søndag den 9. december 2012

LEG OG LUNE VED LEGEHUS
Julestemning i haven.

Julen er nu ved at nå ud til hjørnerne i haven. Omkring legehuset har stemningen fortættet sig med tykt lag sne på taget, æbler på træet og lys til at give skær og varme til stedet. Vi havde fødselsdag i huset fredag, som igår blev fejret med familien, og det er blevet en traditione, at huset på dette tidspunkt i december er ved at være juleparat - både inde og ude. Jeg er ellers ikke særligt opstillingsagtig i min have, men ved juletid nyder jeg at komprimere julestemninger enkelte steder i haverummet - her er området omkring legehuset oplagt!

På døren har jeg bundet en krans af de materialer der findes lige op og ned ad huset – thuja, malurt, græs...og lidt svensk rensdyrlav, for den grågrønblå farve er jeg helt dårlig med.... Håber den holder til dagens snestorm, men den er bundet solidt, så mon ikke det går?

Den gamle slæde er også fundet frem. Ubrugelig men åh så skøn naiv og "konstruktionsfiffig", synes jeg. Min mand forstår på ingen vis min begejstring, men jeg er nu så glad for den gamle sag, som jeg fandt på en svensk auktion for 50,-...giver en dejlig stemning til haven og den særlige nordiske juletone, som jeg nyder at nynne med på....13 kommentarer:

 1. Fint og hyggeligt ser det ud ved legehuset. Nu har vi også fået sne, men det er tøvejr, så det er noget tungt noget.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.
   Her ligger sneen nu tung og hvid - kommer let drys stadigt, så det hele holdes klart hvidt endnu. Så eventyrligt smukt. Dog krydre vi det nu med rødt, for Sophus har fået skoldkopper, så det bliver ikke til megen sneleg i disse dage...

   Kh fra Katinka

   Slet
 2. Skønne hyggelige stemninger ved legehuset. Jeg kunne ikke være mere enig med dig i, at det er en skøn kælk og fundet for de penge!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vide jeg ikke er alene, Bente:0)

   Og ja jeg synes den er skøn - med håndbremse og det hele, men men men bruges skal den ikke, da rat er vredet itu.

   Mange varme decemberhilsner fra
   Katinka

   Slet
 3. Dejlig julhygge ved legehuset! Slæden er da helt vidunderlig! Den kan jeg godt forstå du er glad for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro jeg er Alice....og meget insisterende hver gang min mand skal på genbrugsstationen og sender kælken spørgende blikke. Den bliver her!

   Mange decemberjulehilsner fra
   Katinka

   Slet
 4. For en herlig julestemning du har i hagen!...så ekte og Nordisk som du sier:)
  Din kjelke er er jo et funn:))
  Ønsker deg en fin kveld:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inger Marie - og ja kælken er skøn og har en hyggelig ægthed over sig. Elsker den nordiske jul med mørke, hygge, naturlige materialer og kulden udenfor (hvis vi er heldige).

   Her ligger sneen tyk og smuk hvid og uberørt, da der hele tiden kommer nye snedrys til....åh som et eventyr her i julen. Men må indrømme at det er plastikslæderne der kælkes med på bakken:0)

   Dejlig decemberdag fra
   Katinka

   Slet
 5. Sammen med sneen giver kælke-fundet helt sikkert den helt rigtige vinter-julestemning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, en dejlig ægte stemning. Så heldig at sneen heletiden holdes kridhvid af nye lag - jøsses det er smukt (om end det kræver noget skovlearbejde...):0)

   Mange decemberhilsner fra
   Katinka

   Slet
 6. Hvor ser det hyggeligt ud.
  Tak for kiget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. oh, det er en flot kælk, og sikke smukt æblerne lyser op i haven i alt det hvide

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi... Ja de røde farver gør sig godt i det hvide, men efter de sidste dages sne er detlidt af et arbejde at få øje på andet end hvidt, hvidt hvidt...men smukt er det!

   Decemberhilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka