lørdag den 7. december 2013

SYV JULETRÆER SYVENDE DECEMBER


Nej, der kommer ikke et nyt træ til hver dag, men aldrig har så mange juletræer fyldt huset og haven her. Små og uprætentiøs, men også dejlige, synes jeg.

Der er træer på hver side af indgangsparti, træ på sort baggrund i gavlhaven, træ på bænk, træ i potter, træ i krukker, træ at vågne til og træ på trappen.


Håber du lige vil suse med rundt og hilse på...og måske finde noget, som kan inspirerer dig til din jul.


I FORHAVEN
står en hvid bænk op ad garagen. Forrygende sted at drikke formiddagskaffe om sommeren, men i vinterhavlåret bruges stedet til at byde velkommen med forskelligt pynt og halløj.

I år står blandt andet en rødgran i en zinkspand og spreder lidt julestemning, så man er blevet jule-nevet lidt, inden man når hen til hoveddørene.


Lidt naturlig, uhøjtidelig men stemningsfuld pynt på den hvide bænk. Kransen er bundet som den rustikke krans den 4. dec (se her). Blot er samlingerne her lavet med ståltråd - ikke limet.JULETRÆER VED INDGANGSPARTI
Her står faktisk 3 træer. Et på hver side af dørene – fine, små rødgraner plantet i kurve og med jorden dækket af mos og lavbeklædte grene. 

Faktisk skulle de være de eneste her, men nu står der også træ i lerpotte.

Hvorfor? Fordi vi ikke kan bære det længere! Havde det sidste jul som ”trappetræ”, men det har groet sig så tungt hen over sommeren, at vi ikke kan løfte det en etage op, så nu står det har og matcher græskar.
ÅRETS TRAPPETRÆ 2013
Er i år (kloge af skade er vi...) ikke i potte, men på fod. En tyk, lille ædelgran, som står der julen ud og hver dag gør os i herligt julehumør.
Du kan læse mere om træet på trappen herI SOVEVÆRELSET
har jeg en hyggekrog med en blød stol, minder på væggen og bord til at stille krus med te på, når jeg har brug for fred til bog eller telefon. 

Her står nu en lille fyr – altså et fyrretræ. Smukt med sine bløde, lysegrågrønlige nåle står det med nisser og lys ved foden. Stjernen er bukket i blød bonzaitråd og er så hyggelig naiv, synes jeg. 

Sådan et juleskue, som er herligt at vågne til her i december

PÅ PLANKEVÆRKSBORD
som man kan se fra både stuevindue og soveværelsesvinduer står det sidste træ. Også en lille rødgran som lyser op mod den mørke baggrund, når solens stråler rammer...

...og det er jeg overbevist om, at solen vil gøre i dag, for i dag fylder vores dejlige, ældste søn år....og alderen fra i dag – den er naturligvis 7!


Vidunderlig 7. december fra Katinka
6 kommentarer:

 1. Flot gennemgang af dine grønne træer. Tillykke med sønnen, 7 år ja det er stort. Håber I får en dejlig dag.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - for ord og fødseldagshilsen. Vi fejrede ham gevaldigt, så derfor stilhed mht kommentarer på bloggen;0) - og ja 7 år det er altså efterhånden mange år, synes jeg:0)

   Kh og hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 2. God idé med de små juletræer. Jeg vil også have sådan et lille træ. Tak for tippet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Bente - og det kan jeg godt forstå du gerne vil, for de er SÅ søde, synes jeg:0)
   Dejlig decemberdag herfra

   Slet
 3. Super godt indlæg med dine små juletræer. Dejlige inspirende billeder. Tillykke med sønnens 7 års fødselsdag.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - for lykkeønskring og dine søde ord... Nyder de små træer...

   Juleknus fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka