onsdag den 2. januar 2013

LAD OS SÅ KOMME IGANG – MED NYT GREJ.Nyt fotogrej skal udforskes!
Et nyt haveår ligger forude og sikke jeg glæder mig til, at i år at holde holde fokus på dette med alle jer som vidner til, hvad det måtte byde på af succesoplevelser og udfordringer.

Jeg var til jul så heldig, at flere af mine havegavnlige ønsker gik i opfyldelse. Nu venter den nye lampe på at blive monteret på indgangspartiet (se En Havetosses Juleønsker), men det bliver dog ikke af mig, for det elektriske holder jeg fingerspidserne langt fra.

Men det gør jeg så sandelig ikke med de 3 andre (næsten-) havegaver. Jeg fik nemlig en voldsom zoomlinser til mit kamera, samt kamerastativ + kuglehoved i en ”knald-hamrende god”-kvalitet, som min mand så malende beskrev dem. Så nu skal der leges!

Vejret er desværre ikke så foto-fantastisk, men lidt har jeg da fået fanget med linsen. Efeuen glinsede i et par minutters solskin! Håber du tilgiver det ensformige motiv!

Åh hvor jeg glæder mig til at viser jer flere skønne billeder på bloggen her, samt rigtigt få overblik over de nye muligheder der nu ligger i mine hænder.


21 kommentarer:

 1. Ja, det må da være godt grej! Sikke smukke billeder. Hvilket kamera bruger du, Katinka? - Jeg skal nemlig snart til at købe et kamera, men synes det er svært at vide hvad det skal være ...

  SvarSlet
 2. Hej Nana.
  Jeg har et Olympus E-520, men jeg er ikke altid lige gode venner med det (måske jeg skulle overveje at finde brugsanvisningen frem....hm!). Linsen her går fra 140-600 mm.

  Fik det for 3 år siden i julegave uden at have ønsket mig et, men må indrømme, at jeg nu har det med næsten alle steder:0)

  Mange hilsner og dejlig dag fra
  Katinka

  SvarSlet
 3. Tillykke med det nye spændende fotogrej - jeg glæder mig til at se flere smukke zoom billeder :-)
  Jeg fik også et kamerastativ sidste år, der kan drejes i alle vinkler, men jeg har desværre aldrig fået brugt det, da det er besværligt at anvende. Hvis det du har fået er let at anvende, vil jeg meget gerne høre hvilke mærke det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte.

   Det er ikke en letvægter jeg har fået, men kram;0)...men ret nemt at slå op i forskellige højder dog. Og med den kraftige zoomlinse må jeg have stativ, for kan ikke holde kamera stille nok ellers...

   Men jeg skal nok give dig et ordentligt svar, når jeg har lidt mere erfaring;0)

   Dejlig aften og en masse hilsner fra
   Katinka

   Slet
 4. Uhmmmm lækre billeder og dejligt legetøj. Jeg håber dog at du for det meste vil zoome lidt ud så vi kan se mere af din have og de ideer du kommer op med;)
  Men skægt og imponerende flot er det når man kan komme helt tæt på en lille larve eller en støvdrager.
  Rigtig god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth...lige nu skal der leges og forsøges, men jeg lover at zoome ud igen;0) - en kombination er vel nok den rette cocktail...

   Mange hilsner og hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 5. Tillykke med dit nye grej - det bliver du helt sikkert glad for.
  Jeg bruger stort set altid stativ, når jeg fotograferer i haven og så er det praktisk, at kameraet har et sted at stå (altså på stativet), mens jeg arbejder. Og zoom-linse - herligt at du nu kan trække motiverne tæt på. Jeg vil glæde mig til at se flere smukke billeder fra din hånd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det håber jeg kommer snart Susanne.

   Tror jeg venter lidt med stativ med kamera "frit" i haven til ungerne er lidt mindre faretruende for det dyre legetøj;0) men godt råd!

   Mange hilsner og en dejlig aften herfra
   Katinka

   Slet
 6. øj, tillykke, sikke nogen fine tæt-på billeder. Jeg synes jeg kan føle en lille misundelse stikke, når jeg ser på mit eget lille idiotsikre lommekamera.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi.
   Har både fordele og ulemper med de store kameraer...har haft mit i 3 år, men endnu ikke brugt tid på manual - tåbeligt men sandt! Det må der gøres noget ved:0)

   Mange hilser og skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Så fik du lige, hvad du ønskede dig, det var da dejligt :) Fine billeder du har taget, når vi kommer længere hen på sæsonen, får vi nok hele haven at se.
  Kh og god fornøjelse
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg blev så glad for mine "maskuline" gaver:0)Så må jeg selv ud og købe bog og til forår græsser og trælister...

   Og du har ret i, at jeg nok skal zoome ud når haven har lidt mere at byde på end nu. Jeg lover;0)

   Kh og hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 8. Godt nytår og et godt haveår 2013.
  Tillykke med dit nye grej.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK:0) og det var så lidt. Håber jeg nu vil kunne tage endnu skarpere billeder fremover...

   Mange nytårshilsner og fortryllende 2013 fra
   Katinka

   Slet
 9. Smukke smukke nærbilleder! Tillykke med udstyret! En Zoom har også stået højt på min ønskeseddel længe, men jeg har valgt at bruge alt overskud på haven, siden jeg flyttede for 1½ år siden. Det er altså dyrt at starte forfra!
  Men jeg glæder mig ligesom dig til at få mulighed for at tage rigtige nærbilleder. :)
  Hav det rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Alice, det er forbistret dyrt at etablere have (uhyggelig dyrt hvis du spørger min mand;0)), så kan godt forstå dine prioritering. Hvis jeg selv stod med valget mellem planteskolebesøg eller tur til fotohandleren, ja så ved jeg jo godt hvilken vej bilen ville køre...

   Dejlig aften og en god portion hilsner fra
   Katinka

   Slet
 10. Godt nytt år Katinka!
  Herlig leketøy du har fått...en blir jo så fassinert og tar masse bilder! Gøy er det:)
  Gleder meg til å følge deg videre i 2013! Setter stor pris på ditt blogg-vennskap:)

  SvarSlet
 11. I lige måde Inger Marie.

  Nyder både dine billeder og tekster!

  Håber mine nye sager vil give endu bedre fotos og endnu større "klikke-glæde", som allerede er sprudlende:0)

  Dejlig aften og masser af nytårshilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 12. Heldige dig, Katinka - kan godt forstå at du er lykkelig for dit nye grej og sikke nogle fantastiske billeder vi nu kan tillade os at forvente fra din hånd - det bliver stort. Som du selv siger længere oppe, så er et mix af nærbilleder og afstandsbilleder godt, - ja, det er jo ikke for ingenting at jeg er fast læser hos dig:) Rigtig god fornøjelse.

  Fotohilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla- og jeg sætter altså pris på dit læserig og kommentare:0)
   ...og nu skal jeg vist stramme linsen for ikke at foto-skuffe;0).

   Dejlig aften og en ordentlig bunke hilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka