lørdag den 23. marts 2013

RABLENDE SKVALDERKÅL!Ja, jeg er vist ved at blive skør af vinter og sne. Nu finder jeg mig selv sukkende over fotos af skvalderkål. Heldigvis ikke fotos taget fra haven her (så ville det være sandt mareridt), men fra området omkring vores lille sø.
Synes dette foto gør denne slidstærke plante ære, for her fremstår den let, yndefuld og elegant, synes jeg. 

Men måske er jeg bare helt galt på den af sneblindhed og skalderkåls-skørhed...i så fald bær over med mig - det går forhåbentligt snart over...


11 kommentarer:

 1. Den er lige så skøn som sneen, begge dele bliver vi bare lidt trætte af i længden.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Katinka.

  Jeg synes de er SMUKKE! Jeg er også ved at blive vinterbims. For mit vedkommende er det trangen til at grave huller i jorden, der er ved at være så understimuleret, at jeg snart begynder at sniffe jord fra så- og priklejordsposerne.

  Ditto rablende hilsner og rigtig god weekend

  SvarSlet
 3. Ja, noget er der galt, når man falder i svime over skvalderkål. Men også meget forståeligt. Det eneste der er galt med skvalderkål er, at den kvæler alt andet, for både løv og blomster er dejlige.

  SvarSlet
 4. Jeg synes faktisk den er køn, skvalderkålen. Problemet er jo, som Nette siger, at den kvæler de andre planter. Men jeg planlægger nu at bevare et hjørne i vores have (som vi overtog i sommers med en del ukrudt) med skvalderkål. Det skal jeg vise billeder af til sommer :-)

  SvarSlet
 5. Den er bestemt køn, men jeg foretrækker nu også at nyde den udenfor matriklen! Dog er jeg stærkt fristet af at indføre den brogede skvalderkål i en krukke, - måske det også skyldes vinterbimshed... ;o)

  SvarSlet
 6. Jeg bekæmper skvalderkål med hård hånd på min matrikel, men der er jo altid er par frækkerter der lykkes med at blomstre og dem nyder jeg så alligevel. Den er jo køn med sine fine hvide skærme.
  Jeg har i stedet for indført Kongekommen, som har samme udtryk, men er 1-årig og selvsående. Se, det kan man styre :o)

  SvarSlet
 7. Jag tycker kirskål (som den heter på svenska) är snyggt. Dock släpper jag bara in den brokbladiga (brogede) varianten i trädgården, den är inte alls besvärlig utan bara vacker.
  /Katarina

  SvarSlet
 8. Sådan ser det også ud i min vilde baghave, hvor jeg smider ukrudt og haveaffald rundt om. Skvalderkålen og brændenælder og meget andet skønt ukrudt gror lystigt og breder sig mere og mere for hvert år. Men eftersom jeg smider haveaffald derned, så har jeg fundet ud af, at jeg faktisk har en lyserød storkenæb, som er så hidsig, at den overtager magten over skvalderkålen, uden at jeg hjælper den

  SvarSlet
 9. Den er da smuk og helt uundværlig i de første rosenbuketter :-) Supersund at spise og frodig bunddække. Eneste ulempe er ikke til at slippe af med, når først man har den. Så man kan lige så godt leve i fred med den :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 10. Skvalderkål er smukt på rette sted, jeg har dens rødder viklet godt og grundigt ind i et stort område med Hosta og der må den så blive for jeg magter ikke at fjerne Hostaerne og når de hvide skærme titter frem så tilgiver jeg dens hærgen:)
  Generelt kan jeg på dette års frøindkøb se at jeg gået amok i forskellige hvide skærme, det er først nu hvor jeg er i gang med at så at jeg opdager det.

  SvarSlet
 11. Hej Katinka.
  Ja, vi er vist alle ved at få pip af vinter nu.
  Jeg synes også skvalderkål både har smukt løv og søde lette blomster. Men inde i haven er den bare en lige aggressiv nok plante. Men på steder, hvor den ikke kvæler andet, synes jeg absolut også man kan nyde den.
  Nu må solen også gerne snart tage magten. Vi (læs Jacob og svigerfar) har planer om at vælte udestuen i påskeferien. Det er første etape af årets haveplaner. Jeg kommer til at savne udestuen her i foråret, men nu får jeg et nyt lille drivhus i et meget mere solrigt hjørne istedet. Så bliver det spændende om det bliver lige så flot i virkeligheden, som på tegningen, i haven, der hvor udestuen står nu. I hvert fald får jeg en meget flottere udsigt inde fra husets vinduer.
  Rigtig god påske.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka