lørdag den 4. januar 2014

DE SMÅ OG STORE GLÆDER


Åh, et spædt nyt år er begyndt. Friskt og sprødt ligger det nu forude, og hvisker om alle de dejlige oplevelser vi sammen skal folde ud. Men havelivet er stadig langt væk. Hvis det vel at mærke er det store, farvestrålende og fuldendte billede man søger. 

Heldigvis er der fine små oplevelser at hente i det små.

Her i familien holder vi stadig juleferie og tempoet er så lavt, at de små detaljer ses. Vi har netop nydt mange, dejlige dage i familiens skød – også i Sverige, hvor vi fire generationer sammen tog hul på det nye år. Hyggeligt, nærværende og meget venligt overfor små fyrværkeri-skeptiske børn. 

Lange ture er blevet gået ”off road”, forrygende leg har haven lagt rum til, men forårstegn har holdt sig i baggrunden. 

De har ikke været til at finde.
Alligevel har jeg måtte lade kameraet arbejde en smule – og de små glæder har været at finde i detaljernes skønhed…og de store glæder i familiens trygge favn. Så her er lidt pille-arbejde fra linsen næsten trykket mod skovbunden. Man kan blive helt overvældet, når man får øje på små detaljer, som er så fine, at man i normalt tempo ville blæse forbi det.
Tror det er sundt med sådanne små nærstudier mens hjernen langsomt grunder over hvad dette år skal bruges til…


Dejlig dag fra Katinka
8 kommentarer:

 1. Åh, så smukke billeder, januar-detaljer er bestemt ikke at kimse ad. Dejligt med slow-motion og familiesamvær.
  Godt Nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla - og ja der er fine detaljer...men man skal ned i tempo for at se dem, så det hele ikke drukner i grå toner.
   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Det lyder som en hyggelig juleferie, der er altid mange skønne motiver derude, vi ser dem bedst, når vi ikke leder efter forårsbebudere. Du fandt mange smukke motiver.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - og ja forårsbebuderne skal i mine øjne have tid til at folde sig ud nu...vi må ikke stresse dem med for megen kamerablitz;0)...har heller ikke det store der at byde på, så jeg forsøger at se hvad der ellers er at begejstres over:0)

   Kh og dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Åh Katinka, hvor er det nogle dejlige billeder. Hvor er du god til at se de små detaljer, det er jo dem der gør livet rigt.
  Har du set at du var sidste uges højdespringer på blogtoppen. Flot, tillykke med det.
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette - tak for dine søde ord og tak fordi du gjorde mig opmærksom på dette spring...godt jeg lillejuleaften fik smækket bloggen på:0). Men nej jeg havde ikke set det - er stadig ikke "helt oppe på tastaturet" efter en dejlig, rolig juleferie..

   Knus og Godt Nytår fra Katinka

   Slet
 4. Det var et nydelig innlegg. Du har så rett i at det er mye skjønnhet å finne bare man ser nøye etter og tar seg litt tid. Det høres ut som du og dine har hatt en deilig ferie. Nettopp slik en ferie bør være.
  Riktig godt nyttår:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gerd - både for nytårshilsen og dine pæne ord. Ja, haven og naturen har vist altid skønne øjeblikke at byde på, hvis man bruger tid på at finde dem:0)
   Og ja vi har haft dejlig ferie - rigtig børnevenligt...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka