søndag den 3. marts 2013

DET ER I DAG ET VEJR...


Ja, i dag er bare en af de dage, hvor en af mine kæreste forårssange kører i tomgang på tankernes grammofon. En sang der altid kommer over mig, når lyset begynder at lokke med forårsstemning og jeg nynner til hyacinterne, som nu pryder hjemmet. 
Farverne er ikke helt mig (forsøger normalt at undgå de lyserøde), men her sidst på sæsonen må jeg tøjle min kræsenhed og bare nyde disse blomsters duft og sprødhed. 
En evig tilbagevendende genstus år efter år – for jeg bliver så let om hjertet af denne sang og dens lette væsen. 
 
Bliver lidt forårskuldret må jeg tilstå og fuldt med en boblende glæde, som jeg allerede som barn oplevede ved at synge denne sang om det forår, der ligger foran og venter med al sin varme, duft, magi, intensitet og farveeksplosion.
 
 

Det er i dag et vejr.


Det er i dag et vejr, et solskinsvejr!
O, søde vår, så er du atter nær.
Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter,
nu vil jeg gå og købe hyacinter 
og bringe dem til én, som jeg har kær.

Hun købte af de hvide og de blå,
hun købte af de smukkeste, hun så.
Det er i dag et vejr! Og solen skinner!
Og om mig svæver lutter lyse minder,
dem ta’r jeg med til den, jeg tænker på.

Og de kom svævende i ring og rad.
Hun gik imellem dem og var så glad.
Det er i dag et solskin uden mage!
og jeg har solskin nok til mange dage,
og jeg må kysse hvert et lille blad.

Hun kyssede dem alle, hver især,
hun bragte dem til den, hun havde kær.
Min ven, her kommer jeg med hyacinter!
Min ven, nu glemmer vi, at det var vinter!
Det er i dag et vejr, et solskinsvejr.

Ludvig Holstein 1895
10 kommentarer:

 1. Hej Katinka.Dejlig sang og smukke hyacinter.Ja! nu er det forår.
  Er lige kommet ind fra have og drivhus efter flere timer ude i det skønne vejr.God dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du nød hver en solstråle, for det var sådan en pragtfuld dag i går:0). Lover sol hele ugen, så håber at kunne snige mig et par strejf igen...
   Skøn dag fra Katinka


   Slet
 2. Skøn sang!
  Det har bare været en dejlig dag i dag - det kan vi hurtigt blive enige om :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber resten af ugen bliver lige så energi-givende, selvom jeg ikke kan komme så meget ud i den...

   Vidunderlig dag herfra

   Slet
 3. Dejlig sang som vi nyder og synger her efter en hel dag i solskin :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er en rigtig forårsbasker:0). Og ugen ser ud til at blive forrygende, så mon ikke du også kommer i haven der, heldige du! Op til 11 grader onsdag - dét lyder da vidunderligt:0)

   Kh Katinka

   Slet
 4. Ja nå kan vi stikke nesen ut og snuse på våren :) God ny uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber også varmen nu når Norden og får det hele til at gro og frosten til at slippe.Men fuglene kvidrer, de små løgplanter kan nu ses nær jordoverfladen og langsomt vender varmen tilbage, Jubiii!

   Skøn uge og en masse forårshilsner til dig herfra
   Katinka

   Slet
 5. sjovt du nævner denne sang. Min datter var hjemme på weekend fra Højskole og vi har et par hyacinter til at stå i køkkenet.Hun spurgte om det ikke godt nok var hyacinter og fortæller, at for mange år siden, gik hun en dag og sang sangen og dagen efter kom jeg med hyacinter til hende, en blomst hun ikke rigtig kendte dengang. Dejlige barndomsminder.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en sød historie - mon ikke de dejlige blomster har bidt sig lidt fast i din datters begreb af forår? Dét håber jeg for hende, for de giver foråret en sanselighed med deres duft, som jeg ikke ville undvære at bemærke og holde af.
   Tak for den søde historie om de små kærlighedserklæringer der sætter sig som varme minder i hjertet.
   Dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka