lørdag den 30. marts 2013

GOD PÅSKE OG ET GULT TIPFor gul og påske hænger sammen, men ud over erantisser er der ikke meget gul i min have. Hvis man ser bort fra forsythiaen i forhaven... og dét gør jeg faktisk gerne!

Jeg skriver det som det er – jeg er ikke vild med så meget Netto-gult i min have på én gang, men busken stod der, da vi flyttede ind og når den formklippes (for det bliver den altså), så den står lysegrøn og rund gennem sommeren, ja så er den acceptabel i mit haveunivers. 
Hjælper også lidt, at genboerne har en voldsom forsythia på den anden side af vores lille vej, for så gentages den gule farve videre i området og bliver ikke blot en hidsigt skrigende, gul plet.


Foto fra 2008, hvor den stadig var lidt ulden i kanten...


Og så er forsythiaen en vidunderlig hjælper, til at huske os rosenejere på, hvornår saksen skal findes frem og roserne beskæres. For når forsythiaen rigtigt holder farvefest, kan roserne klippes. Det er da 100 x lettere at se, end ”når birkepladene er som museører” og hvad der ellers er af huskeråd (har heldigvis ingen museører at sammenligne med...). 
Det synes jeg i hvert fald!

Så selvom dette foto er flere år gammelt og man i disse dage ikke rigtigt tør tænke på, at det en dag bliver varmt nok til rosen-beskæring, ja så synes jeg nu alligevel, at I skal have en gul påskehilsen og huskes på dette lettydelige tip.

Dejlig dag fra
Katinka


5 kommentarer:

 1. Nej gad vide hvornår vi skal klippe og gøde roser, det varer vist længe endnu.
  Jeg har tre forsythia, som står samlet, jeg er træt af dem, men de er ikke nemme at slippe af med igen, uden Bent skal knokle, og han har nok at lave.
  Så de bliver stående, og jeg prøver at klippe dem lidt i form.
  De står ud mod vejen, så jeg ser dem ikke sådan lige. Vi har selv sat dem efter "gode" råd fra en planteskole. Det var før jeg vidste noget om have :)
  Kh og god lørdag (påske)
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Katinka.
  Jeg har også en gammel forsythia i vores krat i spidsen af vores grund. Den er godt gemt i alt det andet, så jeg ser den ikke rigtigt. Men jeg synes ærlig talt det er dejligt den er der, for så kan jeg klippe grene ind til drivning, så den blomstrer her i påsken. Det har jeg dog ikke fået gjort i år, da jeg jo ikke har været så godt gående. Men lige i starten af foråret, synes jeg nu ikke det gør noget med lidt pang gult eller nettogult. Jeg vil gerne have plads til forsythia og påskeliljer. Men når vi kommer længere hen har jeg ikke mere gult i min have.
  Det er en god idé, at formklippe forsythiaen, for ellers bliver den jo nemt temmelig voldsom!
  Rigtig god påske til dig også....... Jeg er lige ved at blive hamret ud af huset, for Jacob knokler med at bryde betongulvet op, hvor udestuen har stået.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 3. Sikke et fint tip :-)
  Sivene ser da så flotte ud, i dit sidste indlæg. Påskeliljen og bregnerne på billedet er da helt fantastisk, der er både sol og lykke i det foto :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 4. Den er nå gild da : ) Fortsatt finpåske!

  SvarSlet
 5. Jeg elsker forsythia - og alle gule blomster, tror jeg faktisk. Har vist ikke noget gult i mit hjem, ej heller gult tøj, men i haven holder jeg meget af det! Så jeg kan også godt lide din forsythia :-)

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka