onsdag den 12. december 2012

3 NEMME MÅDER AT SKABE JULESTEMNING PÅ I EN FART, DEL IINu følger jeg op på sidste uges Del I af føljetonen "3 nemme måder at skabe julestemning på i en fart", som dejligt fik mange søde ord med på vejen.
Håber de næste 3 idéer også vil vække glæde, skabertrang og julestemning hjemme hos jer læsere...
JULEGRAN I KØKKENET. Jeg elsker duften af gran og kan ikke forestille mig en december uden julens dejlige dufte. I køkkenet ligger krydderier og sender tankerne til fjerne himmelstrøg, mens gran-duften husker os på, at julen er lige nu og her. Her i køkkenet har jeg fyldt en zinkpotte med gran og hængt en gammel bageform i bånd på grenene - hvorfor ikke glædes over de fine forme, når de ikke partout er i brug...?


GRANATCHOK I VINDUESKARMEN: En efterhånden klassiker i vores hjem er granatæbler. Ikke bare er de lækre og lidt eksotiske i salater, næh de er også usædvanligt smukke som enkel og naturlig pynt i vinduet eller på køkkenbordet. Jeg er stor tilhænger af gentagelsens kraft, så her ligger 3 på rad og række med hver deres unikke udseende. Bliver de for matte giver jeg den en dråbe olie, men ellers holder jeg dem naturel. Har i nogle år givet dem et lille drys med glimmer, men så udelukker det samtidigt – i mit univers – at benytte den til madlavning på et senere tidspunkt… Bemærk også blomsten – den ligner en hård stjerne…

TRANEBÆR. Ja, i mandags viste jeg tranebærhjerter på bloggen. Fortryllende søde og lette synes jeg, men bliver nogle bær i overskud, ja så er det lynende hurtigt og meget virkningsfuldt at lægge bær om bloklys. De rødmende bær er SÅ fine i stearinlysenes skær og giver naturlig julestemning på et øjeblik. Vil du have mere duft ind i stuen kan du benytte julekrydderier (kanelstænger og stjerneanis eksempelvis) alene eller i kombination med bærerne, og skal der ekstra hvidt drys til julestemningen kan du bruge flagesalt, som smukt reflekterer lyset også.
Åh der er så mange muligheder, men tidstunge dét er de ikke…

Håber du blev inspireret til endnu mere julestemning i stuen – og alle andre værelser…


20 kommentarer:

 1. Tak for inspiration. - Du rammer min smag ret præcist :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih hvor dejligt - dét er jeg glad for du synes:0)

   Dejlig dag og masser af julehilsner fra
   Katinka

   Slet
 2. Det lyder rigtig godt og ser fint ud. Så langt rakte min fantasi ikke, men nemt er det da. Da vi var i byen i fredags, fik vi granatæbler blandet med appelsin-stykker til karamelrand. Det smagte fint.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth og ja det er lige til at klare uden de store forberedelser...
   Granatæbler smager ganske dejligt, men pas på deres røde farve når man deler dem - ca samme forholdsregler som med rødbeder...

   Dejlig dag og Kh med julestemning fra
   Katinka

   Slet
 3. Det er lige i min dovne ånd det der.... Smukt, enkelt og naturligt, jeg tager fluks det hele til mig.
  Nu er jeg nok den sidste der skal uddele gode juleråd, det er nemlig svært når man ikke er så "julet"... MEN... mangler du lidt naturligt drys på granatæblerne, kan du pensle med lidt æggehvide og drysse med rørsukker!!

  (Wouw... jeg har delt et julefif, men skulle nu ha' troet det ;o)

  julefniis fra friis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Fru Friis - SØRME OM DET IKKE VAR ET RIGTIGT JULERÅD?!?! - Du gjorde det - og med stil altså;0)

   Det hvide drys skal jeg da klart forsøge mig med i weekenden! Skønt med lidt forædlingsarbejde på bloggen...og dejligt at mine idéer falder i god sne hos dig!!!

   Mange hilsner med sne og god julestemning fra
   Katinka

   Slet
 4. Tak for de rigtig gode forslag.Det ser enkelt og smukt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Lise!

   Dejligt at de bliver taget så godt imod.

   Mange julehilsner fra
   Katinka

   Slet
 5. Se det var jo en kinderoverraskelse og den fru Friis havde med sukkeret på granatæblerne, er jeg mere til, så den har jeg da købt! Ud og købe granatæbler og så kan de jo bruges bagefter og det er jo ikke så ringe endda!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel...!

   Skal også forsøge mig med det hvide drys;0)...er ikke så meget til giftig glimmer.
   Håber du finder nogle skønne granatæbler - vores grønthandler var ved at dø af grin, da min mand viste ham huskesedler hvor jeg have skrevet:"4 FLOTTE granatæbler" (1 til salat)...påstod jeg fik byens smukkeste;0)

   Mange hilsner med julestemning og hvide drys fra
   Katinka

   Slet
 6. Haps. De ideer er hermed indkorporeret i Landliggerens repertoire, som jo er så heldig at skulle pynte op to steder :-)

  Tutilut
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0) - Du er et heldigt asen...

   Jeg har måtte tage legehuset med i puljen for at få lidt mere rum til udfoldelse:0) - tænk hvis jeg havde et sommerhus, så ville nattesøvnen være truet;0)

   Mange varme, julede hilsner fra
   Katinka

   Slet
 7. Skønne ideer - jeg nupper vist lige alle tre. TAK....

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen! Du skal være mere end hjertelig velkommen:0) - hvis du altså kan afse 5 min's fri fra alt det skønne bageri;0)

   Dejlig dag og mange julehilsner fra
   Katinka

   Slet
 8. Tak for de tre skønne ideer. Jeg er vild med det enkle og naturlige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at få at vide...det er sådan en kommentar der gør glad:0)

   Dejlig aften og mange julehilsner fra
   Katinka

   Slet
 9. Hej Katina. Tak for de skønne idéer. Enkelt og smukt.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Lise Lotte.

   Tør jeg skrive, at der kommer flere på mandag??

   Mange julehilsner og dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 10. Tak for de gode ideer som også vil gøre sig godt på julebordet og på det tidspunkt er alle de andre dekorationer trætte efter en lang december:-)
  Jeg synes at din julepynt er smuk og det behøver ikke være så svært at skabe julestemning. Jeg må have fat i nogle tranebær så jeg kan lave hjerter som dine.
  Det kan være en udfordring at finde smukke granatæbler i butikkerne, du har vidst en god butik? Jeg købte nogle fine små grøn-brune på Gisselfeldt julemarked.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Lisbeth.
   Nej det behøver ikke altid være kompliceret at skabe stemning af jule og hygge. Synes en kombinationen er vidunderlig, men naturligt twist skal det have for at give mig ro i sindet....
   Tranebær er lette til hurtige fix...har redet juleborde med hvide fade, bloklys og et par håndfulde bær. De er skønne som nødhjælp ;0)
   Og ja vi har en skøn grønthandler der bugner af spændende sager der dufter af eventyre, mystik og vitaminer...kunne bære hele udvalget med hjem, tror jeg.

   Mange julehilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka