tirsdag den 15. januar 2013

MAGELØSE MAGNOLIA - JEG KRYDSER FINGRE FOR EN STJERNE


Min stjernemagnolia (Magnolia Stellata) købte jeg sidste forår – anede ikke hvor jeg skulle gøre af den, men den var så dårende smuk og alt, alt for billig.
Nu går jeg og holder øje med den – om den trives og gror...for de hvide blomster den kan fortrylle med, ja dem længes jeg allerede efter og håber ikke planten vil skuffe mig.
Og den har da knopper og den vokser, så forhåbentlig har jeg heldet med mig derude i det store bed....
Men blomstrende fotos kan jeg ikke prale med - der må jeg tålmodigt vente til foråret, hvor de raffinerede og skønne kridhvide blomster (forhåbentlig) folder sig ud.

28 kommentarer:

 1. Jeg har en magnolia som jeg har haft i snart 10 år. Den har blomstret 1 gang. Alle de andre vintre har den frosset ned. Øv øv. Nu tænker jeg også på at købe en anden, da de er så fantastisk smukke. Held og lykke med din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte.
   Jeg krydser fingre på lidt oftere blomstring end hvert 10. år;0). Men ja de er simpelthen vidunderlige. Har set store eksemplare som er så fortryllende, men denne er nu ikke mere end en meter høj, så jeg må give den lidt albuerum og tid som besværlig teenanger, hvis den ikke lige vil som jeg. Men sikke jeg håber!

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 2. Den er værd at vente på Katinka :-) og den ser da lovende ud. Jeg har plantet flere magnolier i min have, og den ældste er ved at være et stort træ.
  Hav en dejlig dag.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih det håber jeg den er - har ikke plads til flere (og egentligt heller ikke denne, hvis jeg skulle have holdt mig til planerne...), så jeg håber den forstår presset og kan leve med det...

   God aften og kh fra
   Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka
  Sikke fint du præsenterer disse kønne skud - det ser rigtig godt ud med den brune ramme.
  Med en sådan omsorg, mon ikke din stjerne klarer sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten - måske skulle jeg vise den opsætning, så den bliver klar over, at den skal præstere;0).

   Men ja selvom jeg venter spændt på de hvide blomster er disse skud også vidunderlige - som pilens gæslinger - så jeg krydser fingre, komplimenterer og håber på en Happy Ending...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 4. Ja, det skal blive dejligt når den springer ud. I vores have har vi en meget-meget smuk åkandemagnolie. Den tidligere ejer fortalte at der indtil for et par år siden var to, men en vinter åd rådyrene den ene. Øv! Og så har vi hvad der ligner (jeg har ikke set den i blomst) en af de mere almindelige magnolier med tulipanformede blomster. - Men ingen stjerner. Hav en god dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Men det lyder da vidunderligt Nana - godt de glubske rådyr kom før jer...så er det knapt så ærgerligt;0).

   Håber de der står tilbage nu har størrelser til at modstå eventuelle overfald - ellers må i væbne jer til yderste havehanskespids;0)

   Skøn aften herfra
   Katinka

   Slet
 5. Der skal nok komme blomster i den med mindre knopperne fryser selvfølgelig. Jeg har en tre år gammel, den har ikke blomstret endnu, og så har jeg en anden med samme alder, som har gule blomster, indtil videre har der kun været få blomster i den. Heldigvis har jeg et par andre, som blomstrer fint hver år.
  Ja undskyld det er mig med meget plads i haven, krydser fingre for, at du får blomster i din :)
  Kh og god dag
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du bare at gøre din pladsfrådser;0)

   Her kender jeg til begrænsningens kunst, hi hi, så denne ene skal bare levere gode resultater for ikke at ende som foræring;0)

   Kh og skøn aften til jer fra
   Katinka (havenørd med pladsmangel og -misundelse...)

   Slet
 6. Min stjernemagnolia har 100vis af blomster hvert år…og jeg har endnu ikke oplevet, at knopperne ikke folder sig ud. En rigtig show-stopper og den er nu så høj, at naboerne også kan glædes ved synet.

  SvarSlet
  Svar
  1. De naboer må elske dig for dette utvivlsomt hæsblæsende vidunderlige syn!

   Hos os har naboen et pragtfuldt japansk kirsebærtræ, som vi elsker herinde (og krydser fingre for at naboerne bliver boende til evig tid og ingen nogensinde fælder træet....lidt blåøjet? Jep!).

   Men håber at jeg har samme klima som dig, så min lille sag også vil tage sig dejligt ud...

   Mange hilsner og hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Det bliver en fryd den dag din stjerne magnolie blomstre, for det skal den nok. De knobber ser ud til de kun venter på lidt mere varme så de kan briste og glæde dig.

  I mellem ukrudt og græs, fandt jeg sidte år i min nye have en Magnolie, den er lilla. Da der blevet ryddet omkring den og alle de tørre grene den havde blev klippet af, kom den med den smukkeste lilla blomst.
  I år står den med en masse knopper, og jeg glæder mig til den blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke et lykketræf - både for den og for jer - nu venter den vist blot på rigtigt at kunne give jer noget tilbage. Jeg vil spejde nysgerrigt efter fotos af den i det sene forår...

   Dejlig aften og mange havehilsner fra
   Katinka

   Slet
 8. Den der havde plads til en magnolie. Suk. Håber du vil vise billeder, når den folder sig ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro...om bare den vil!

   Den er dog lidt lille i det - ikke mere end en meter, men fik den for 100,- hos Aldershvile (a propos dit indlæg) sidste forår...vist første gang jeg har fundet noget så billigt der;0)

   Mange havehilsner og skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 9. Jeg har haft en stjernemagnolie, som døde for mig før den nogensinde havde blomstret. Jeg tror, at den har været for billig og dårlig kvalitet, jeg købte den for 60 kr. hos Bauhaus.

  Jeg har en ide om, at jeg ikke har lyst til at gentage en fiasko, men når jeg ser hvor flot sådan en sjernemagnolie er, når den står i al sin pragt, så får jeg altså lyst til at forsøge igen...så når jeg ser sådan en fristelse hos dig, så ja måske:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender godt fornemmelsen!!!

   Sådan med manglende lyst til fiasko kender jeg godt til og havde egentligt dømt buddleja ude efter flere mislykkede forsøg. Men i foråret plantede jeg nu alligevel 2, som skød og blomstrede (og ser ud til at klare vinteren), så indimellem må man op på hesten (eller spaden) igen:0)

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 10. hej Katinka.Håber da at din magnolie vil blomstre til foråret....knopperne ser da fine ud.Jeg har en rigtig smuk en...Susan...og den blomstre helt utroligt hvert år.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor jeg håber min ikke skuffer...for ja det er skønne, skønne velduftende blomster de kan trylle frem (hvis de altså vil...).

   God aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 11. Min stjernemagnolia blomstrer også fint hvert år, jeg synes den er meget lettere at have med at gøre en de andre. Har prøvet åkandemagnolia 2 gange uden held og hvis jeg ikke passer meget på spiser rådyrene knopperne på min "almindelige" jeg ved ikke hvad den hedder. I sommers købte jeg en temmelig stor Yellow River, så den håber jeg på at se blomst i, den har knopper.
  Dine biller ser fine ud og knopperne ser lovende ud.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du har ret i, at det er den lette model jeg her har fat i;0).

   Heldigvis har vi ingen rådyr her til at nippe alting ned (men man skal vist aldrig sige aldrig), så det er nok mest kulden jeg frygter. Dog står den ikke specielt udsat og nabo-naboen har en åkandemagnolia med ca 3 år på bagen som klarer sig uden problemer, så jeg krydser fingrer...

   Dejlig aften og mange havehilsner herfra
   Katinka

   Slet
 12. Dette er en, etter mine erfaringer en av de enklere magnolia å få til. Veldig skjønne blomster så det er bare å glede seg : ) Takk for hyggelig kommentar hos meg og veldig koselig at du vil følge oss videre : ) Jeg legger meg til som følger her hos deg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til - håber sådan du vil være glad for bloggen her! Jeg har i hvertfald store forventninger til din efter de skønne fotos du har vist:0).
   Håber denne magnolia er i den ukomplicerrede kategori - jeg valgte den nu, da jeg synes de rene hvide blomster og deres enkle form er helt vidunderlig, så er den også let er det en foræring oveni:0)

   Mange hilsner og koselig aften herfra
   Katinka

   Slet
 13. Håber den vil blomstrer i år - for ja den er bare så smuk når den blomstrer og knopper er også skønne.  SvarSlet
  Svar
  1. Uha dét håber jeg også kan du tro. Overvejer at pakke den ind i bløde plaider og jakker nu hvor kulden rigtigt bider, meeeen den må vist nøjes med varme tanker...

   Dejlig kuldedag fra
   Katinka

   Slet
 14. Så nydelig den er nå også, med sine små 'gåsunger'.
  Lykke til! Håper den klarer seg fint og kommer med de flottste blomster til våren.
  Takk for hyggelig kommentar på min blogg.
  Ha en fin fredag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elin, og velbekommen!

   Ja jeg håber den blomstre når vinteren trækker sig tilbage. Indtil da må vi glæde os over det hvide sukkerdrys i haven:0)

   Dejlig weekend og mange havehilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka