lørdag den 9. marts 2013

SAMMEN ER VI STÆRKE.
Sådan tror jeg de dejlige erantisser tænker. I haven myldrer de frem overalt, men tager man og plukker en lille buket til stuen, ja så falmer kraften en kende. Åh, så gule og farvekraftige.Derfor er løsningen at samle til bunke. Finde alle de små vaser/snapseglas mm frem, som man nu kan finde og sætte dem tæt sammen. For en hel gruppe vaser fyldte med erantisser giver opmærksomhed. Her overser man ikke et lille gult hoved, men overvældes af dette mere intense og nærværende syn af den af havens sødeste forårshilsner.

Let, enkelt og ligetil…men det virker!

16 kommentarer:

 1. Kære Katinka

  Erantisser er netop den eneste kraftig gule blomst, jeg kan lide, og som får lov at være i min have. (Jeg HAR overgivet mig til den måneskinsgule). Det er nok fordi, den sammen med vintergækkerne lader os vide, at vinteren er på retræte. Jeg nænner næsten ikke at plukke den, men det er en rigtig sød idé. Og os rosengale har muligvis nok en del små vaser beregnet til en enkelt rose. Måske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret Nette.
   Jeg har i hvert fald en del små vaser som de hidsig-gule kan bo i en stund. Jeg har ellers heller ikke denne farve i haven (kun de kolde gule eller de syrlige), men lige nu elsker jeg disse små forårs-insisterende væsner derude. Når sommeren kommer synes jeg farven bliver for voldsom derude (der jeg griber saksen og klipper alle blomster af gamle dagliljer med gule blomster. Kan så godt lide bladene, men blomsterfarven orker jeg ikke når først haven ellers springer ud).

   Kh Katinka

   Slet
 2. Det virker endda godt.
  Måske er det en fejl at jeg ikke har erantisser i haven, har aldrig kunnet forlige mig med det gule tæppe, som kan brede sig ind i alt andet.... selvom jeg elsker andre gule farver... hmmm.. smukke er de nu:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her får de en hård behandling, når de er afblomstrede, men jeg må sige, at netop nu er de det rene energi-kick til haveglæden. De er her overalt og jeg kan ikke andet end at smile til dem.... Så de får lov til at være her, men nurset bliver de ikke!

   Dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 3. Så gör jag också! Små vaser, glas och vad man kan finna. Och så lyser de som solar på matbordet. Härligt!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - og sikke en fin sammenligning! Netop som solen og energi-bomber!
   Skøn søndag fra
   Katinka

   Slet
 4. Det ser godt ud, jeg har også mange erantisser, men plukker ikke ind. Jeg mangler de små vaser.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg samler alt hvad jeg kan finde - snapseglas, saltkar, små bitte syltetøjsglas og lave skåle, for jeg bliver simpelthen så glad over, at jeg nu kan tage blomster ind fra haven:0)

   Kh og skøn dag fra
   Katinka

   Slet
 5. Jeg har ennå ikke Erantis i hagen, men blir fristet av dine flotte bilder til å få kjøpt noen løk til høsten igjen. De er jo veldig flotte!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er for mig essensen af våren. Når der kommer erantisser starter havesæsonen, så jeg kan slet ikke undvære de små. Og ja de er ganske fine, når man nær-studerer dem....i haven kan det være lidt svært, da de jo er så små.

   Dejlig søndag fra
   Katinka

   Slet
 6. Helt enig... og på den måde kan du også få brugt nogle af alle dine mange skønne vaser ;-) Jeg har én der passer helt perfekt, der er nemlig 7 små rør i, så erantisserne kan stå enkeltvis og alligevel gøre det ud som en samlet buket.
  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder fortryllende Mette!
   Da jeg var barn lavede min morfar en masse små vaser til mig i glas, men desværre er de forsvundet med tiden. Tror jeg smed dem ud som teenager, der syntes de var for farvestrålende... ærgerligt!

   Skøn søndag og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 7. Ja det ser rigtig flot ud, et trik jeg også nogle gange benytter mig af.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Giver langt bedre effekt, end en alene synes jeg....for store er de jo ikke;0)
   Kh fra Katinka

   Slet
 8. ..Ja det virker rigtig godt! Meget fin opstilling du har fået lavet! jeg har i dag lavet lignende opstilling, men mangler lidt de helt små vaser, så her kommer også snapse glas i brug og små saltbægre, hvor kun blomsterhovederne svømmr rundt. KH Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg har altså også skrabet alt sammen...undtagen æggebægre, men de er også brugbare. Lyder fint med de svømmende blomsterhoveder....som små, gule åkander, kan jeg tænke mig.

   Kh fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka