lørdag den 14. december 2013

EN LYSEKRONE I HAVEN


En med levende lys, der svagt blafrer let i vinden... Det er vist temmelig umuligt, men alligevel været inspirationskilden til denne ”lysekrone” af gran, bær og lygte. En lidt skæv juleidé til haven.

Måske har du regnet ud, at jeg har en forkærlighed for det sjove, skæve, ja nogle vil måske kalde det småtossede idéer. Jeg kan lide at prøve nye veje og udfordrer gængse forestillinger – også om julepynt. Jeg kan lide at undersøge og presse grænser – Derfor dette projekt...for for mig handler projekter om at bliver klogere og vække forundring – ikke alene søge skønhed.
I efteråret bandt jeg en rød krans til det sorte plankeværk (se den her), som jeg ville have brugt til dette formål. Desværre havde jeg forregnet mig – både mht bærenes holdbarhed og med min tid. Så da jeg endelig fik mulighed for at føre idéen videre ud i livet, måtte jeg kassere kransen og binde en ny.

Denne gang har jeg måtte ty til hvad jeg nu havde, så derfor har jeg valgt at binde en løs, uformel grankrans med klynger af tranebær. Men de 3 bærende snore er alle fyldte med de skinnede røde ”ædelstene”, som tranebærene er.
I midten har jeg hængt en rund lygte, som må klare lysarbejdet alene. Så kan jeg altid retænke konceptet næste år...

Men sådan ser arrangementet ud...nu har vi pergola – næsten – med lysekrone og røde juveler. 
(Et par af billederne er dog taget, mens arrangement hang i den sorte gavlhave...)På pergolaen har lysekronen fået selskab af røde æbler og lidt lygter i bånd og tov. Et koncentreret lyspunkt i haven om aftenen, hvor baghaven ellers kan synes noget mørk og uigennemtrængelig.

Lidt julet på en små-skæv/skæg måde...Herlig decemberdag fra Katinka 
10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak:0) - har i hvert fald glimt i øjet, synes jeg..

   Skøn decembersøndag fra Katinka

   Slet
 2. Hej, flotte billeder. Sikke en god idé til haven. Jeg er vintage fan og skriver om interiør på min blog:
  www.intagedesign.weebly.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord - håber bloggen vil inspirerer dig:0)

   Dejlig decemberdag fra Katinka

   Slet
 3. Det ser flot ud Katinka. Smart idé.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - og det var ikke kompliceret at lave, men ret morsomt, for med denne var idéen og tanken i centrum:0)

   Kh og skøn søndag fra Katinka

   Slet
 4. Kreativitet handler i høj grad om at eksperimentere og så kommer der nogle gange nogle sjove og skæve ideer ud af det.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - og det er det min hittepåsomme hjerne elsker allermest:0) Og nu spekulerer den på, hvordan man til næste år kan gøre lysekronen meget smukkere (blandt andet med paradisæblerne, som jeg havde i tankerne).

   Hyggelig adventssøndag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka