lørdag den 1. december 2012

HØJT FRA TRÆETS GRØNNE TOP STRÅLER...JULEGRISEN?1. decemberHer i huset er 1. december noget ganske særligt. En morgen hvor de to små drenge (2½ idag og 5 år 6 dage endnu) vågner op og mærker at noget er forandret – julen har sneget sig ind...

På værelserne har jeg til lyden af svag barnesnorken pyntet op med julestadsen, som de har fået skrabet sammen begge to. Julenisser i forskellige afskygninger, nissehuen parat på sengenes hjørnestolper, bløde engle og en enkelt julemus.

De gamle nisser fra mine oldeforældres tid kommer frem i få grupper i stuen. Kære minder om dem der engang var. Men mest er stuen diskret pyntet med lidt enkelte dyr i pels (heribladt bambi på ca 25 cm, som min ældste mente var udstoppet, hm...), lavgrene, adventskrans og lidt pynt i skind og filt. Så kan det mere prangende komme frem til skue på juletræet lillejuleaften. Gran, orange pift og forskelligt naturligt pynt må komme løbende...

Ude på trappen er et lille træ blevet båret op. I år har jeg købt en serbisk gran i potte, som jeg har en idé om vil kunne bruges et par år mere. Det lille træ står nu med hjemmets mest naive (og robuste) pynt til nydelse og skue både udefra og når man begiver sig rundt i trappeområdet. Men i år kom stjernen ikke på – den vejede mere end jeg synes, at jeg skulle udsætte det lille, levende træ for, så zink-stjernen blev i kassen og en filtgris indtog pladsen højt (i hvert fald 90 cm over gulvniveau...) til vejs. Jo det vakte en del undren fra mine ellers efterhånden hærdede drenge!

Grenene er også ganske tynde på træet, så den tunge julepynt er enten blevet valgt fra, eller som de to porcelænsheste fået en anden placering. De røde heste står nu stolte ovenpå indrammet foto af dengang i 70’erne hvor min (nu afdøde) svigerfars galophest vandt derby...det er da en fornem placering for en hest med glasur..!

Så nu er julen så småt påbegyndt med sin søde magi, hjertelighed og varme. Åh hvor jeg elsker denne tid med hygge, fryd og varme!


8 kommentarer:

 1. Hej Katinka.Dejligt med sådan to små drenge.Også dejligt at pynte op og hygge sig indendøre.
  Jeg har også købt en lille blågran i potte,men den
  står udenfor endnu.
  Her i huset står den på juledekorationer.laver til naboer...familie og vennerne.
  Men jeg hygger mig med det,selv om der skal laves mange(15)og det roder i hele hytten.
  Rigtig god jule weekend til dig og din familie
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.

   Det er det hyggeligste at lave dekorationer i stor stil. ELSKER at sidde begravet i bunker af natirligt guld, der dufter og giver en ro og varme i hele kroppen. Siden jeg var nok 10-12 år har jeg hvert år bundet adventskransen. Et arbejde der tager tid, når den hvert år skal være helt speciel, men et arbejde der er SÅ godt for julesjælen:0).

   Håber dine naboer virkeligt værdsætter dit arbejde og den kærlige hilsen som dekorationerne er!

   Mange varme julehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Sikke en dejlig start på december, Katinka :-)
  Kan fornemme stemningen her på den anden side af skærmen!

  Kh. & god weekend
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ dejligt at få at vide - tak Lone.

   Og ja, med små børn skal julen i følge mig være magisk. Det er jo i voksenoptik ganske få julemåneder der gør et barneliv, men indtrykkene fylder stort:0)

   Elsker at glæde og overraske dem og bliver selv helt høj af deres smittende julelykke...

   Kh og dejlig søndag herfra hvor sneen nu ligger tyk udenfor
   Katinka

   Slet
 3. Åh disse minder, jeg husker også, når jeg hyggede mig med at pynte op for mine små drenge, nu pynter de selv op sammen med kæresten, ak ja tiden går.
  Det var kreativt med julegrisen i stedet for stjernen :)
  God decemberhygge til dig og familien
  KH
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. År ja Lisbeth - der er jo ikke så mange julemåneder med små børn, som tror på nisser, så de skal bruges maksimalt:0).

   Og ja julegrisen fik hæderpladsen i år....Theodor som snart bliver 6 år syntes dig det var "ret tosset mor", hi hi.

   Kh og dejlig 1. søndag i advent herfra

   Slet
 4. Dejlige stemningsbilleder fra en juledag. Tak for kikket.

  Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria.

   Ja jeg er altså både ret jule-, hygge- og Theodor/Sophus-tosset, så jeg elsker, elsker, elsker denne vidunderlige start på en nærværende måned:0)

   Mange decemberhilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka