fredag den 15. marts 2013

HOT HOT HOT.Det var dette sommesyn. Brusende hav af utallige højrøde valmuer med luftige silkeskørter. Varmblodige i farver, men sart og flygtig i sjælen. Dog var ikke blot farven hot, men også den landmand, der havde valgt sprøjtegifte fra og ladet sin mark beriges af valmuer. 

Måske ikke en økonomisk gevinst, men en skat for øjet...og miljøet!

Valmuer (næsten) så langt øjet rakte - helt ud til det løvskov og klar blå juni-himmel.


Dette forførende mødte mig sidst i juni måned sidste år, da jeg var på vej hjem fra rosenplanteskolen i Løve. Vil sige at selvom alle planteskolens vidunderlige roser havde gjort indtryk på mig, ja så fik dette syn mig til at snappe efter vejret.

Åh hvor vidunderligt! Håber dette er et syn, der år for år vil kunne opleves flere steder i landet. Smukt, stærkt og klogt valg!

Og noget så hot!


Et fuldstændigt berusende syn.18 kommentarer:

 1. Meget skønt syn.
  Det er indbegrebet af danske marker i juni for mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men gid man så det lidt oftere....og meget snart:0)

   Dejlig lørdag fra
   Katinka

   Slet
 2. Enormt smukt - tænk hvis det kunne blive fremtiden i landbruget. Økologi, bæredygtighed og med omsorg for den øvrige natur og flora. Og så er de varmblodede farver jo noget så dejligt iltre. Herligt!
  God weekend,
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er helt enig med dig Mathias - tænk hvor let bæredygtighed og et pragtfuldt, farverigt og poetisk landskab kunne skabes ved at omlægge til økologisk landbrug (med alle de fordele for vores jord det derudover ville give!).
   Og ja disse skinger-røde farver er helt skønne. Nok især fordi kronbladene er så tynde på valmuer, at lyset let trænger igennem.

   Dejlig lørdag herfra
   Katinka

   Slet
 3. Ja det er smukt, når valmuerne blomstrer i rapsmarkerne. Det gør de altid herovre hos os, det smukkeste syn.
  Kh og dejlig dag
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, at Samsøe har en større opmærksomhed på bæredygtighed end landet generelt. Og HURRA for det:0). Både fordi man af den vej passer på miljøet, men også fordi det er så hjertebankende smukt med blomster i markerne.
   Kh og skøn lørdag herfra (håber ikke sneen allerede er nået jer).
   Katinka

   Slet
 4. Hej Katinka.Smukt-Smukt.Der er ikke noget som de skønne....lette valmuer når de blomstre.Kan godt forstå at du lige måtte stoppe op og tage de dejlige billeder.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et helt vildt syn, som bare næsten tog vejret fra mig. Og ja valmuer er så seje og yndefulde...og smæk-fyldte med sommerstemning.

   Vidunderlig dag fra
   Katinka

   Slet
 5. Vidunderligt syn, som man desværre ikke ser så ofte mere, jeg håber virkelig at det bliver mere almindeligt igen, når forhåbentlig flere dyrker usprøjtet!
  Dejligt at sådanne pletter stadig findes! :)
  Tak for dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er 100% enige Alice. Gid mange flere ville passe på jorden, forbrugernes helbred og landskabets skønhed gennem økologi og bæredygtighed.

   Skøn, skøn aften herfra
   Katinka

   Slet
 6. I Jylland ser vi det desværre yderst sjældent. Blomstermarker er et fantastisk syn, hvad enten det er valmuer, kornblomster, hør eller solsikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ukontrolleredes poesi er både berigende og vidunderligt smukt. Håber de langsomt vokser frem i Jylland også.

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Ja det er da indbegrebet af danske marker. Der findes ikke noget smukkere, det skulle da lige være de blå kornblomster i rabatterne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var faktisk kornblomster blandet med valmuerne på vejens modsatte side, men fotos af dem var knapt så skønne, pga lyset... Men simpelthen et gudesmukt syn. Tænk og vågne op til det hver dag i midsommeren...jeg er misundelig på de der gør det, men taknemmelige for deres manglende giftsprøjten.

   Herlig lørdag fra
   Katinka

   Slet
 8. Uhm... sådan en mark ser man alt for sjældent - desværre.
  Så tak for de smukke billeder :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen. Ja gid man stødte på de oplevelser lidt oftere... For skønheden og viden om, at marken ikke er kvalt af sprøjtegifte giver en helt særlig stemning og glæde:0)

   Skøn lørdag fra
   Katinka

   Slet
 9. Til å bli lykkelig av!!! Man får lyst å svømme i den varme og røde engen!! God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en vidunderlig kommentar, som fik mig til at smile stort! For ja en svømmetur i denne mark er da det skønneste drømme-billede!

   Herlig helg fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka