lørdag den 12. januar 2013

LAMMEØRE – EN SKØN STAUDE OGSÅ OM VINTEREN.

Ja, jeg har nævnt denne bladplante Stachys Byzantina i flere indlæg tidligere, for jeg er fuld af rosende ord for denne letdyrkelige staude.

Dette er den blomsterløse ”Silver Carpet”, som jeg holder meget af. De vidunderlige bløde blade, det grå løv og den skønne form er sød på en sukkerfri måde.

Desuden var der lammeøre i min brudebuket, så jeg kan både af æstetiske og romantiske årsager ikke undvære denne stauder i min have.

Og så er den selv med væde, frostbid og vintermelankoli smuk, når man stikker næsen ned til den her i januar.
4 kommentarer:

 1. Jeg er altså vældig glad for dit nye fotoudstyr :-) - Og så har jeg lige set at du er interviewet til Havefolket. Det er da sjovt. Hav en dejlig lørdag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde!

   Ja det var en dejlig forespørgsel sådan at få:0)...0g fotoudstyret synes jeg altså er ret herligt "legetøj"...

   Mange havehilsner og hyggelig lørdag fra
   Katinka

   Slet
 2. Jeg har fjernet mine lammeører fra haven fornylig, en stor gruppe. Det var den med blomster, den voksede så uregelmæssig og dækkede ikke jorden. Men du får mig da til at tænke på, at prøve ´Silver carpet´. Dejligt.

  SvarSlet
 3. Det skal du altså forsøge dig med, hvis du kan lide bladene!
  Jeg har de blomstrende i et (overset) hjørne og min erfaring er også at de krænger mod alle verdenhjørner og gør jorden åben omkring deres center. Faktisk en lidt irriterende staude:0)

  Men denne er ret anderledes af natur og danner virkeligt et tæppe af bløde, grå ører - og lader sig let og hurtigt dele (så du behøver ikke købe rigeligt ind...).

  Mange søndagshilsner fra
  Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka