mandag den 28. januar 2013

DIY: LYGTESTATIV - EN LET OG LYS IDÉ TIL HAVEN.

Konstruktion der er enkel og hurtig at lave.Let, naiv og ganske charmerende er denne måde at få lys i haven løftet fra jorden på. Lygter stående på jorden kan ofte være lidt svært at se indefra og hvis der er faldet megen sne, kan denne dække lygterne i haven, så man ikke får glæde af lysets skønhed, varme toner og hyggelige stemning derude. 


Derfor er denne trebenede konstruktion let og nyttig til formålet...


(Ja måske har du allerede læst dette indlæg i lørdags, da det kort tid var på der, inden jeg tog det af til fordel for en lyserød hilsen. Så dette er forklaringen, hvis du synes du da har læst dette én gang før. Håber det går!)


Men hvordan laves denne lygtekonstruktion i en håndvending?
Således:


3 lange kæppen snøres sammen og trykkes ned i jord eller sne (alt efter omstændighederne) med god afstand. Derefter fastgøres en lygte, så den hænger ned fra grenenes samlingpunkt.


Den her viste står i Sverige, hvor der på dette sted af grunden ikke er træer, som lygter kan hænge fra. Så derfor denne ukomplicerede sag til hurtig problemknusning og stemning foran huset.
En herlig midlertidig konstruktion med uhøjtidelighed og en ”så behøver vi heller ikke gøre verden mere besværlig end den er”-attitude. 


Jeg synes den er skøn  – ca 2 meter høj og giver lidt krop til en ellers vinterflad græsplæne. 


Let at gøre efter og kræver ikke hverken handyman eller håndværksmæssig snilde....2 kommentarer:

 1. Ja den var kommet ind i en forkert rækkefølge af indlæg, så jeg havde nær ikke fundet den. Jeg nåede ikke at se den i lørdags, inden du tog den af igen. Jeg sidder lidt og tænker, at idéen er god, men hvis der ikke er sne nok og jorden er frossen, så er det ikke så nemt at få den til at stå selv.
  Men det ser fint ud med billederne fra Sverige.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver klogere (eller ikke) på blogger, da man kan tage indlæg af, ændre tidspunkt, og så lægger det sig rigtigt i oversigten her på siden, men ikke andre steder. Det er da lidt mærkværdigt!!!

   Nej er jorden frossen og ligger uden sne må man enten lave konstruktionen bedre eller bruge staudestativer mm, det har du ret i. Men det er skønt at få de lygter op fra jorden, da vi er mange der tænder lys ude, men som ikke selv kan se dem, når først hoveddørene lukkes....og de lys kan altså give lidt varme i kroppen sådanne kolde vinterdage:0)

   Kh og dejlig dag herfra

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka