onsdag den 5. december 2012

SOM ET SVÆVENDE SMYKKE.ADVENTSKRANSEN – MIT ÅRLIGE PRÆSTIGEPROJEKT.

- I hvert fald har det siden jeg var en 10-12 år været min opgave at binde årets krans. I starten traditionelt med forskellige grantyper og stedsegrønt, siden en eksperimenterende periode, hvor min mor nægtede mig at lave familiens krans i pigtråd(!) og efter jeg flyttede hjemmefra har jeg hvert år skabt en ganske unik krans til min bolig. Flere år var det balancerende spinkle lys på dekorerede fade og et år en kæmpe rustik krans af eukalyptus og grå blade liggende på gulvet med enorme bloklys i og omkring.Metal og orange klæder hinanden!Nu hvor børn er kommet til, har jeg valgt en svævende krans. En oval form med fastsvejsede lyseholdere er nu mit udgangspunkt og selvom det er 5. år den bindes, ja så er jeg fuldt ud tilfreds med den.
I år er farverne som tidligere skrevet sort, hvid, natur, isblå og orange + metal...og så overraskede sneen mig søndag, hvilket også begrænsede materialetilgangen, men ikke så meget som for 2 år siden, hvor jeg virkeligt måtte tænke i alternativer  (den skal jeg nok vise en dag...).
Men i år er kransen bundet af materialer fra haven – efeu, rosenknopper, solhat, lavendel, syren og verbena – men de er sprøjtede og blevet helt smykkeagtige i deres udtryk, hvilket jeg synes er raffineret som modsætning til al hygge-nyggen...og så kan jeg aldrig nære mig for at bruge anderledes materialer til den traditionsbundende krans!

Desuden har jeg twistet den lidt ekstra på formen i år (ja jeg er uforbederlig på det punkt!) – har trukket tynde, isblå snore på tværs af kransen og fået de japanske lygter til at svæve ude midt i kransen – jeg er egentligt ret tilfreds......Solhattens stikkende væsen og de orange, spidsede bobler...
12 kommentarer:

 1. Hvor er den smuk - et lille kunstværk :-)

  Jeg holder meget af utraditionelle adventskranse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0)

   Ja jeg skal altid prøve noget nyt, så hver jul har sit udtryk, hvilket i høj grad går ud over adventskransen;0)

   Mange hilsner med tyk sne fra
   Katinka

   Slet
 2. Hold da op, den er rigtig fin og kunstfærdig. Det må være dejligt at have så kreative evner. Mine rækker kun til lidt mos og andre naturlige materialer. Jeg ved godt at dine materialer også er naturlige, men de er sat op på en kunstfærdig måde.
  Jeg er spændt på at se nogen af dem, du har lavet de andre år.
  Dejlig kold dag til dig
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine ord, Lisbeth:0)

   Lover jeg nok skal finde fotos frem fra de seneste år (har ikke været ret aktiv på kameraets udløserknap tildligere, men....).

   Her ligger en dyne af se som i den grad har pudret landskabet - eventyrligt smukt:0)

   Kh og snefyldte hilsner fra
   Katinka

   Slet
 3. Enkel, naturlig og samtidig rigtig smuk. Dejligt at du kun har brugt materialer fra haven - der er altså en vis tilfredsstillelse i, at kunne hente det hele derude.
  Iøvrigt en sjov og sød historie med dine adventskranse gennem så mange år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne:0)

   Ja skønt når man kan hente haven ind i stuen og nyde strukturer fra blomsterstande og blade. Lille studie i former og overflader;0).

   Og ja jeg ville ønske jeg havde taget fotos af alle mine adventskranse, men desværre lever de kun i minderne som sjove, skønne, udviklende og dejlige erfaringer...

   Varme decemberhilsner fra
   Katinka

   Slet
 4. Den er meget smuk, og det orange passer da perfekt til. Du er godt nok kreativ :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde ord Ulla:0)

   Ja synes de orange "luftbobler" bryder med pænheden på en herlig måde;0). Elsker at udfordre, afprøve og vride lidt i forestillingerne...heldigvis accepterer familien det...

   Mange hilsner med tykt snelag
   Katinka

   Slet
 5. Det er en rigtig smuk krans du kreeret og det er meget fint med de japanske lygter.
  Jeg kan genkende din beskrivelse af alverdens forskellige adventskranse gennem tiderne, dog har jeg aldrig været ude i noget med pigtråd og jeg kan godt sætte mig i din mors sted;-))
  Uha jeg SKAL altså nå den krans inden næste søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fin tid, hvis ikke hele landskabet som her er dækket af 20-25 cm sne, som gør materialeindsamling lidt problematisk...

   Og sjovt du også er adventskrans-udfordre. Men ja jeg kan godt forstå min mor ikke lige accepterede min tilgang til advent i nok 1996...året efter (da jeg var flyttet hjemmefra) mener jeg, at det blev mørkebrune lys med kobbersprayede efeuranker snoende udenom...et blødere alternativ til pigtråd;0)

   Dejlig dag og god kransefornøjelse fra
   Katinka

   Slet
 6. Hvor er det dog en smuk krans du har lavet! Helt genialt at lade de japanske lygter svæve!
  Hilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Alice - i hvert fald ikke noget man ser hver dag;0)

   Mange hilsner med sne og frost fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka