søndag den 1. december 2013

1. DECEMBER ER EN GANSKE SÆRLIG DAG


Sådan en dag med et let magisk strejf. Hvor julen gryer og drømmene får ilt.

Jeg elsker 1. december!

Sidste år beskrev jeg på selvsamme dag, hvordan jeg aftenen inden decembers første morgen, lister rundt og pynter børneværelser til lyden af drømmende unger. Så kan de vågne til julenisser og englesang. 
Mærke i maverne at julen nu er kommet.

Ude på trappen står igen i år et lille juletræ og pakkekalenderen er hængt op...måske af nisserne!


Julenissen vogter pakkekalenderen


Og denne særlige morgen hvor fingerne for første gang i år skal åbne kalenderlåger og tænde kalenderlys, der skal der dufte julet i huset. Alle sanser skal gerne tunes ind på jul, så boller med et tyndt strøg kanelsukker på toppen sender dejlige dufte fra ovnen og juletræets granduft er lige til at blive smålykkelig over.


Opskrift på mine juleboller kommer på bloggen nok allerede på fredag


Jeg nyder at opleve børnenes forventning og mærke hvor dejligt det er, når dagene gøres til noget særligt!

Og traditioner giver ro og glade gensyn. En fornemmelse af tryg genkendelighed. Men dermed ikke sagt, at vi her hvert år gentager de samme ritualer og sætter jule-autopiloten til, når der skal skabes julestemning. Nej, der til er jeg nok alt for bimlende kreativ, så hvert år skal jeg udforske, udfordre og udleve nye idéer. 

Men uden at jule bliver ugenkendelig.I morgen viser jeg hvordan kalenderlyset er pyntet

Så her i huset er julen aldrig den samme som året før, men elementer og traditioner går igen, uden at være pedantiske.

Julen går jo ud på at hygge sig sammen og være nærværende.
Børnene er allerede i gang med at tegne julemænd og hjerter
Eventyrlig 1. december fra Katinka


10 kommentarer:

 1. Hvor er det nogle heldige unger at de står op til så skøn julestemning. Glæden over juletiden kommer et sted fra og jeg tror ikke man kan blive julehader når man som barn har fået lov til at glædes og drømme i hele december.
  Glædelig december

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber du har ret, for uha det vil gøre ondt, hvis de ender som julehadere...jeg er jo vild med denne hyggeligt tid:0)
   En super skøn decemberaften fra Katinka

   Slet
 2. Det var da en skøn ide at pynte lidt op hos børnene mens de sover, den tanke tror jeg godt vi kunne låne selv.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun anbefale det - er simpelthen SÅ hyggeligt for alle og 1. december får et dejligt magisk strejf, som giver glæde i alles maver.

   Hyggelig aften fra Katinka

   Slet
 3. Åhh, hvem der bare var barn i dit hus.....gid det var mig :-)
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Heike:0)!

   Kh og julehygge herfra

   Slet
 4. Sikke et skønt indlæg, jeg kan mærke julstemningen helt herover i Vestjylland. Desværre er det en del år siden mine børn var små, og drillenisserne huserede i december ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pas på de ikke hører det, for så kan det være de vender tilbage for fuld skrue;0). Tak for dine søde ord Heidi - nyder jo at drysse julestemning rundt i alle hjørner:0)

   Hyggelig decemberaften fra Katinka

   Slet
 5. Hvor ser det hyggeligt ud. Glæder mig til de næste dage

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil være mig en stor glæde, hvis du vil læse med! Har allerede massevis af juleplaner for bloggen her, som jeg glæder mig til at vise frem i skærmlyset.

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka