bliver inspireret af nogle af beslutningerne kan jeg.
   Jeg bifalder at hus og havens (krumme) linje hænger sammen - en fin logik, som jeg er stor fortaler for. Samtidigt synes jeg, at der er noget rigtigt over valget af de gennemgående runde former, som stikker ud fra mange havebøgers opskrifter (spir, skærm og sky). Det synes jeg er modigt og interessant.

   MEN. Og ja der er absolut et men... Dette er, som jeg ser det, en have der skal dupere. En grøn have skabt til mennesker nok uden havepassion (og dejligt den er grøn og ikke blot flisebelagt). Her er ikke plads til spontanitet og proces, dette er et færdigt resultat.
   Jeg ville kvæles i mine idébombardementer på kort tid, så dette er for mig en fascinerende og også ganske fremmed tanke at have en have uden dynamik og nye drømme...og så ville jeg dejse om inden jeg overhovedet havde færdigtklippet den første busk hver sæson.

   Så Karsten, jeg synes det er skønt du lader dig rive med og netop grubler over hvorfor du bliver provokeret...det er jo netop der man rigtigt mærker, hvad der får ens eget havehjerte til at galoppere af drømme:0).

   Skøn aften herfra

   Slet
 6. Hej Katinka.Ja! flot ser det ud,men hvem pokker har tid til at klippe alle de buskbom.
  Og jeg tror da også at jeg ville føle mig lidt klemt inde ved det spisebord.
  God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville besvime, hvis jeg skulle klippe bare halvdelen, men tror du ikke at ejeren også undgår denne disciplin? Tror ikke det er en meget havebegejstret ejer...det virker så færdigt...

   Skøn aften og knus fra
   Katinka

   Slet
 7. Flot er det, men det ville heller ikke gå hjemme hos mig. Det er alt for kedeligt, selv om jeg godt kunne trænge til lidt mere grønt. Men jeg gider ikke kun bruge saksen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Må kræve umådelig stor tålmodighed at få alt det klippet. Jeg synes det er imponerende og gennemført, jeg kan blive inspireret (og det bliver jeg), men jeg ville ikke ønske at overføre mere end tanker og detaljer til min have...

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 8. Uha uha sikke en chok at få! Det er liiiige i overkanten til mig! Set fra afstand er det da meget pænt, men det er lige strømlinet nok.
  Gaaaaab er min tanke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Bente, chok ligefrem;0)

   Jeg synes det er stærkt og gennemført, men mangler legen og glimt i øjet efter min smag, omend jeg synes der er nogle fine tanker bag, men ikke en have skabt af passion, men som greb, tolker jeg...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 9. Det er bare flot, men sådan bliver det ikke hos mig. Bare tanken om at skulle bruge en saks er nok.
  Jeg har slet, slet ingen stil. Jeg kan ikke engang sætte farver sammen, så min have er lidt for sig. Hvis der er en ledig plads i bedet, så bliver der bare plantet en ny staude.
  Hvorfor skal alt dog passe sammen.....
  Ha´ en god aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Hi, du får mig til at grine. Nej saksen skal nok svinges mere end ofte for at holde det hele helt til højre ret! Men her er ingen farver at skulle forholde sig til (udover de grønne), så du kunne da snildt smide lidt farver ind hist og her.....

   Men alt skal vel heller ikke nødvendigvis passe sammen, men jeg bifalder at formen er valgt, så den passer til vinduernes form.

   Men dette er jo et ekstremt tilfælde, hvor idéen og stilen vitterligt blev bøjet i...buksbom!

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 10. Super flot! virkelig stilfuldt. Jeg er imponeret :-)

  Det er en proff der har arrangeret denne have - så skal det se sådan ud! Sådan er det jo også, når vi kigger i boligbladene - Det ligner sjældent rigtige hjem med rod og nullermænd.
  Fotomodellerne ser virkelig blændende ud på deres billeder, men har fejl og skævheder ligesom os andre.
  Et er hvordan tingene tager sig ud i en billedreportage - noget andet er virkligheden.
  Jeg synes billederne er fede - og til god inspiration. Tak for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen. Og du har helt ret. Dette er så stramt og gennemført, at havepassion, nye drømme og skønhedsfejl er viftet væk. Dette er idéen og resultatet der er i fokus, ikke haveglæde, proces og pudsige indfald. Jeg synes der er nogle interessante tanker bag - at det runde kan gå igen og virke stærkt (at man kan tage sådan et valg og gennemføre det), men dette er et projekt...men et der er værd at stikke næsen lidt i trods alt - også for at mærke efter hvordan man har det med det...og hvorfor!

   Skøn hilsen og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 11. Litt design hadde jeg nok ikke takket nei til : ) Dette var jo ganske lekkert da?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er i hvert fald interessant at betragte:0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 12. Supersnyggt, tycker jag! Men även om jag har mycket formklippt skulle inte heller jag vilja ha bara det, det finns ju så otroligt mycket annat! Ofta är det ju kombinationerna och kontrasterna som är det riktigt spännande.
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, og som jeg skrev igår, ja så tror jeg ikke denne have er fyldt med havepassion. Den er så færdig og endelig. Fascinerende, men ikke noget jeg vil ønske at lade mig andet end sporadisk inspirere af.

   Mange havehilsner fra
   Katinka

   Slet
 13. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment
  but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
  Anyways, just wanted to say great blog!

  my web site :: how to get pregnant fast

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka