tirsdag den 4. december 2012

JULETRÆ UDENFOR – STEMNING I HAVEN


Hos os har vi flere juletræer – ét på gangen, ét stort i stuen fra lillejuleaften og i år også juletræ ude.

Det lille træ på trappen kunne i år ikke overkomme al den ikke-sarte julepynt, så nu er de store perlemorshjerter ude i kulden – i bogstaveligste forstand.

Jeg burde have skiftet båndene (tænker jeg egentlig hvert år, men kommer altid fra det) til opbindergarn, men gad vide om jeg får gjort det... Synes i hvert fald træet tager fint imod ved hoveddøren og pynten er både så diskret, relativt naturlig og samtidigt så robust, at den lader sig smukt glide ind i haverummet og reflekterer lyset fra julekæderne.

En fin og let decembervelkomst...17 kommentarer:

 1. Hvor ser det hyggeligt ud med det pyntede træ i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte.
   Mine forældre havde taget dermed hjem fra Sverige, så det blev placeret i potte og nu fået lidt værdighed med julepynt...synes Denver hyggeligt med linket til et kært sted:0)

   Mange snevejrshilsner fra
   Katinka

   Slet
 2. I Norge har vi et uttrykk: "Det enkle er ofte det beste". Synes det passer fint til å beskrive pynten din: Så enkelt, men vakkert! Ønsker deg en herlig adventstid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Hildur.
   Og ja enkelhed giver ofte en særlig skønhed, og især udenfor synes jeg ikke pynte må blive kunstig.
   Men når det storebtræ i stuen kommer ind, ja så findes al den gamle pynt frem og så er enkelheden ikke så klar, men minderne, historierne og lidt overdådighed:0)

   Dejlig decemberdag herfra
   Katinka

   Slet
 3. Det ser rigtig fint ud, perlemorshjerter, er de af perlemor?
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er de faktisk. Begge mine drenge har (Sophus gør stadig) sovet under stjernehimmel af samme "design"', men hjerterne er kun fremme til jul. Stjernerne hænger fra loftet i fiskesnor og glitre diskret og det klæder dem bedre end de guldsnore jeg ikke har fået skiftet på hjerterne, men...
   Fandt dem for år tilbage i en lille lokal butik, som desværre lukkede - holder af det enkle materiale og den simple form, men stjernernes hjørner har været sarte....

   KH
   Katinka

   Slet
 4. Godaften Katinka.Fint lille træ med smukke hjerter på.Dejlig velkomst at få.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Ja vi må jo gøre velkomsten hyggelig, så der både er noget at se på nær man kommer og går, samt indefra og ud:0)
   Og når nu vores mini-træ på trappereposen ikke kunne klare opgaven var det godt endnu et træ kunne hjælpe til....elsker nemlig juletræer:0)
   Dejlig decemberdag og mange hilsner herfra
   Katinka

   Slet
 5. Hei,
  Så stilig treet ditt var. Likte det veldig godt. Enkelt og fint...og så flotte hjerter. Stemningsfullt med litt snø.

  Ha ei fin adventstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja sneen gør noget særligt til stemningen og passer fint til de næsten hvide hjerter, synes jeg. Vi er så heldige, at sneen nu hver dag siden 1. december har faldet blidt, så her er smukt, rent og tydelige at se på....som et lærred parat til at blive malet på:0)
   Mange hilsner med sne og decemberhygge fra
   Katinka

   Slet
 6. Hej Katinka.
  Hvor er det yndigt.
  Som naturligt julepynt, kan du også prøve med røde æbler, mejsekugler eller hjemmelavet fuglefoder fx. formet i kagefigurforme. Hvis du er til den slags pynt også. Hjerterne du har er også søde bare i sig selv.
  Glædelig december. Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Malene.

   Tak, og ja der er dejligt med skønne pyntemuligheder ude. Har et paradisæbletræ som bliver pyntet med røde æbler. Det fineste syn, som jeg gerne skulle nå i aften håber jeg. Har nemlig erfaret, at det fører en det "gødning" med når man fodre fuglene, så derfor vælger jeg løsningen i bedenes træer og lader dette ved indgangen være fugle-uinteressant, så der her ikke svines i samme omfang:0). Men du har helt ret...pynt til fuglene Ernst givende, kan være smukt og samtidigt lærerigt for alle:0)
   Mange hilsner og dejlig decemberdag fra
   Katinka

   Slet
  2. Hm...computer driller (computer-nisser?) - skulle stå "er så" i stedet for Ernst..... :0)

   Slet
 7. Hmm.. Et Ernst fra eller til er jo aldrig af vejen ;) Det ser rigtigt hyggeligt ud med dit juletræ, har selv 2 små træer ved døren, og sidder nu og overvejer om de måske også skulle pyntes med andet end lys??
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske var det en nisse med dig i tankerne der sneg sig ind;0)

   Min anbefaling er som sagt, at pynt ude ikke må være for dominerende, men glide let og spiseligt ind i omgivelserne....Nu er træet helt tynget af sne, men hjerterne kan heldigvis stadigt ses:0)

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 8. Ja virkelig julestemning hos deg!
  Takk for dine gode ord til meg:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen og tak - misundelig på dit drivhus fyldt med lækker, naturlig pynt og materiale...her er der masser af sager som burde ordnes ude, men udover den manglende tid er sneen nu kommet så voldsomt, at det er svært at finde materialer (og køre i bil mere end højest nødvendigt...).

   Mange snehilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka