torsdag den 14. marts 2013

DRØMMER OM MAGELØSE ROSER.


  
Jeg har endnu ikke overblik om havens rosensituation – hvem der lever og hvem der er åndet ud i løbet af denne vinter. Ej heller ved jeg om tilflyttere er velkomne, for i år forsøger jeg at skabe mere idé og færre spontane indbydelser til havejorden her.

Og selvom jeg er en rigtig rosen-tosse, ja så er jeg også temmelig kræsen. De må ikke blive for kunstige og forædlede i deres udtryk, de skal dufte og så skal de passe i bedenes farveholdning....og være sunde!

Dog må jeg vise jer et par historiske roser, som jeg drømmer om. Så dem på Løve Planteskole (læs mere om stedet her) i sommer. De 3 helt vidunderlige, som jeg nok ikke får vristet ind her, men som jeg kan falde helt i staver over er:


Juno. Kålhovedstore og smukke, smukke blomster. Store uden at gå helt fra forstanden...

Den smukke og graciøse Mme legras de st. germain:


Og en fuldstændig overdådigt blomstrende, pink sag, som jeg ikke kunne finde navnet på. Måske jeg skulle få fat i ham Torben Thim igen, så jeg kan få navn på denne hæsblæsende skønhed...?


Jeg drømmer lige videre om de historiske roser...


14 kommentarer:

 1. Hej Kantinka
  Ja det er skønt med roser, hvis bare det er sunde og overlever vinteren. Man kan godt have sine tvivl i disse dage. Jeg regner med at have fået nok roser ind i have foreløbig. Disse her du viser her er skønne, jeg har ingen af dem.
  Kh og god snevejrsdag - her sner det også nu
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, her er foråret nu laaangt væk under en dyne af sne...

   Og du har jo SÅ mange vidunderlige roser Lisbeth, men men men...har dig nu mistænkt for at være mulig af friste med flere af slagsen:0). Disse kan jeg ikke lige finde plads til, men sikke jeg drømmer. Åh hvor jeg bare kan mærke at denne plantegruppe går lige i hjertet på mig.

   Kh og dejlig, varm aften fra
   Katinka

   Slet
 2. Du må hjrtens gerne drømme videre om de skønne roser for mig. Jeg holder også af dem; men sidste år var ikke et godt rosenår her på matriklen, så jeg ser udelukkende frem til, at dem, vi har, vil trives og blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en skøn indstilling, Marie. Jeg ved ikke hvad jeg helt gør her og hvor standhaftig jeg er til at modstå mine rosenindkøbstrang..

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 3. Dejlig drøm du har gang i :-) Jeg drømmer lige med. Hvor er de bare fantastisk smukke.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke! Det er altså et skønt sted at opleve historiske roser i rå mængder midt på sommeren. Ikke alle man kan tyde navnet på, men hvor er synet overvældende...

   Kh fra Katinka

   Slet
 4. Godaften Katinka.Ja!drømme koster ikke noget.Og skønne roser du viser.
  Jeg skriver kun om at vente på foråret.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret er vist udskudt på ubestemt tid, så jeg dulmer frustrationen med rosendrømme... Åh hvor jeg er træt af sne og kulde. Vil have frodige, syrligtgrønne og duftende haveoplevelser NU!!!

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 5. Sikke dejlige roser du viser, jeg drømmer også om mange roser og håber at dem jeg allerede har, har overlevet vinteren.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de har lidt trange kår for tiden, selvom sneen luner lidt derude nu modsat ugerne forinden. Har faktisk dækket mine ekstra meget til i sidste uge, så jeg håber de står smukke til sommer. Åh hvor jeg savner at de blomstre fremfor at stå som triste grene derude.

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 6. Ja i disse dage er drømme det eneste vi kan! Jeg forstår dig så udmærket, for med en hvid have og mere på vej? Ja så er vi nødt til at holde modet oppe med vores drømme!
  Suuuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret Bente. Og mandag skulle det vælte ned gen. ØV!

   Dejlig aften indenfor fra
   Katinka

   Slet
 7. Når det gjelder roser så er jeg en skikkelig novise, men jeg kan jo enda komme på banen. Kanskje får jeg min første rose til sommeren?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du slet ingen roser!!! Uha uha...der er jo vældig mange skønne - jeg er jo vild med alba-roserne som er lette at dyrke, har en naturlig charme og en sus af historie. Måske skulle du se lidt nærmere på dem:0)

   Skøn helg fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka