torsdag den 27. december 2012

JULETRÆET MED SIN DEJLIGE PYNTSom lovet viser jeg her lidt stemningsfotos og detaljer af årets juletræ, mens vi forhåbentligt endnu kan fordøje julefotos...

Pynten er samlet fra jeg var 5 år gammel. Noget er købt, noget har jeg fået forærende som nyt, mens andet igen er gået i arv fra mine bedsteforældre og oldeforældre. Og så er der det, som min vidunderlige morfar lavede dengang han var frisk...åh hvor jeg bliver rørt, når jeg ser det pynt, som han lavede til mig dengang jeg var lille. Elskede at se ham arbejde med glas og skabe fortryllende resultater i kælderens glasværksted...et magisk univers og en usædvanlig dygtig mand, som gik bort for nu snart 2 år siden, men hvor er han nærværende altid, og måske især i julen.Men her er årets træ hos os. I må hjertens gerne kigge med her – og ellers huske stadig at nyde julens særlige stemning rundt om i stuerne...Juletræet og 2 stykker af min morfars skønne, sarte pynt...dråben og istappen.


Prismer glimter, engle fik jeg i kalendergave som lille, filigrankugle jeg selv har lavet og oldeforældres kugle.


Min morfars mundblæste kugle, lidt røde indslag og klokke fra oldeforældre.


Trompet, englen fra jeg var lille, som altid kravler højt oppe i toppen. Gammel fugl og søde kugler...
Og til slut lige et blik på det (blev jo mere diskret end tiltænkt) orange pift...eller svage hvislen nok mere bestemt...


Glædelig jul endnu engang!16 kommentarer:

 1. Hold da op noget fantastisk pynt du har til dit juletræ, elsker når der er en historie bag de ting man har og nyder at finde frem. Smukt og dejligt ser det ud.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette.
   SÅ skønt og varmt hvert år at finde kasserne frem med pynten sirligt slumrende i papir...altid noget man har glemt der lå og ventede, men kære gensyn er der masser af.

   Dejlig aften og kh fra
   Katinka

   Slet
 2. Ork ja, vi fordøjer og nyder skam stadig julen :) Katinka, hvor er det bare et flot træ med smuk-smuk glaspynt og faktisk er du heldig at have så megen personlig julepynt, både fremstillet af din morfar og ting gemt fra din barndom. Det tager tid at få gammel julepynt... Kan godt forstå at du værner om minderne og tingene - tak for kigget.
  Mange sen-julehilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Ulla.
   Og ja jeg er både taknemmelig og yderst glad for pynten, som netop genopfrisker minder og historier.
   Skønt nu så småt at begynde at fortælle videre til knægtene her.

   Mange "nu er det vist desværre snart slut med julen"-hilsner fra
   Katinka

   Slet
 3. Ja hos os har influenzaen vundet over julen. Så bare tanken om både julesmåkager og andet er ikke så nærværende.
  Smukt julepynt du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, men åh nej ikke sygdom i julen!!!
   Masser af god bedring, dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 4. Det er vel nok noget yndigt julepynt du har på træet, her er noget for børn og barnlige sjæle at kikke efter, se og gense år efter år når man går omkring juletræet akkurat som i "Peters jul". Dejligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth, her er også ret tætpakket, men børneøjnene stråler over de små fortællinger, der hænger på grenene. Elsker at bare give los for en stund og nyde hele puljen(+/-) på een gang med historierne, genkendelsen og ikke megen skelen trends:0)

   Dejlig aften og mange hilsner fra Katinka

   Slet
 5. Hvor er det fint pynt du har, jeg kan godt forstå, at du er meget glad for det, du har fra din morfar, hvor er det smukke sager. Det må du værne om og du lærer garanteret dine drenge, at det skal passes godt på. Det skulle jo gerne gå i arv flere generationer endnu. Tak fordi vi måtte se med.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen og tak!
   Ja du kan tro jeg passer på og våger over træ og unger...den ældste er nu helt dårlig med julen og hyggen om juletræet:0)
   Begge drenge hoppede dog også jublende rundt, da jeg forklarede dem, at når vi forældre en dag ikke er her mere, skal de to dele pynten - hm de glædesscener syntes jeg ikke ligefrem styrkede juleånden, hi hi;0)

   Kh fra Katinka

   Slet
 6. Det ser vidunderligt ud!

  SvarSlet
 7. Smukt juletræspynt med dejlige minder.

  Tak for alle dine skønne og inspirerende juleindlæg her i december :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt Gitte, men skønt du fandt det inspirerende. Dét gør mig virkelig glad:0)

   Mange søde hilsner fra
   Katinka

   Slet
 8. Vilket vackert pynt du har i granen! Värdefullt som minnen dessutom. Men rätt ömtåliga skulle jag tro. Hos oss har granen tippat någon gång när barnen var små, så här är det bara nya tråkiga kulor:(
  Trevlig blogg i alla fall. Hit ska jag återvända - många nyttiga tips!
  Monica S

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Monica og velkommen til:0)'

   Her pakkede jeg glad pynt ned glad for at intet i år heller gik itu. Da den ældste søn var lille bandt vi træet fast, men de 2 sidste år har vi med held klaret os uden. Men lidt ængstlig har jeg dog været...

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka