torsdag den 13. december 2012

DEN KONTURLØSE HAVE


Åh så hvidt der er derude - hvidt som Luciabrudens lange kjole denne 13. december.

Dejligt at alunrodens blomsterstande, buksbom, skankthansurt, perovskia og solhat stadigt holder lidt på formerne i haven. Ellers ikke det letteste arbejde, når nu sneen ligger tyk og udvisker grænser i haverummet.
Selv terrassen og sandkassen glider nu ind i den hvide dyne, helt uden markerende overgange stående mørke mod sneens hvidhed - sneen ligger så blød og jævn, at skygger opblødes i de sammenhængende hvide flader. Sikke et smukt eventyrligt syn af en have, som med ét ser så anderledes og urørt ud…
Tak til træerne, konstruktioner, buske og lidt inventar som stadig holder på formerne – og hækken naturligvis også. Den må dog flere steder forsigtigt rystes fri for sne – var ellers bange for at den ville vælte…Jovist stedsegrønt kan give haven form, men med 30 cm sne over sig er der ikke meget at gøre...6 kommentarer:

 1. Smukt ser det ud, men jeg er tilfreds med det jeg har fået, så er der ikke noget, der tynger buskene og ikke mindst mine rhododendron :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det tynger en del.
   Min eneste rhododendron er dog ret fritaget, men laurbærkirsebærene var ved at gå i spagat af sne, så jeg måtte ud i kold befrielsesaktion med kost og spørgelystens skoldkoppebarn;0).

   Kh og skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 2. Det er da også en ordentlig dyne af sne din have har fået, der kæmper stedsegrønt forgæves :) Smukt med staudetoppene og træerne!
  Ha en god aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Alice:0)

   Og nej de runde buksbomkugler som skulle give vinterhaven form er ikke ret synlige for tiden. Griner faktisk lidt af det, for det ligner lidt et mumi-landskab derude...sådan en masse hvide, bløde former;0)

   Mange julede hilsner fra
   Katinka

   Slet
 3. Ja alle haver er lige flotte med sne:)Det ser meget malerisk ud!!

  SvarSlet
 4. Ja sne skaber magi, virker så rensende og frisk :0). Det er så smukt, men desværre er det begyndt at tø...
  Gad vide hvor varmt I har det i Spanien...
  Mange decemberhilsner fra
  Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka