onsdag den 22. januar 2014

BLOMSTER I IS


I bogen JuleFryd og EngleLyd, som jeg skrev om i går, har jeg fået inspiration til at gøre vinterhaven mere interessant. I bogen viser Margit Engen kvadratiske vaser med juleroser og fyrrenåle i vand. 
Dette har jeg nu lavet mine egne først to udgaver af – nemlig isblokke med netop helleborus og nålene frosset fast i isen. Og den ene også suppleret med hyacinter.


Sådan giver du haven skønhed om vinteren. Med islygter, levende lys og koglekrans

Siden det ikke er voldsomt koldt i Nordsjælland i disse dage (og min tålmodighed let mangelfuld), har jeg valgt at sætte blokken en tur i fryseren,  for herefter at ”servere” den udenfor på bakke og med lys i og omkring.

De er begge støbt i metalskåle med en metaldåse fyldt med sten i midten. Havde desværre ingen firkantede beholdere, som var velegnede til formålet.Runde islygter med juleroser og fyrrenåle


De har stået i fryseren natten over.For skånsomt at løsne dem fra formene, har jeg dyppet skåle i lunkent vand og fyldt det samme i "midter-dåserne".Lav islygter med blomster frosset ind i


Sådan laver du en smuk islygte


Indfrys blomster i is og lav din egen islygte


Hvad synes I om det?Dejlig dag fra Katinka


16 kommentarer:

 1. Hej Katinka
  Hvor er de blevet fine dine isblokke - det var dog en fantastisk ide med fyrrenålene, det giver virkelig en god effekt og farve.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita - ja der skal ikke altid ret meget til, og de nåle er lidt sjove, fordi de er ret uterlige;0) Har deres egen mening om hvordan de skal vende og dreje..

   Dejlig dag og massevis af frostklare hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Super idé! Meget, meget smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne - og de er slet ikke svære at lave... Største udfordring var for mig at finde det der skulle danne midterhullerne. Må huske at gemme bøtter til det formål fremover.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 3. De er super flotte. Jeg har mange til at stå klar i fryseren, til når der bliver frost døgnet rundt. Jeg har lavet med både hyacinter, tulipaner og diverse grene med og uden bær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder dejligt:0) - Lidt misundelig på så meget fryserplads...her skal man være heldig for at få gjort plads mellem kødet til en islygte til;0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 4. De er bare super flotte. Nu bliver der koldere, så vil jeg også i gang med islygter. Det har jeg glædet mig til, men bare ikke fået gjort endnu.
  Tak for inspirationen

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen - og ja her havde jeg næsten opgivet at lave islygter i år, så jeg skulle lige finde troen frem. Men nu er det så koldt, at det ikke giver problemer. Har jo lavet disse i fryseren og siden det her er -1 grad, så smelter de ikke, når de kommer ud.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 5. Katinka,de er super fine de ser så indbydende ud, kreativt må jeg sige...selv har jeg kun islygter i fryseren men må da til at lave sådan nogle fine nogle......tak for inspirationen ;-). Nu bliver der jo chance for tocifret frostgrader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Grethe for dine søde ord. Ja du må i gang med at lege lidt...selvom de helt rene lygter nu også har en særlig skønhed! Jeg skal igang med de runde i aften og have købt spand til store lygter, som må fryse udenfor...om at gribe chancen når kulden nu er her:0)

   Hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 6. Jeg syntes de er virkelig flotte. Jeg elsker ideen med at lægge blomster i. Jeg har selv nogle i fryseren - og planen er at de skal op og UD imorgen. Der er jo dagsfrost i mange dage nu. Men mine er med bær - og når jeg ser dine.. så ville jeg gerne bytte :-)
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Susan. Jeg er sikker på dine også er helt skønne med bær:0)!

   Mange varme ishilsner fra Katinka

   Slet
 7. Sååå flott Katinka!...lekker med barnåler i..og stilleben med alt sammen tok seg veldig flott ut:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inger Marie - tænker at du ligesom jeg vældig godt kan lide naturens materialer:0)

   Skøn helg fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka