mandag den 9. december 2013

HJERTER I KØKKENET AF SPISELIGE SAGER


Det er ingen større hemmelighed, at jeg elsker naturlig julepynt og disse hjerter passer perfekt til denne kategori af julestads – og til placering i et køkken.

De er bundet på elefanttråd og er her med henholdsvis timian, salvie, jordnødder og enebærkviste. Det jeg lige havde ved hånden.

Fra venstre: Timian, salvie, timian, jordnødder og enebærDufter og spreder julestemning i denne del af huset også, og så kan man jo altid ryste et hjerte over gryderetten, hvis man mangler lidt smag...Man kunne også have lavet køkkenhjerter med eksempelvis:
Appelsinskal
Ringe af tørrede citrusfrugter
Tranebær
Stjerneanis
Kanelstænger skåret i små stykker
Rosiner
Sukat
eller
Nødder med hul boret i

Hjerterne er lette at lave - og sjove tilmed. Jeg giver her en "opskrift" på hvordan man hurtigt binder hjerter magen til disse 5.DU SKAL BARE BRUGE:

Elefanttråd
Blomstertape
Ståltråd eller blomstertråd
Valgt materiale til hjertet
SÅDAN GØR DU – UDGAVE 1:

1. Form hjerte løst  i ca 30 cm langt stykke elefanttråd – lad det ikke lukke sig om sig selv, med lad ”formen stå åben” – ellers er det sværere at binde

2. Sno blomstertape hele vejen rundt om hjertet. Fingrenes varme får tapen til let at klistre, så bindematerialet ikke pisker rundt om hjertet.

3. Bind nu små kviste på og snor to gange rundt efter hver lille buket. Sørg for godt med overlap, så ståltråd hele tiden gemmes af næste kviste

4. Når al elefanttråden er bundet med materiale skal hjertet lukkes. Klem forsigtigt formen på plads og samle enderne med lidt ståltråd, som også kan bruges til ophæng.


SÅDAN GØR DU – UDGAVE 2 (DEN LETTESTE):

1. Form hjerte af et ca 30 cm langt stykke elefanttråd.

2. Sæt nu materialet ved at stikke elefanttråd igennem dem

3. Når elefanttråden er fyldt op samles hjerte med et stykke ståltråd.
Jeg har hængt disse 5 hjerter op på almindelig opbindingssnor fra haven, men det er en smagssag hvad man bruger og gør...


Håber du får lyst til også at skabe duftende hjerter til dit julehjem

Hyggelig decemberdag fra Katinka4 kommentarer:

 1. Den ide har jeg også haft på 'tegnebrædtet', men det ser så sødt ud hos dig, at jeg vist må finde på noget andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen kære Marianne, hvorfor ikke binde nogle alligevel. De er faktisk ret hyggelige i køkkenet og krydderurterne plejer (i alt fald her) ikke at overleve vinteren, så derfor dette valg...

   Hyggelig decemberdag fra Katinka

   Slet
 2. De er da søde! Man kunne også lave lidt mindre hjerter og sætte på gaver som pakkepynt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sagtens, men husk dem af krydderurter sviner noget når de tørrer.... Men de er hurtige at lave og dufter så hyggelige:0)
   Skøn decemberdag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka