tirsdag den 17. december 2013

JUL I HAVENS MINDSTE HUS


Når vejret som nu ikke just er julevenligt, er det rart med små julehuler at søge tilflugt i. Legehuset er blevet et sådant. Et lille hus på under 4 kvm, men åh så hyggeligt at stuve sig sammen i. 

Huset bærer præg af, at vi har to raske drenge, som klart er mere til have-dueller end stille leg i huset. Men de elsker deres hus og nyder, at det i denne tid transformeres til julehule i haven.
Oldemors campingkaffekande med mange Italiens-ture i sin røde mave, står nu julerød og fin med gran og kunstige æbler


Og man kan – næsten – glemme, at sneen ikke daler udenfor, når lanterner blusser i haven, røde æbler gynger på æbletræerne og nisser og bondegårdsdyrene nynner julesange for os (kan tanker ikke flytte bjerge...?).


Enkel og børnefornuftig pynt med gran og ene i kander og tykke vaser, som ikke let går i stykker. Og selvom man med julemaden i tankerne tillægger bondegårdsdyrene en lidt anden mening end normalt, ser de nu ud til at nyde julestemningen i legehuset alligevel...


Ikke verdens mest magelige sted at mærke julestemningen, men effektivt og herligt.


Dog må jeg tilstå, at vi i år endnu ikke har holdt "julekalas" derude med morfars æbleskiver, skoldhed te, bløde tæpper og røde kinder. Det lille bitte hus er simpelthen ikke egnet til en masse vådt overtøj... 

Vi håber dog stadig, at de sidste dage inden jul bliver så tørre, at vi kan drage på julevisit til vores kære venner ude i det sorte hus - for det er det hyggeligste at sidde tæt sammen derude og næsten føle barnlig juleglæde.Kravlenisser, havenisser, gamle syltetøjsglas med fyrfadslys og små vaser med stikkende grene - så er der børnejul i det lille husDejlig decemberdag fra Katinka

Du kan se fotos af huset fra sidste jul, hvor det var så fortryllende dækket med julesne. Klik her for at komme til indlægget 


8 kommentarer:

 1. Sådanne hyggestunder vil ungerne huske længe - ja altid, også selvom det kun bliver et par gange man får gjort alvor af det. Mine børn er 17 og 19, de husker med glæde den ene gang, vi byggede en iglo og drak varm cacao i aftenmørket, eller de to gang vi lavede snobrød i stuen ved brændeovnen.
  God jul, håber I finder en dag til oplevelsen i ´det lille hus´.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne - sådan en sød og beroligende kommentar, med en virkelig sød historie. Vakte minder i mig også...åh hvor jeg håber jeg formår at give mine to søde drenge sådanne vinterfortryllede oplevelser med i deres indre kuffert:0)

   SKØN decemberdag fra Katinka

   Slet
 2. Hvor ser det hyggeligt ud.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene - det er det faktisk også, selvom jeg nu mangler lidt puddersne:0)

   Hyggelig decemberdag fra Katinka

   Slet
 3. Nøjj hvor hyggeligt, elsker når forældre gider lave sådanne hyggelige ting sammen med deres børn.
  Husker endnu den gang min mor hjælp os børn med at grave en stor snehule ud i en snedrive, engang vi var sneet inde :-)
  Juleknus

  SvarSlet
  Svar
  1. At sne inde har altid været min fars drøm:0) - Og skulle vi ende der en dag, så vil jeg bygge en snehule og sende dig varme tanker, kan du tro! Sikke en dejlig mor du har - og er der noget bedre end at være sammen med og glædes sammen med sine unger...? Tror det næppe:0)

   Juleknus lige tilbage fra Katinka

   Slet
 4. det ser da noget så hyggeligt ud........ja vi trænger til at blive som barn på ny.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig - dejligt når ungernes uforstyrrede juleglæde smitter af på os voksne...

   Dejlig decemberdag herfra

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka